sere Postat Ianuarie 15, 2007 Partajează Postat Ianuarie 15, 2007 am inceput sa reconditionez un radio din 1943. Problema pe care o am este ca nu gasesc o redresoare AZ1. Rog pe cei care poseda asa ceva sa dea un PM. Pot folosi un AZ11 reculotat dar vreau sa aduc radioul in starea lui initiala. In curand si poze Toate cele bune. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 16, 2007 Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 Cum se numeste aparatul de radio?? Link spre comentariu
sere Postat Ianuarie 16, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2007 aparatul este TELEFUNKEN model Super ZEESEN T 875 GWKam reusit sa fac si niste poze cu un amarat de aparat Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 man da unde l-ai gasit??? ca parca nu vasusem nik pe la tine , asa de batran ) spor la reconditionat.... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Sint curios daca o sa trebuiasca sa schimbi condensatorii de exemplu sau niste rezistente, de ce sa nu poti schimba si lampa redresoare cu alta poate mai buna ca originala?In vest la astfel de ''scule'' se pune accent pe modernizare si mai putin pe restaurare, cel putin asa am vazut peste tot unde am intrat pe net.Bafta! Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Excelenta scula, sper sa ajung s-o ascult si eu. Succes la restaurat. Dupa cum iti spuneam un 5T3C ti-as putea da drept rectificator, nu e AZ1 dar e pe aproape.Ideal ar fi sa restaurezi doar cu piesele "originale" nu cu alte "facaturi" de prin comert. Merita aparatul; si eu caut ceva de pana in 1943 pentru restaurari, eventual ceva cat mai compact.Stima,ALEKS Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Condensatoarele se pot reconditiona in felul urmator.Pentru cele electrolitice se desface carcasa de tabla si in interior se monteazacele moderne.Pentru condensatoarele de hartie care au zmoala la capat se indeparteazadopul de zmoala, se goleste si in interior se monteaza un condensator de stiroflex, teflon, polietilena cu aceeasi valoare si apoi se sigileaza dopul dezmoala.Datorita calitatii slabe a materialelor, condensatorii de hartie se recomandasa fie schimbati cu variante mai noi pentru a avea pierderi reduse iar"look-ul " modern sau clasic ramane la gustul fiecaruia. Link spre comentariu
sere Postat Ianuarie 17, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 AZ1 a picat tocmai din cauza unui condensator cu pierderi mari. Condensatorul este cu hartie in carcasa paralelipipedica etansat cu smoala. Chiar ma gandeam de unde pot gasi unul de aceeasi capacitate dar acum am solutia din raspunsurile voastre. Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 De ce nu incerci sa inlocuiesti AZ1 cu diode, lampa o lasi doar de ''frumusete''. In felul asta nu strici aspectul original al aparatului. :yawinkle: Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 17, 2007 Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 Comunitatea "lamparilor" doreste performante maxime extrase din lampi in principal. Daca tot are gusturi de semiconductoare... de ce n-ar pune o punte cu seleniu spre exemplu. Cred ca sere isi doreste exact AZ1 pentru a reconditiona aparatul pentru ca acesta sa arate si functioneze in formatul initial. Stima, ALEKS Link spre comentariu
sere Postat Ianuarie 17, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2007 am pus AZ11 reculotata :( si merge ok . Inca sunt in cautari pt un AZ1 doar pt ca vreau sa am toate lampile originale. Am sa mai trag un rand de poze cand mai prind camera. Este primul aparat pe lampi care ma atrage spre resaturare. Pana acum tot ce am facut pe lampi a fost de la zero insa aparatul in cauza este lucrat de mana de neamt. Toate firele sunt trase fix cat ai nevoie .. capacele si alte ornamente se potrivesc la mare fix si nu ai gauri ovalizate "pt ajustare". In fine .. este super lucratura de namt. Fascist sau nu . Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 18, 2007 Partajează Postat Ianuarie 18, 2007 marfa aparatu, cel putin imi place cum arata :smt001 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 18, 2007 Partajează Postat Ianuarie 18, 2007 Este destul de rar AZ1 si este 50-60$ bucata.Daca nu gasesti alt aparat din care sa-l recuperezi, cel mai bine sa ramanacu AZ11, eventual sa-i demontezi soclul original si sa montezi cel de AZ11.Sau in cazul in care condensatorii de filtraj se monteaza de valori mai mari( peste 40uF) atunci trebuie considerata varianta cu redresare diode siliciu. Link spre comentariu
tubeman Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Pe "ebay.de" AZ1 e mult mai ieftin, uite o cautare de azi: search-desc.ebay.de Oricum, poti fi fericit ca radioul tau arata excelent, cele mai multe pe care le mai gasesti astazi sint fara lampi, butoane, difuzor, capac spate si cu carcasele intr-o stare jalnica. Apropo, TELEFUNKEN Super ZEESEN T 875 GWK este model 1938/1939 nu 1943. Vezi mai jos: http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_zeesen_875gwk.html http://home.tiscali.nl/karelsradio/Vademecum/TELEFUNKEN9.GIF (din Radio Vademecum de aici: http://home.hccnet.nl/k.dereus/) Daca te intereseaza sa-l aliniezi ai aici instructiuni (din pacate in olandeza, dar se inteleg totusi): http://home.luna.nl/~arjan-muil/radio/database/Telefunken/T875z.gif de aici: A World of Wireless Am alinierea si in germana, daca te intereseaza ti-o trimit pe email. Sa-l stapinesti sanatos! Link spre comentariu
Laurentiu Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 daca mai esti interesat spune si incerc sa ti-o aduc de afara 0740103659 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum