Vizitator Romcik Molnea Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Buna! vreau sa fac un ceas digital sihrnonizat pentru diploma ,mie mi-a propus un receptor DCF77,pentru Republica Moldova imi va trebui filtru.Cine va putea sa ma ajute cu schema filtrului si ce fel de filtru va trebui sa inclund.Aici este receptorul http://www.ebay.com/itm/DCF-77-Receiver-Module-DCF77-5-DCF-77-5-DCF-Modul-/231053879588?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35cbe26924 Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Nu știu despre ce filtru vorbești - nu cred că-ți trebuie , problema este dacă se recepționează semnalul DCF77 în Republica Moldova în condiții satisfăcătoare. Link spre comentariu
Vizitator Romcik Molnea Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 dar in conditi bune ,imi va trebui o antena Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Emițătorul ăla funcționează pe 77.5kHz . Antena , dacă ar fi filară, ar fi imensă ! Dar , dacă ai o temă de făcut , achiziționează unul și încearcă . S-ar putea să se prindă bine în zona ta - teoretic limita este de 2000km dar peste 1500 de km merge sau nu , depinde de caz. Cred că tema ta este să scrii softul pentru decodarea semnalului DCF77 și afișarea lui , sau nu ? Link spre comentariu
Vizitator Romcik Molnea Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Tema mea este " sa elaborez un ceas digital si sa il sihronizez'' .anume sa fac un ceas care mereu sa functioneze fara sa schimb singur ora,in caz de deconectare a electricitati,sau schimbul orei primavara/toamna,totu singur sa faca si sa arate ceea mai precisa ora,anume ca etalonul de timp care este in Romania Ora cum la calculator se schimba automat ,asa imi trebuie mie,dar ceas digital eu am mai facut si nu e greu,problema este in dizpozitivul de sihronizare,si pe forum aici ,multi mi-a propus receptorul DCF777 O alta metoda este folosirea GPS , Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 S-ar putea să ai probleme cu GPS-ul în interior, dar cred că ar merita o încercare. Modulele mai ieftine au interfaţă serială şi e foarte comod de lucrat cu ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum