Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sonda osciloscop

relu01

Postări Recomandate

Daca ar fi dupa mine , as cumpara o sonda " de fabrica " . Se gasesc rezonabile ca pret si calitati ... in jur de 50 RON . Se presupune ca trebuie folosita ( in principal ) la un osciloscop . Daca au fost bani de osciloscop , ar trebui sa fie si de sonda ... . daca osciloscopul a costat 0 lei , se poate astepta sa parvina si o sonda , prin acelasi mecanism , care sa coste tot 0 lei . Sau , se adopta " recomandarea " de la inceputul postarii . Adica o achizitie cu bani . Sau un schimb ... componente , sau alte servicii . La nivelul de astazi , nu merge fara ceva aparatura . Chiar si la nivel de amator . E o parere personala ... nu dati cu pietre . Sau cu multimetre ieftine , care se arunca dupa ce se consuma bateria , cum am mai citit prin topicuri . In fine ... am urmarit postarile de mai sus . O sonda artizanala ar trebui sa se " calibreze " . Adica sa redea un semnal dreptunghiular ... ( cat de cat ) fidel . Nu aduc in discutie masurarea de nivele de tensiune in C .C . , deja intram in alte chestii . Cu bucati de cabluri de ici - colo , poate fi o misiune grea . Alege fiecare ce drum doreste . Cu rezultate pe masura , sant legi ale electronicii care nu pot fi fentate . Rezulta si masuratori fentate ... cine are nevoie de asa ceva ?...

P .S . - personal nu mai folosesc de mult sonde 1:1 . Din motive evidente , pe care le pot dezvolta . Curent , folosesc asa ceva :

http://ro.farnell.com/multi-contact/68-9802-120-28/probe-isolated-scope/dp/4991540

Pentru ce am nevoie , sant un compromis rezonabil . Din toate p.d.v ... Daca sant nevoi " superioare " , am si altele la dotare . Poate ar trebui deschis un topic separat , la sectiunea corespunzatoare ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

6

• MifTy

5

• gauss

5

• dande

5

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări