Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect restaurare boxe SONY SS-E 660

paul_78

Postări Recomandate

Lemnul pe care vreau sa-l folosesc nu este dintr-o bucata , am doua placi confectionate din mai multe segmente incleiate si trase la abricht , apoi slefuit .
Oricum lemnul se lipeste de MDF, tocmai din acesta cauza , ptr a impiedica deformarea de orice natura .
Sincura problema pe care mi-o pun este aceea ca acea combinatie ( lemn+MDF ) sa nu distortioneze atunci cand volumul sunetului creste considerabil .
Link spre comentariu

Nu stiu cat esti de pretentios...dar parerea mea este ca deteriorarea aia este minora si in cel mai rau caz se poate schimba doar placa de jos.

Nu vei reusi sa faci 2 incinte ca la carte acasa...decat daca ai mai facut altele inainte si ai si scule bune.

Daca vrei sa faci incinte identice si din acelasi material (in cazul de fata pal) la o firma de mobilier..si sa pui acelasi colant care il au ele acum ...vei afla ca te costa cat nu fac boxele. Sa nu mai vorbim de o vopsea buna...sau furniruire.

Sa pui furnir pe incinte este destul de greu.Eu am avut zeci de metrii de furnir, toate natiile cu lipici pe el si fara..si era fabricat in germania si italia ,luat de la fosta fabrica de mobila pipera ..si a trebuit sa consum mult pana am invatat cum sa il pun..sa nu se desparta foile una de alta dupa uscare si etc.

Furnirul se slefuieste doar in sensul fibrei ,nu invers ca il strici.

Daca nu te pricepi si faci toate astea la un atelier de mobila...te va costa foarte mult.

Autocolantul este bun doar atunci cand vrei sa fie ieftin si aratos...dar la prima lovitura ..se rupe ca foaia de ceapa.

Eu spun sa nu le faci iar de la 0 ...si mai bine da un chit pe fund si pune alt colant +picioare ca sa nu mai ai probleme..sau schimba placa sau fa o dublura.

Te complici prea mult....eu am crezut ca e un dezastru...pana sa vad poza.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Eu personal le-as face la baza un soclu de lemn care sa le rigidizeze, fixat bine prin incleiere (holzsuruburi, cepuri etc... eu nu-s de meserie), binenteles as apela la un ajutor cat de cat profesional care sa le redea incintelor originalitatea. Pentru soclu as alege culoarea neagra cu ceva textura ce s-ar potrivi in ton cu restul incinte, in opinia mea, plus niste picioruse elegante..

Editat de danciusergiu84
Link spre comentariu

Pal 18, fata 36, furnir palisandru lipit cu Bison prenadez, slefuit cu un rotoorbital Mak.ta, un strat de lac mat...

Cutii 100 ron

Furnir 200 ron

Adezivi, chituri, materiale finisaj, etc. 300 ron

total incinte, cum se vad, 1500 ron.

Posted Image

Link spre comentariu

Este controversata folosirea spike-urilor, si au alt efect. Ramane de povestit altadata. Am alte variante in sensul asta... cu ceva timp in urma, cu rezultate remarcabile, am ridicat doua subwoofere pe cate 4 sfere de otel, fara prindere mecanica... fabulos.

Link spre comentariu

Atunci imi sunt contra "folositoare", eu caut ceva pentru izolare fonica cu pardoseala, poate nu e cazul pe mocheta dar paza buna trece primejdia rea.

Deocamdata am gasit asa ceva: post-193700-0-38340000-1422742652_thumb.gif

Link spre comentariu

Se gaseste prin magazine pasla "autoadeziva" destul de groasa (3-4mm). Probabil ca ar fi mai eficiente niste picioruse ceva mai inalte din cauciuc gros (stiu ca vazusem ceva de vanzare pe un site, dar nu mai tin minte unde).

Link spre comentariu

Nu stiu cat esti de pretentios...dar parerea mea este ca deteriorarea aia este minora si in cel mai rau caz se poate schimba doar placa de jos.

Nu vei reusi sa faci 2 incinte ca la carte acasa...decat daca ai mai facut altele inainte si ai si scule bune.

Daca vrei sa faci incinte identice si din acelasi material (in cazul de fata pal) la o firma de mobilier..si sa pui acelasi colant care il au ele acum ...vei afla ca te costa cat nu fac boxele. Sa nu mai vorbim de o vopsea buna...sau furniruire.

Sa pui furnir pe incinte este destul de greu.Eu am avut zeci de metrii de furnir, toate natiile cu lipici pe el si fara..si era fabricat in germania si italia ,luat de la fosta fabrica de mobila pipera ..si a trebuit sa consum mult pana am invatat cum sa il pun..sa nu se desparta foile una de alta dupa uscare si etc.

Furnirul se slefuieste doar in sensul fibrei ,nu invers ca il strici.

Daca nu te pricepi si faci toate astea la un atelier de mobila...te va costa foarte mult.

Autocolantul este bun doar atunci cand vrei sa fie ieftin si aratos...dar la prima lovitura ..se rupe ca foaia de ceapa.

Eu spun sa nu le faci iar de la 0 ...si mai bine da un chit pe fund si pune alt colant +picioare ca sa nu mai ai probleme..sau schimba placa sau fa o dublura.

Te complici prea mult....eu am crezut ca e un dezastru...pana sa vad poza.

Nu e vb de pretentii prea mari, poate nu am pus eu o poza concludenta, dar jos la colturi si imbinari, palul este macinat, curgr din el, si merg pe premiza ,,,,,decat sa astup rahatul , mai bine i-l inlatur.Este mai costisitor si mai periculos sa desfac incinta dupa care sa o inbin la loc, in plus palul este imbinat cu muchii taiate la 45 gr. E foarte greu sa gasesti incizor care sa taie la 45 gr.

Eu pot regla circularul meu sa taie asa, dar nu am cu doua panze si atunci la iesire lama sparge ( distruge materialul ).Asa ar mai fi o varianta sa fac cu MDF gata furniruit, dar am inteles ca nu suna deloc bine daca este furniruit in ambele parti. Sau alta varianta PAL furniruit debitat la orice bricolaj ( cel care se fol la mobila ), iar pe partea cu taietura se lipeste banda lipita prin incalzire , dar la fel am auzit ca nu suna bine .

Link spre comentariu

Asa ar mai fi o varianta sa fac cu MDF gata furniruit, dar am inteles ca nu suna deloc bine daca este furniruit in ambele parti. Sau alta varianta PAL furniruit debitat la orice bricolaj ( cel care se fol la mobila ), iar pe partea cu taietura se lipeste banda lipita prin incalzire , dar la fel am auzit ca nu suna bine .

unde ai auzit asemenea prostii? :rade:

Link spre comentariu

Daca palul melaminat era de fapt furniruit..costa mai mult.

Aici este vorba de densitate.....si nu are nici o treaba daca pui peretii interiori melaminati......pentru ca are aceiasi densitate ca mdf-ul doar ca dai bani de pomana ca sa ai model in interior.

Stiu ca nu vrei sa faci asta...dar ziceam si eu.

Si crezi ca nu iesi mai bine daca te duci undeva sa iti taie o bucata la 45 si sa o pui in locul originalei?

Stiu ca se faramiteaza dupa atatia ani ...chiar si cand dai asa cu degetul pe el...dar de inlocuit nu va fi greu pentru ca din fabrica incintele nu au foarte mult aracet si daca dai de 2 ori cu un ciocan de cauciuc din interior ...zboara fundul cat ai clipi.

Daca vrei sa le faci de la 0...poti incerca un design mai frumusel...sa se merite..si respecti dimensiunile iar panoul frontal il poti face asa:

Posted Image
La o incinta mai inalta se vede foarte foarte bine.
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări