Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect restaurare boxe SONY SS-E 660

paul_78

Postări Recomandate

Rar unde gasesti incizor sa-ti debiteze foile de pal sau MDF laminat ( cel de mobila ) la 45 .

Majoritatea fac numai taieturi drepte la 90,

La 45 nu trebuiesc taiate decat lateralele si capacele,la  partea frontala si spate vin taieturi drepte la 90.

Daca ar fi asa de usor de gasit incizor care sa-mi taie la 45,palul ptr mobila gata furniruit este sfant, am vazut bricolaj, este la acelasi pret cu MDF-ul la pret /mp.

Plata o faci la mp, platesti cat cumperi, nu esti nevoit sa cumperi toata placa cum o fac alti comercianti .

Link spre comentariu

Nu e vb de pretentii prea mari, poate nu am pus eu o poza concludenta, dar jos la colturi si imbinari, palul este macinat, curgr din el, si merg pe premiza ,,,,,decat sa astup rahatul , mai bine i-l inlatur.Este mai costisitor si mai periculos sa desfac incinta dupa care sa o inbin la loc, in plus palul este imbinat cu muchii taiate la 45 gr. E foarte greu sa gasesti incizor care sa taie la 45 gr.

Eu pot regla circularul meu sa taie asa, dar nu am cu doua panze si atunci la iesire lama sparge ( distruge materialul ).Asa ar mai fi o varianta sa fac cu MDF gata furniruit, dar am inteles ca nu suna deloc bine daca este furniruit in ambele parti. Sau alta varianta PAL furniruit debitat la orice bricolaj ( cel care se fol la mobila ), iar pe partea cu taietura se lipeste banda lipita prin incalzire , dar la fel am auzit ca nu suna bine .

Nu se prelucreaza 45 la circular, ca nu-ti iese, si nu se face asa in industrie.

Se ia o placa mare care reprezinta desfasurata lateralelor+capace/baza, se prelucreaza cu falturile pentru fata(panoul difuzoarelor)/spate, se infoliaza la masina cu membrana vacuum (PVC wrapping), se intoarce cu folia in jos, si se taie cu o freza disc 45grd (router cnc), pe axa muchiilor, fix cat sa nu strapunga prin folie. Se impatureste incinta pana se obtine cutia, si se adeziveaza. Se adeziveaza pe falt, si se monteaza panourile fata/spate, dupa ce se prelucreaza si ele, decupari, wrapping, etc.

Mai pe scurt, 45-urile se fac cu freza, nu cu disc.

In alta ordine de idei, incinta nu trebuie sa sune, sub nici o forma. Toate eforturile se fac in sensul in care, frecventa proprie de rezonanta a cutiei (structural), sa se regaseasca cat mai departe de banda audio, sa prezinte amortizare proprie buna, sa fie amorfa ca material, etc. MDF-ul reprezinta un compromis ideal, din mai multe puncte de vedere... inclusiv costuri de productie, accesibilitate, s.a.m.d.

Ar trebui sa nu mai dau informatii atat de usor, dar, sa speram ca-s apreciate...

In momentul in care lucrurile nu se fac orbeste, si exista toate informatiile, totul este extrem extrem de simplu.

Link spre comentariu

Ce vad acolo sunt lucruri la care nici macar nu-mi permit sa visez, dar aminte sa-mi doresc. Cred ca pentru a intra in posesia unei perechi de incinte de acolo trebuie sa-mi vand masina .

Am intrat iar intr-un subiect de SF.

Nici noi ca natie ( romania ) nu ne permitem sa visam catre acolo .

Eu nu vreau decat o reconditionare asa cat sa-mi permit financiar, si nu tiganie, dar ce vad acolo e destul de sus .

Presupun ca din imaginile de mai sus ai vrur doar sa inteleg cum se fac taieturile la 45 si nimic mai mult .

Insa ce ma bucurat in imaginea de mai sus este ca partea frontala este fabricata aprope de proiectl care l-am prezentat mai sus cel din doua bucati una peste alta ( lemn + MDF ), bine acolo sunt alte mariale dar tot pe principiul acesta au mers .

Acum am inteles cum se fac imbinarile la 45, dar noi nu cred ca avem asa utilaje in toata romania , poate doar la fabricile de mobila cu prestigiu acolo unde se mai lucreaza mobila de calitate .

Link spre comentariu

''In alta ordine de idei, incinta nu trebuie sa sune, sub nici o forma'' ,sunt si exceptii https://www.youtube.com/watch?v=I1KpWkhGFlM .

Le stiu de mult, si nu ca nu sunt de acord, doar ca le consider o exceptie, o forma de expresie, si nu o regula...  cutia nu are ce sa redea, instrumentele se ocupa de asta, incinta este de fapt o fereastra catre realitate. Cu cat mai transparenta, cu atat perceptia e mai corecta.

Link spre comentariu

acele incinte sunt destinate unei anumite clientele,care stie ce primeste si ce asteptari are

va dati seama ca nu sunt pt cineva ca vrea sa pompeze bas adanc la 40hz sa zgudure termopanu

eu unul chiar as fi curios ,pt ca sunt ceva diferit de ce ofera piata.Se vede ca este mult subiectivism in ce se povesteste acolo,dar ceva ceva  tot trebuie sa fie ,oricine cu putina experienta isi formeaza niste vise,chiar daca poate sunt doar iluzii :rade:

Link spre comentariu

Pentru ca pe pagina precedenta tot veni vorba de PAL, as avea cateva intrebari referitor la acest material:

1. as vrea sa stiu daca  se poate realiza montajul ingropat (flush mount)....... ?

2. in cazul in care se doreste confectionarea unor incinte din PAL acesta trebuie sa fie brut sau poate fi si cu imitatie de furnir ?

3. s-ar putea realiza spre ex incinte din lemn - esenta tare?

Link spre comentariu
Lemnul lucreaza in timp, functie de umiditate, vibratii , etc, vorbesc de lemnul brut neprelucrat.Daca se alege lemnul prelucrat ( incleiat ) atunci eliminam f mult din aceste cauze , dar mai mult ca sigur ptr o legare cat mai inchisa trebuie acoperit cu furnir .Daca dispuneti de lemn poate se merita, dar daca vreti sa-l achizitionati este f scump. Eu prin hoby lucrez lemnul brut sub diferite forme si am avut probleme cu lemnul chiar si dupa 6 ani de uscare ! Lemnul brut este foarte pretentios .
Link spre comentariu

Din vechile proiecte de la diferite garnituri de bucatarie am ramase ceva blaturi de 3,5 cm grosime, oare le pot folosi ptr partea din fata a incintei unde vin prinse difuzoarele ?

Oare este prea gros , blatul are o densitate foarte mare si este destul de geu, sau daca mai exista si alte parti in care pot folosi materialul asa de gros .

post-241084-0-44474500-1423045405_thumb.jpg

post-241084-0-61929300-1423045416_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări