paul_78 Postat Martie 21, 2015 Autor Partajează Postat Martie 21, 2015 Dupa prima etapa de lipire ( s-a lipit prima data lira de con ), lasat la uscat pana maine dupa care lipim restul ! Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Dupa prima etapa de lipire ( s-a lipit prima data lira de con ), lasat la uscat pana maine dupa care lipim restul ! Bravo! pana aici a iesit perfect :aplauze Vad ca nu ai dezlipit dustcap-urile , asta inseamna ca vrei totusi sa incerci fara centrarea bobinei ( prin introducerea foliei in intrefier ) ??? aa... vroiam sa te mai intreb o chestie : dustcap-urile originale sunt cumva din pînză impregnată ??? ca cel putin din poza asa par Uitandu-ma la una din pozele de la inceputul topicului am observat ca magnetul nu are gaura de ventilare prin piesa polara si de asta intrebam, daca dustcap-urile sunt din pînză impregnată. Editat Martie 21, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Cu spiderul lipit, ce centrare sa faca? Poate foarte bine sa incerce o centrare, sa lipeasca in tensiune, si apoi cand scoate elementele de centrare, tot sa frece... daca desfacea intreg ansamblul, era altceva... Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Cu spiderul lipit, ce centrare sa faca? Poate foarte bine sa incerce o centrare, sa lipeasca in tensiune, si apoi cand scoate elementele de centrare, tot sa frece... daca desfacea intreg ansamblul, era altceva... Pana la urma o face pe riscul lui . Noi i-am explicat cum se face , acuma daca el a ales altfel..... Am eu un feeling ca dustcap-urile nu le-a dezlipit pentru ca sunt din panza impregnata si pentru ca ai este teama sa nu deterioreze conul membranei. Editat Martie 22, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 Da sunt din panza impregnata , sunt f greu de scos am incercat intr-un loc si se rupe cu tot cu conul . Am incercat cu un programel luat de pe net sa cobor frecvnta undeva pe 35-40 hz ( pana vibra mebrana ), obtinand cat de cat o autocentare , am prins rila pe margine cu vre-o 12 carlige de rufe , dupa care i-am dat forja difuzorului , din fericire nu avea nici cel mai mic gajait sau ceva de genul . Astazi e duminica si eu nu fac treaba duminica , dar luni o sa incerc si sa-l lipesc . La apasarea manuala a mebranei nu se simte ca ar exista un contact intre bobina si magnet . Cand dau drumul carligelor se simte cand exista contact intre cele doua componente . Metoda acesta mi-a explicat-o un tataie care la tinerete numai difuzoare a facut, acum nu mai poate decat sa dea lectii prin vorba . Mi-a explicat si metoda explicata mai sus de colegul cu centrarea conului, insa daca spiderul este lipit sunt mari sanse ca la extractia foliei de centaj conul sa traga in una din parti . Nu poti sa-ti dai seama la mana cat tensionezi rila intr-o parte si cat in alta , de aceea exista acest impediment . Concluzie........nu am facut centarea ptr ca nu pot scoate calota . Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Mi-a explicat si metoda explicata mai sus de colegul cu centrarea conului, insa daca spiderul este lipit sunt mari sanse ca la extractia foliei de centaj conul sa traga in una din parti . Nu poti sa-ti dai seama la mana cat tensionezi rila intr-o parte si cat in alta , de aceea exista acest impediment . Concluzie........nu am facut centarea ptr ca nu pot scoate calota . Cum dracu a ajuns tataia ăla la concluzia că , conul poate sa tragă într-o parte nu stiu .............in fine ... Revino cu rezultatele dupa ce ai lipit rilele pe sasiu .......... Calotele alea le puteai scoate prin taiere daca aveai calote de schimb cu un diametru usor mai mare si evident tot din pînză impregnată. Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 24, 2015 Autor Partajează Postat Martie 24, 2015 Lucrarea a ajuns la final , sunetul impecabil , fara nic un pic de imperfectiune ! Atasez si pozele cu difuzoarele ajunse la final ! 1 Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 24, 2015 Partajează Postat Martie 24, 2015 Bravoo :aplauze Au iesit perfect . Link spre comentariu
Vizitator dibacu Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Paul! am tot studiat pozele deja duse cu ss-e660 cu tweeter-ul ars si metiile amm!, BASI ARATAU MFOARTE BINE LA VARSTA LOR le-ai aplicat si lor un tratament de genul.. mai sus? Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 BASI ARATAU MFOARTE BINE LA VARSTA LOR le-ai aplicat si lor un tratament de genul.. mai sus? Daca te uitai mai atent la poze ai fi observat ca difuzoarele restaurate sunt chiar cele de bass Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Daca te uitai mai atent la poze ai fi observat ca difuzoarele restaurate sunt chiar cele de bass Omul se refera la boxele Sony , care ulterior le-am vandut . Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) Omul se refera la boxele Sony , care ulterior le-am vandut . Ok . greseala mea . scuze Editat Martie 27, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Pentru a nu mai exista confuzii , rog un moderator sa schimbe titlul in proiect restaurare boxe cu difuzoare pioneer ! Link spre comentariu
Vizitator dibacu Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 da tot nu ai raspuns la intrebarea mea! Paul. Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 28, 2015 Autor Partajează Postat Martie 28, 2015 Poate sunt eu mai greu de cap, ce tratament sa aplic unor difuzoare care nu le mai am ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum