menthorul Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Salut, Am un canon ixus 132Neavând încărcător pentru acumulatorul său specializat, nb11l, l-am conectat pe portul mini usb la un încărcător de tabletă, 5v la 1a, sperând să încarce ceva.S-a aprins câteva minute, nu se încărca apoi l-am stins.De 2 zile am cumpărat încărcător, am încărcat acumulatorul și nimic, nu se aprinde, nu dă nici un semn.L-am pus pe usb la pc, nu-l vede deloc.Sugestii?Am căutat prin locașurile sale mici, ale aparatului, vreo mini baterie de reset, nimic. Editat Ianuarie 30, 2015 de menthorul Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) A funcționat înainte de a-l încărca prin miniUSB ? Sau l-ai luat defect de undeva ? Probabil ai sursa internă defectă, sau bateria e dusă, ai măsurat-o să vezi câți Volți are la borne ? Editat Ianuarie 30, 2015 de validae Link spre comentariu
menthorul Postat Ianuarie 30, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) A funcționat, îl am de câteva luni. Nu am măsurat bateria, o fac zilele astea, poate mâine. Diferența este că am încărcat acumulatorul artificial, improvizat, acum am sperat să se încarce direct... Editat Ianuarie 30, 2015 de menthorul Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Cel mai probabil acumulatorul are circuitul intern de protecție la încărcare/descărcare defectat în urma încărcării improprii la care a fost supus. Chiar dacă nu aveți uneori un încărcător dedicat la îndemână, orice acumulator de telefon sau cameră foto poate fi încărcat în deplină siguranță cu orice încărcător disponibil, dar numai prin limitarea externă a curentului de încărcare.Acest lucru se face prin simpla înseriere cu sursa de încărcare a unui bec sau rezistențe de putere, astfel ca acumulatorul să nu poată absorbi un curent inițial mai mare de maxim 1/2C unde C este capacitatea în A/h. Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2015 Am înțeles.Acumulatorul este deplin încărcat, canon tot nu se aprinde. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Dacă ai noroc, poate s-a ars o siguranța SMD de pe circuitul de alimentare a camerei foto. Dacă te încumeți s-o desfaci cu grijă, poate identificăm problema. Niște fotografii de aproape cu partea electronică ar fi bune. Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 1, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2015 Am să o desfac zilele astea. Mulțumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
menthorul Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Din păcate nu am șurubelnița potrivită pentru a-l deschide...am să-l duc la un service.Mulțumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum