relu01 Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 buna ziua ,de curand am achizitionat un osciloscop E0104m 10 Mhz fara sonda ,pentru ca nu stiu prea bine sa lucrez cu el va cer sfatul sa cumpar o sonda(din cauza posibilitatilor nu prea mari) una mai ieftina am gasit una la m......rom aici http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/sonda-osciloscop-20mhz-10111-p-8617 ,as vrea sa stiu daca este compatibila cu aparatul meu si daca modifica an vreun fel parametrii aparatului daca o folosesc ,an speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat cu respect relu Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Poti sa-ti faci singur o sonda http://scope-probe-schematic.blogspot.ro/ Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Este perfect compatibila . Sondele " normale " produse de fabrica sant standardizate , ca si intrarile osciloscoapelor . Deci , fara griji si spor la masurari . Puteti debuta " masurand " calibratorul intern al osciloscopului , pentru asta a fost facut . Repetati procedura de fiecare data inainte de inceperea activitatii , si pe parcurs daca aveti dubii privind functionalitatea sondei , sau chiar a osciloscopului . E util si un mic calibrator , se poate dezvolta daca e necesar . Eventual marele Google ... P .S . - cred ca nu merita confectionata , mai ales ca are si 1 : 10 . La constructiile artizanale compensarea e un cosmar , ca si gasirea unui cablu cu capacitate proprie redusa . Parerea mea ... ( nu e sentiinta judecatoreasca definitiva ) ! Editat Ianuarie 30, 2015 de gauss Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Mie imi spui de confectionat ... E drept, pana la urma am cumparat una (de fapt am cumparat osciloscopul, un E104m cu tot cu sonda). Dar, experienta privind realizarea acesteia, precum si teoria pe care am citit-o, a fost benefica. Editat Ianuarie 30, 2015 de amudsen Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Cablul pentru sonde e un coaxial cu firul central extrem de subtire , pentru realizarea capacitatii proprii mici , acest fir e dintr - un soi de aliaj ... cuprul ar ceda din prima . Nu se gaseste de cumparat ( sau n - am gasit eu ... ) . Utilizatorii cu experienta stiu ca sondele nu trebuie brutalizate , indoite in unghi ascutit , tractate sau alte cele ... La fostul job ( serios ... ) am avut mai multe osciloscoape , toate au fost predate cu sondele functionale . Am lucrat peste 15 ani cu ele , inclusiv cu sondele romanesti ( alea bune , cu materiale Philips , demontabile ... ) care erau destul de fragile ... din pacate fusesera inlocuite cu niste catastrofe butucanoase ... " proba " era turnata din ABS , avea o banana strunjita la varf , iar coaxialul tragea montajul dupa el , fiind rigid ... in fine ... Editat Ianuarie 30, 2015 de gauss Link spre comentariu
relu01 Postat Ianuarie 30, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 va multumesc mult pentru sfat aveti dreptate la pretul asta nu se merita sa o confectionam noi o sa dau imediat comanda de una acum o alta rugaminte (sper sa nu fie off topic ) ,as avea nevoie de cat mai multa documentatie despre folosirea osciloscopului analogic pe care al detin ce credeti ca miar fi de folos (sa nu ma bage si mai rau in ceata) tutoriale tot ce credeti ca miar fi de folos ,va multumesc anca o data cu respect relu Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 In primul rand citeste cartea osciloscopului E104M. Da-mi m.p. cu mailul tau, sper sa gasesc cartea pe la mine, daca nu luni o sa o trimit de la servici. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Exista si o carte " Osciloscopul " ... cred ca o gasesti pe net . Daca nu , posteaza ... sigur o are cineva ... Link spre comentariu
Vizitator Aleks210 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Buna ziua, Sunt nou in cadrul acestui forum si sunt in cautarea unui program care sa ma ajute sa fac legatura intre calculator si osciloscop. Osciloscopul este un DS-1250, cu 2 canale 250Mhz si prezinta o mufa identica cu cea de pe imprimantele noi (usb). Ma gandesc ca se poate face legatura cu un calculator sau laptop, dar nu am programul necesar. Am facut legatura dintre osciloscop si laptop si Windows 7 recunoaste introducerea unui nou dispozitiv in sistem dar nu poate face legatura. Va rog sa ma ajutati cu un program (sau driver) in acest sens sau cu sfaturi, link-uri si altele, daca se poate. Va multumesc! Alex Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Pai cauta softul pentru el si instaleaza - l . Si manualul de utilizare ajuta ... 250 MHz ? ... buna scula ! Pune - te pe studiat ... Link spre comentariu
dande Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 sunt incepator am achizitionat un osciloscop rusesc C1-118 2x20mhz si as dori sa stiu daca cu sonda de 20mhz pot vizualiza un semnal de 50hz ?va multumesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Merge fara probleme, frecventa maxima a sondei ar fi de 20MHz, deci orice semnal de frecventa mai mica este ok. De fapt merge si peste 20MHz doar ca ai pierderi mai mari. Poti gasi pe internet multe lucruri despre osciloscoape si sonde, ar fi bine sa le citesti inainte sa te apuci de lucrat. http://www.reprise.com/host/tektronix/reference/choosing_a_probe.asp PS: la 50Hz aproape ca nu ai nevoie de o sonda RF, merge orice cablu. Link spre comentariu
dande Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 cu alte cuvinte o sonda de 20mhz merge de la 0hz pana la 20mhz? mircea calin multumesc foarte mult pentru informatie Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 Da, exact asa. La o sonda se specifica limita superioara de frecventa, de fapt i se spune banda, deci merge intre 0-20MHz. In general frecventa maxima de lucru a sondei este frecventa pentru care semnalul este atenuat cu 3dB, deci cand incepe sa "piarda" din semnal. La pagina 8 gasesti un grafic bun: http://circuitslab.case.edu/manuals/Probe_Fundamentals-_Tektronix.pdf Link spre comentariu
dande Postat Ianuarie 27, 2016 Partajează Postat Ianuarie 27, 2016 eu am icercat cu o sonda facuta adica un cablu de antena tv si o rezitenta de 1M si an paralel cu rezistenta un condensator de 20pf si un semnal dreptunghiular de 50 hz al arata dar unul de 42khz nu acum o fi din cauza ca sonda nu e in banda respectiva sau are osciloscopul o problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum