niculae Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Da,așa se reglează ceasul și numai când se tine butonul apăsat continuutelecomanda funcționează pe 38khz Multumesc de raspuns insa, nu m-am lamurit de ce numara singur fara a avea in soclu 12f629 si fara butoane conectate la pinii lui 16f628 sau scurt pe cablaj? in fine mai studiez! Cu multumiri, O zi buna! Editat Februarie 18, 2016 de niculae Link spre comentariu
GanMark Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 Probabil ceva scurt.....pune o poza cu cablajul sa vedem și noi Link spre comentariu
Degetica Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Am făcut și eu un ceas cu matrici acum vreo 2 ani, dar cu 4 matrici de 5/7. Am caracterele de 4/7. Dacă afișam format 24 îmi rămîneau 2 coloane libere între minute și ore, în final l-am folosit în format 12 ore. Senzor DS18B20, DS1821 sau LM35, softuri separate. Ce solutie este pentru trecerea de la binar in matrice 5x7 ? Mai exact, din MMC4511 in matrice 5x7. Link spre comentariu
niculae Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Probabil ceva scurt.....pune o poza cu cablajul sa vedem și noi Da intr-adevar era scurt din proiectare in cablaj intre pinii 8 si 9 la 16f628 ( de aici ramanea blocat pe set ora +), acum este spre bine. Mai am de rez partea cu defilatul scroll pt ca tot face scroling de sus in jos continu ( exact ca cea din video postat de d-voastra pe you tube secventa de la sec 19, doar ca la mine ruleaza cam 30sec )si la un anume interval de timp de la stanga spre dreapta temperatura ( aceasta functioneaza ok ). Momentan poze nu am posibilitatea sa pun, voi pune cand se va putea. Va multumesc pt raspuns! Editat Februarie 18, 2016 de niculae Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 (editat) Ce solutie este pentru trecerea de la binar in matrice 5x7 ? Mai exact, din MMC4511 in matrice 5x7. Ai un ceas și vrei să faci un adaptor-convertor pentru a pune matrici de leduri la actualul 4511 din ceas? Dacă da, mai bine faci un nou ceas. Nu știu de vreun integrat care să facă treaba asta iar cu un mcu nu se mai merită pentru că acel mcu e în stare să fie și ceas, cu sau fără un rtc separat. Editat Februarie 18, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
niculae Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Da,așa se reglează ceasul și numai când se tine butonul apăsat continuutelecomanda funcționează pe 38khz Problema a fost rezolvata, functioneaza super misto! Ca defect a fost sursa de alimentare lm7805 care oscila intre 4.7v si respectiv 5v. Va multumesc info si proiect. Toate cele bune! Link spre comentariu
GanMark Postat Februarie 18, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2016 felicitari ! cand ai timp , sa ne areti si noua ce matrice ai folosit..... Link spre comentariu
niculae Postat Martie 11, 2016 Partajează Postat Martie 11, 2016 (editat) Salut, am rugamintea la ce au realizat proiectul ceas cu termo postat de catre Dl GanMark sa ma ajute cu o sugestie. Am realizat si eu acest proiect, cu toate ca nu am avut matrice 7x5, l-am realizat cu matricii 8x8, chiar daca mai imi raman ceva coloane si linii goale asta e! baiul este ca la mine se comporta foarte ciudat partea de afisare si anume: cate odata daca alimentatorul este scos din priza si repus inapoi display-ul nu se mai aprinde, daca este scos si repus din nou in priza acesta functioneaza bine. A doua problema este: modul de afisare ciudat, adica afisaza ora si temperatura ok cateva cicluri dupa care o ia razna, face scroll 65:65 si ora sau temp apoi revine la normal pt o scurta perioada dupa care iar il apuca . Culmea este ca dupa scroll cate odata 65:65 se comporta ca ceas ai pulseaza punctele. Daca este cineva care s-a mai lovit de astfel de problema, sau care ma poate indruma spre rezolvarea defectului il rog frumos sa ma lumineze si pe mine ( softul scris in 16F628A este cel postat de catre |Dl GanMark, inclusiv si cel postat de rusnac pe site). Mentionez ca alimentarea cu 5v se face dintr-un incarcator de telefon cu out 5v, la ceas am eliminat sursa lm7805. Aici am postat si un mic demo, daca este cazul filmez mai mult. https://youtu.be/1I8-9IXR9B4 Multumesc Editat Martie 11, 2016 de niculae Link spre comentariu
GanMark Postat Martie 11, 2016 Autor Partajează Postat Martie 11, 2016 încearcă cu alt încărcător de 5vdin postarea de mai sus asta rezulta Link spre comentariu
ianosh Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 (editat) Salut Am realizat ceasul de pe radiokot.ru, dar am modificat schema pentru matrici 5x7 cu anozii la randuri si catozii la coloane. De citeva zile i-mi bat capul si nu stiu unde am gresit pentru ca afiseaza numai balarii. RTC-ul este o placuta chinezeasca cu DS3231 si un 24C32 .Am verificat de mai multe ori cablajul ,lipiturile dar nu am gasit nici o greseala. Ajutati-ma va rog sa gasesc greseala . Atasez linkul catre schema originala si cea modificata, Masa este legata la toate driverele ULN 2003 nu numai la cea legata in schema. Editat Aprilie 18, 2016 de ianosh Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 intrarile in TD62783 cum le-ai conectat pe cablaj ? din schema modificata reiese pin 1 la pin 1 ( iesirea din 74hc595 ) nu ar trebui invers conectate , adica 1 la 7 , 2 la 6 ....samd pune ceva poze sa vedem si noi Link spre comentariu
ianosh Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Salut Sunt plecat majoritatea timpului in deplasare asa ca i-mi cer scuze pentru raspunsurile cu intarziere. Iesirile HC595 sunt legate la intrarile TD62783 care are 8 canale independente adica 1 intrare si 18 iesire ,2 intrare 17 iesire samd ,intrarea este simetrica cu iesirea ,am verificat sugestia ta. Punctele de la secunde clipesc dar nu sunt pozitionate la locul lor ca in filmarea ta de pe youtube. Cablajul cu matricile si driverele mi l-a proiectat si facut un user de pe forum iar placuta mica l-am facut eu prin vopsire cu mina si corodare in acid ca pe vremuri,asa ca nu este prezentabil. Atasez un filmulet pe youtube https://youtu.be/vMpchwxDCKg Pot face rost de mai multe matrici si sunt dispus sa dau o parte din ele unor participanti in cazul unui proiect comun de cablaj si soft aici pe forum. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Am facut si eu un ceas matrice ( proictare proprie ) si am intampinat exact acelas problema. Dupa cateva ore de verificari pe cablaj etc... am ajuns la concluzia ca e din soft si asa a fost, pe scurt liniile din matrici sunt amestecate. Presupunand ca trebuia sa fie afisat 00:00 se vede clar ca randul 2 trebuie sa fie randul 1 , randul 6 trebuie sa fie randul 7, daca stit pozitia initiala a punctelor puteti usor sa mai rezolvati doua randuri. Dupa ce gasiti pozitia corecta sunt doua variante, corectare din soft sau pe cablaj dar cred ca din soft ar fi mai usor de facut. Link spre comentariu
ianosh Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Salut Multumiri userului bandi12 care a rezolvat problema.Intr-adevar liniile sunt amestecate.Am modificat legaturile pentru ca nu am codul sursa si ceasul afiseaza corect. Legaturile corecte sunt urmatoarele: pin 1 hc595 este linia 3 pin 2 hc595 este linia 1 pin 3 hc595 este linia 4 pin 4 hc595 este linia 2 pin 5 hc595 este linia 5 pin 6 hc595 este linia 7 pin 7 hc595 este linia 6 Liniile sunt considerate de sus in jos si am notat pinii 74hc595 pentru ca driverul de linii poate fi de alt tip cu configuratia pinilor diferita. Multumesc celor doi useri care s-au implicat in rezolvarea problemei. Link spre comentariu
GanMark Postat Aprilie 29, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Felicitari ! poate pui ceva poze cu destinatia finala ..... si ceva pdf cu cablajul , poate vrea cineva cu modificarile facute de tine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum