Dominicue Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) Sal Dibiesi , ma faci sa rad , eu vreu sa readuc la viata un difuzor care se numeste difuzor . Nu e un difuzor de mare firma , dar mai repede prefer sa le repar pe acestea decat sa pun niste mizerii . Astazi am lucrat putin la unul , am incuput cu o curatare si inlaturare a membranei vechi , pregatirea pentru atasarea noii membrane ! Cam asa arata inainte de lipirea noii suspensii . Arata foarte bine pregatit difuzorul pentru operatia de inlocuire a rilei suspensiei . Sper ca vei dezlipi si dustcap-ul bobinei , pentru o centrare reusita a acesteia . Repara cu incredere difuzorul asta :da , pentru ca nici 10 dif-uri SAL sau Gunoisi pardon Dibeisi nu-l pot egala ca petformanta. Editat Martie 16, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Binenteles ca difuzoarele originale sunt cheia sa ramana totul in parametri mai ales ca e vorba de o marca buna nu tampenii. Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Am vazut multe imegini in care se schimba suspensia fara a se desface calota ptr centraj , dar e cam riscant , pe youtube arata cum faci acesta operatiune, dar trebuia sa fii mare meserias sa simti la mana centrarea difuzorului ( sa nu atinga bobina ) De exeplu am vazut ca multi utilizeaza si prenandezul de la bison ptr lipirea suspensiei , desi multi nu-l recomanda ptr ca inmoaie si distruge suspensia la lipire ! Parerile sunt impartite ! Ca idee prinipala prefel acest tip de difuzor in detrimentul celor descrise mai sus ! Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Sansele sa lipesti perfect suspensia fara sa centrezi bobina sunt cam mici. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 (editat) Am vazut multe imegini in care se schimba suspensia fara a se desface calota ptr centraj , dar e cam riscant , pe youtube arata cum faci acesta operatiune, dar trebuia sa fii mare meserias sa simti la mana centrarea difuzorului ( sa nu atinga bobina ) De exeplu am vazut ca multi utilizeaza si prenandezul de la bison ptr lipirea suspensiei , desi multi nu-l recomanda ptr ca inmoaie si distruge suspensia la lipire ! Parerile sunt impartite ! Ca idee prinipala prefel acest tip de difuzor in detrimentul celor descrise mai sus ! Metoda corecta pentru pentru inlocuirea rilei suspensiei presupune demontarea difuzorului si aici ma refer la dezlipirea spiderului ( mebrana de centrare a bobinei ) de pe sasiul difuzorului , dezlipirea dustcap-ului bobinei dupa care se lipeste rila pe conul membranei iar dupa uscarea completa a adezivului se trece la montarea inapoi a ansamblului con/rila /spider /bobina si bineinteles se centreaza bobina etc etc. Asa procedam eu pe vremea cand ma ocupam cu reparatia difuzoarelor Se poate intr-adevar lipi rila si fara demontarea totala a difuzorului insa cresc considerabil sansele ca bobina si conul membranei sa nu fie centrate perfect . Acuma fiecare face cum crede ca-i mai bine . P.S. eu personal am folosit doar prenadez la lipirea rilelor suspensiiilor inclusiv la cele din spuma fara ca acestea sa se topeasca/deterioreze , ideea este sa aplici adezivul pe rila in strat foarte subtire si un strat foarte subtire la periferia conului membranei. Editat Martie 17, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Eu am inlocuit rila la cateva difuzoare fara se mai dezlipesc nimic, mi sa parut usor centrajul decat sa dezlipesc spiderul. Dar cum zicea si colegul mai sus fiecare e liber sa aleaga. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Teoretic, si practic, se realizeaza intreg ansamblul mobil, mai putin calota de praf. Se adeziveaza pe sasiu la nivel de spider si de suspensie, si se lipeste ansamblul. In interiorul bobinei exista o piesa de centrare. Ai asezat balaria, ai scos piesa respectiva, si ai lipit calota. Se folosesc adezivi cu activator si totul dureaza la ordinul zecilor de secunde, pana la cateva minute, la un difuzor, presupunand ca toate elementele stau pregatite la raft. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Se folosesc adezivi cu activator si totul dureaza la ordinul zecilor de secunde, pana la cateva minute, la un difuzor, presupunand ca toate elementele stau pregatite la raft. Adezivi cu activator se folosesc frecvent in industrie unde se doreste scurtarea timpilor de uscare etc etc Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Referitor la lipirea si centrarea suspensiei ............ am ajuns la un impas si incerc sa obtin informatia de aici . Am incercat centrarea difuzorului la rece , si punand suspensia in locul ei am observat ca ondulatia acesteia vine exact pana in marginea conului , fara nici macar un milimetru de distanta , se observa in prima poza . Eu am pozitionat suspensia exact cum a fost lipita pe original , adica lipitura intre suspensie si conul de harhie a fost facuta pe dosul conului, cum se observa in ultima poza . Am incercat si pozitionarea suspensiei deasupra conului cum am vazut si alte difuzoare dar parca nu vine bine , se observa in poza 2 . Cum i-mi recomandati , suspensia lipita pe spatele conului, sau de-asupra ? Cu stima Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Referitor la lipirea si centrarea suspensiei ............ am ajuns la un impas si incerc sa obtin informatia de aici . Am incercat centrarea difuzorului la rece , si punand suspensia in locul ei am observat ca ondulatia acesteia vine exact pana in marginea conului , fara nici macar un milimetru de distanta , se observa in prima poza . Eu am pozitionat suspensia exact cum a fost lipita pe original , adica lipitura intre suspensie si conul de harhie a fost facuta pe dosul conului, cum se observa in ultima poza . Am incercat si pozitionarea suspensiei deasupra conului cum am vazut si alte difuzoare dar parca nu vine bine , se observa in poza 2 . Cum i-mi recomandati , suspensia lipita pe spatele conului, sau de-asupra ? Cu stima Rila trebuie lipita exact cum a fost lipita cea originala : daca original a fost lipita sub con atunci asa trebuie lipita si cea noua ; daca original a fost lipita deasupra conului atunci asa trebuie si cea noua In principiu din imagini reiese ca rila se asează mai bine lipita sub con . Daca original a fost lipita deasupara nu trebuie sa-ti faci griji ca la rece rila prezinta ondulatiile alea pentru ca la lipire se vor nivela. Intrebare ; rila din imagine este piesă de schimb originala ? sau este cumva de la un kit de raparatie Tonsil ? Editat Martie 20, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Nu este pe original , si nici din chit nu face parte, am cumparat din magazin pe diametrul difuzorului. I-mi para rau ca nu am gasit si calotele de centru . Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Nu este pe original , si nici din chit nu face parte, am cumparat din magazin pe diametrul difuzorului. I-mi para rau ca nu am gasit si calotele de centru . La cum arata rila sigur este de provenienta Tonsil Dustcap-uri noi pentru ele poti gasii aici VVV si tot aici VVV gaseai si rilelele suspensiei . http://claudiuurban.blogspot.ro/search/label/A%20PIESE%20DIFUZOARE%20CALOTA%20-%20DUST%20CAP Si acuma daca tot ai de gand sa incerci lipirea rilei fara sa dezlipesti spiderul , ma gandeam sa-ti dau un pont ... dezlipesti dustcap-ul introduci intre bobina si piesa polara ( centrala ) o folie care sa corespunda ca grosime ( asta prin incercari ) distantei dintre carcasa bobinei si piesa polara pe toata circumferinta , si dupa ce ai introdus dispozitivul de centrare lipesti prima data rila pe con si dupa uscarea adezivului vei ridica usor in sus conul ( el va sta in pozitie datorita piesei de centrare ) pentru a putea unge cu adeziv sasiul si periferia rilei , dupa care apesi usor conul in jos pana cand rila atinge sasiul si se preseaza usor cu degetele pe toata circumferinta si cand s-a uscat adezivul scoti piesa de centrare din intrefier testezi difuzorul atat prin apasare usoara cum mana cat si cu un semnal de test de 100/200hz si daca nu caraie lipesti inapoi dustcap-ul si cam asta este . Editat Martie 20, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Mulțam, o sa tin cont de sfaturi ! Link spre comentariu
paul_78 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Acesta este adezivul pe care vreau sa-l folosesc ptr lipire . Ce parere aveti ? Este de tip prenandez ! Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Acesta este adezivul pe care vreau sa-l folosesc ptr lipire . Ce parere aveti ? Este de tip prenandez ! Este ok doar sa fie suficient de fluid ( subtire ) pentru a putea fi intins in strat cat mai subtire pe rila si conul membranei . Eu foloseam pe vremuri tot un adeziv de contact ( tip prenadez ) de la KAIFLEX . Si inca un pont ..........daca vei lipi rila dedesubt-ul conului atunci poti sa o faci cu rila la pozitie fixata ( cu clemele de rufe ,exact in prima imagine postata de tine ) pe sasiu , introduci piesa de centrare ( folia) in intrefier , ridici usor conul membranei in sus ,ungi frumos si cat mai subtire rila si conul pe dedesubt ( aici se cere putina rabdare ) si dupa svantarea usoara a adezivului apesi usor conul pana vine in contact cu rila si presezi frumos cu degetele ( un deget deasupra conului si un deget dedesubt pe marginea rilei ) usurel pe toata circumferinta rotind difuzorul si ar trebui sa iasa brici. Editat Martie 20, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum