Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema microcontroller

Vizitator Zupper

Postări Recomandate

Vizitator Zupper

Buna seara nici nu stiu de unde sa incep.Trebuie sa prezint un proiect la facultate un robotel ce inspecteaza tevi. Toate bune si frumoase fac schema tot, pcb si il trimit la un profesor sa imi incarce programul pe microcotroller. Il iau inapoi si constat cu stupoare ca merge praf.Atasez mai jos schema electrica a robotului.Conectorul de viteza merge perfect cel de inainte inapoi e haotic rau de tot.Am incercat toate variantele si nu ii reusesc sa ii dau de cap.Am masurat tensiunile de control pe pinii 6,7,8 ai uC si  pinul 8 are doar 2V fara comanda din exterior si normal trebuia sa aiba 5 V.

post-242269-0-28037400-1422651873_thumb.png

post-242269-0-75346200-1422652054_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum trebue sa se comporte robotul, ce si cum face? Despre ce comenzi vorbesti, cum sunt date? Programul este adaptat hardware-ului tau, ce face programul? Cu ce tensiune il alimentezi, de unde iei alimentarea? Etc...

La cum prezinti problema, doar globul de cristal te mai ajuta.  :rade:  Hai ca se poate mai bine, da detalii ca sa inteleaga forumul ceva din problema ta.

PS: eu cred ca J4 e prost legat: in pozitia sus face legatura intre intrarile pentru inainte-inapoi, iar in pozitia jos da la masa intrarea de inapoi (asta asa ar trebui sa fie). In pozitia sus controllerul nu mai stie ce sa faca (banuiesc ca nu-i zici in soft ce sa faca, tu asteptandu-te ca una dintre intrarile inainte sau inapoi sa fie mereu 1 pe cand cealalta sa fie 0). Daca tie iti merge inainte este pentru ca motorul este conectat invers decat crezi tu. Nu am verificat cum e conectat SN7, te las pe tine sa faci o ultima verificare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări