Vizitator cata86pic Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 nu le-am adus... nu ar fi mai simplu de pus in contact cu radiatorul un tranzistor sa inlocuiesc cele doua diode ca in schema 3 ??? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 http://www.elforum.info/topic/99940-problema-amplificator-pioneer-a-443/?p=1123395 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Incearca sa realizezi pe o placutza de test ceva care seamana cu prima poza si in locul lui R2 de 820 ohm, sa pui un semireglabil de 1K inseriat cu o rezistenta de 220 ohm. Daca ignori ce am scris... Obligatoriu acel tranzistor (Q1) se monteaza pe radiatorul tranzistorilor finali, izolat electric cu folie de mica si pasta siliconica pentru contact termic bun. Poti pune BD139, BD137, BD135, BD237, sau orice BD NPN, chiar si MJE340. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Buba e că la schemele Pioneer cu aşa ceva nu e nimic pe radiator şi cînd cedează finalii trag după ei şi trz limitatori din integrat. Încă un eşec de piaţă ptr o firmă prea lăudată. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Da, insa greselile se pot corecta! Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Salut Am gasit integratul intr-un amplificator auto pioneer gm-4200 maine il lipesc in amp si revin cu detalii credeti ca ar mai putea fi ceva defect avand in vedere ca acum e functionala cu acea adaptare ?(schema cu 4 diode) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Verifică rez din etajul final să nu fie devalorizate. Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Salut ! Am pus integratul azi, totul merge bine acum ! pe ambele canale am si la rece si la cald 44 respectiv 45 mV intre emitorii tranzistorilor finali... Va multumesc tuturor pentru sfaturi . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Exact ce spuneam, integratul nu ştie ce fac trz finali, ăia pot fierbe că el nu le reduce chinul. Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Salut ! Revin cu o noua problema observata zilele trecute la un amplificator pioneer Problema este ca pe unul din canale tranzistorii prefinali si finali nu sunt bine polarizati...se vede in poza atasata tensiunile scrise cu rosu sunt masurate de mine...iar cele cu negru cele normale care sunt pe celalalt canal care credeti ca ar fi defectul?...mentionez ca tranzistorii (finali Q1Q3, prefinali Q221,Q223, cei doi de sub si deasupra de integrat Q217,Q219 si cel care trebuia sa aiba 0V in bazaQ215) i-am verificat si schimbat cu toate ca nu erau defecti si nu e nici o diferenta, acum i-am montat la loc tranzistorii ei originali, am inlocuit C247,C217,C211 am scos si verificat rezistentele R239,R237,R241,R243, Toate cele din jurul integratului inclusiv cele de 0.33ohm pe care le-am inlocuit cu altele. Ce rol au rezistentele incadrate in patratele rosii ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Vezi ca alea sint fuzibile. Sint sarcina prefinalilor Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Nu asta era intrebarea care ma interesa foarte mult... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Pai in baza lui Q215 daca cele 2 resistente de 47K ar fi perfect egale si alimentarile simetrice la fel, ar trebui sa ai exact 0V acolo. Desi foarte putin probabil, sa fie, exista posibilitatea (in speranta ca alimentarea simetrica este egala perfect) ca rezistentele de 47K sa fie usor devalorizate, dar repet nu cred ca de acolo vine problema. Poti incerca sa le verifici cu un multimetru bun. Oricum schema este cam aiurea... Cu tensiunile masurate de tine, etajul final functioneaza? Link spre comentariu
Vizitator cata86pic Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 amplificatorul functioneaza perfect... am observat zilele trecute cand l-am folosit la un volum mai mare decat de obicei ca unul din difuzoarele de bas are tendinta de a iesi in fata dar si atunci se aude clar, fara distorsiuni. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Atunci se pare ca este vorba despre offset, din cite se vede pe intrarea inversoare unde in idle ar trebui sa ai 0, ai o tensiune pozitiva, cea ce inseamna ca la iesire ai offset pozoitiv fata de masa. Pune un multimetru cu + la out si - la masa, cu volumul la minim, si citeste tensiunea DC, sigur ai ceva zeci sau chiar sute de milivolti cu + la out. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum