Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Amplificator Pioneer A-443

Vizitator cata86pic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incearca sa realizezi pe o placutza de test ceva care seamana cu prima poza si in locul lui R2 de 820 ohm, sa pui un semireglabil de 1K inseriat cu o rezistenta de 220 ohm.

Daca ignori ce am scris...

Obligatoriu acel tranzistor (Q1) se monteaza pe radiatorul tranzistorilor finali, izolat electric cu folie de mica si pasta siliconica pentru contact termic bun.

Poti pune BD139, BD137, BD135, BD237, sau orice BD NPN, chiar si MJE340.

post-175406-0-64594600-1423391581_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator cata86pic

Salut

Am gasit integratul intr-un amplificator auto pioneer gm-4200

maine il lipesc in amp si revin cu detalii

credeti ca ar mai putea fi ceva defect avand in vedere ca acum e functionala cu acea adaptare ?(schema cu 4 diode)

Link spre comentariu
Vizitator cata86pic

Salut !

Am pus integratul azi, totul merge bine acum !

pe ambele canale am si la rece si la cald 44 respectiv 45 mV intre emitorii tranzistorilor finali...

Va multumesc tuturor pentru sfaturi .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cata86pic

Salut !

Revin cu o noua problema observata zilele trecute la un amplificator pioneer

Problema este ca pe unul din canale tranzistorii prefinali si finali nu sunt bine polarizati...se vede in poza atasata

tensiunile scrise cu rosu sunt masurate de mine...iar cele cu negru cele normale care sunt pe celalalt canal

care credeti ca ar fi defectul?...mentionez ca tranzistorii (finali Q1Q3, prefinali Q221,Q223, cei doi de sub si deasupra de integrat Q217,Q219 si cel care trebuia sa aiba 0V in bazaQ215) i-am verificat si schimbat cu toate ca nu erau defecti si nu e nici o diferenta, acum i-am montat la loc tranzistorii ei originali, am inlocuit C247,C217,C211

am scos si verificat rezistentele R239,R237,R241,R243, Toate cele din jurul integratului inclusiv cele de 0.33ohm pe care le-am inlocuit cu altele.

Ce rol au rezistentele incadrate in patratele rosii ?

post-228421-0-90336300-1426617190_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai in baza lui Q215 daca cele 2 resistente de 47K ar fi perfect egale si alimentarile simetrice la fel, ar trebui sa ai exact 0V acolo.

Desi foarte putin probabil, sa fie, exista posibilitatea (in speranta ca alimentarea simetrica este egala perfect) ca rezistentele de 47K sa fie usor devalorizate, dar repet nu cred ca de acolo vine problema.

Poti incerca sa le verifici cu un multimetru bun.

Oricum schema este cam aiurea...

Cu tensiunile masurate de tine, etajul final functioneaza?

Link spre comentariu
Vizitator cata86pic

amplificatorul functioneaza perfect...

am observat zilele trecute cand l-am folosit la un volum mai mare decat de obicei ca unul din difuzoarele de bas are tendinta de a iesi in fata

dar si atunci se aude clar, fara distorsiuni.

Link spre comentariu

Atunci se pare ca este vorba despre offset, din cite se vede pe intrarea inversoare unde in idle ar trebui sa ai 0, ai o tensiune pozitiva, cea ce inseamna ca la iesire ai offset pozoitiv fata de masa.

Pune un multimetru cu + la out si - la masa, cu volumul la minim, si citeste tensiunea DC, sigur ai ceva zeci sau chiar sute de milivolti cu + la out.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări