Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas,termo cu LED matrice

Postări Recomandate

am o nedumerire......

matricea folosita dupa schema , randurile catod ( - ) si coloanele anod (+),

deci din ULN2003 se alimenteaza cu - si din 74HC164  cu +

am masurat cu voltmetrul si imi indica invers polaritatea , intre (0,8 - 2,2 V ) 

vreau sa folosesc Led-ri de luminozitate mare , prin tranzistori comand coloanele ?

ULN2003 parca rezista pe poarta 500mA....

Link spre comentariu

74164 alea nu prea dau cine știe ce curent. Cam așa ar trebui pentru coloane, cu tranzistori, că omologu lui 2003 pentru a comanda + de putere e cam scump, e vorba de UDN2981.

Eu am folosit matrici cu catod la coloane, coloanele fiind cele multe, le comand cu uln2003 care e ieftin (registru serial 74595+2003) iar rîndurile le comand cu un UDN2981.

Editat de XAN77
Link spre comentariu

Pentru matrici cu + la coloane ai 2 variante:1. Cu tranzistor PNP. De 100mA ar fi de ajuns, depinde cat curent e necesar.2. Integrate gen 2003 dar pentru comandat +, cum ar fi UDN2981. Nu e ieftin daca trebuie mai multe. Or mai fi si alte integrate similare dar nu cunosc eu.

Link spre comentariu

da, văd că nu mai e la tme, ei au un 2987 smd, cred că e similar, 10,5 lei fără tva.

La ad are acel 2981 cu 14 lei fără tva dar zice stoc 8, nu știu dacă au, au și ei 2987 DIP 12 lei fără tva, 

Cu 3-4 integrate deastea ieși destul de scump. Mie mi se pare viabil 25 de tranzistori smd cu rezistențe smd. La temee 25 buc de BC807 costă 2,5 lei. E altceva zic eu.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări