alexutu Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 sall, am achizitionat aceste boxe, si ma gandesc la un amplificator pt ele, pe specificatiii sunt 150 w 4 ohm, am masurat intrarile pt boxe si una s-a stabilizat la 5 ohm, iar una la 8 ohm, e normal? ce statie s-ar preta ? eu ma gandesc la o yamaha. am gasit diverse specificatii, gen la 8 ohm o putere, la 4 ohm alta putere, gen mai mare , o statie pe 8 ohm, scoate pe 4 ohm alta putere mai mare? e stabila la 4 ohm? rog cei avizati sa imi dea o sugestie. ms Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Yamaha pe 4 ohmi? Scoate difuzoarele si verifica impedanta direct daca poti. Diferenta aia e cam mare. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Dacă ''s-a stabilizat'' la verificarea cu ohmmetrul şi e aşa diferenţă, poate fi suspect cond din calea de joase a filtrului, cel în paralel cu diful. Multimetrul cu testerele în scc ce valoare indică pe cea mai mică scală (cea de 200 Ohmi)? ............. Sînt puţine amplifuri capabile să lucreze pe sarcini de 4 Ohmi la volum mare, Yamaha în nici un caz. Datele alea din reclamă nu au acoperire în realitate. Link spre comentariu
alexutu Postat Ianuarie 30, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Pe scara mica de 200 ohm mia dat pe una 4.6 si pe cealalta 8.5 , am desfacut-o aseara pe cea de 8.5 si am pus bornele pe bas si tot cam asa dadea.care sa fie problema? Cum as putea remedia, maimult decat masuratul de ohm nu prea stiu, Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Eu va recomand un amplificator tot de la Amfiton ca sa fiti sigur ca nu aveti probleme cu impedanta de 4 ohmi. Tot pe aceleasi difuri din incintele 100AC 022 folosesc un amp model Lorta 75y 101c (tot de Amfiton facut) putere 2x35W. In combinatia asta am facut multe chefuri volum maxim si cate 10 ore in continuu. Amp-ul are protectie la scurt/suprasarcina/supraincalzire...Am mers pe el si cu doua boxe in paralel pe canal (2 ohmi pe canal) si se comporta bine pana in prag de cliping, cand incepea sa distorsioneze acut. In 4 ohmi nu distorsioneaza cat as vrea eu sa-l chinui...intra in protectia de suprasarcina inainte sa inceapa distorsiunile. Merg pe combinatia asta de 15 ani. La un moment dat m-am gandit sa-i schimb tranzistorii finali dar m-au sfatuit colegii sa-i las in pace pe cei rusesti, ca mai tin mult si bine. Legat de boxe nu cred ca rezista la mai mult de 70W in toata banda, eu le-am pus pe un amplif care poate 70W/4r si deja diful de bas era "depasit" inainte sa ajung la maxim cu puterea amplif-ului. Potentiometrul de bas la jumatate (0db). Probabil pe melodii disco din anii 80 aceste boxe rezista la 75W, dar cu melodii noi (unde basul este mai puternic) nu prea face fata diful de bas. Eu am vorbit numai de Watti reali. Dif-ul de bas care indica 8ohmi a fost inlocuit (s-au produs atat pe 4ohmi cat si pe 8ohmi aceste difuzoare). Un vecin a vazut la mine dif-urile si s-a dus sa-si cumpere si el doua...cand a venit cu ele la mine sa le probam, se auzeau un pic mai incet ale lui. Cand le-am masurat erau de 8 ohmi, la aspect identice...ale lui sunt de mult la "fer" Editat Ianuarie 30, 2015 de marius75 Link spre comentariu
alexutu Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Pot merge cu boxele asa pe o statie? la volum mare si sa nu am probleme.am gasit si ceva statii cen 4-16ohm ? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Pe care ''staţie'' ? Dacă vrei să dai volumul la maxim trebuie să o alegi cu grijă. Link spre comentariu
alexutu Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 (editat) Multumesc zal, da zi si tu ceva concret, nu ca tre sa o aleg cu grija. Ideea e cao sa iau si statia, nu o am acum, ma gandesc la o yamaha, imi place cum suna, dar si la o sony sau denon,acum le testez pe o denon pma 260, se aude bine si nu se incalzeste statia, doar ca parca ar trebui un pic mai multa putere.acu ma gandesc sa refac 2 difuzoare de bas sa le fac de 0, gen sau poate sa rebobinez unu sal fac pe 8 ohm, daca e posibil. Sunt variante, va cer expertiza in domeniu, stiu ca sunt persoane aici care stiu si astept de la ele sugestii concrete. Ma gandesc intre yamaha ax 540,yamaha a420, denon pma 860,sony ta f220, imi place sunetul yamaha, dar nici denonu nu e rau ,am ascultat si o varianta de sony si mi se pare ok, ma gandesc care s ar potrivii mai bine, la putere mare mult timp. Editat Ianuarie 31, 2015 de alexutu Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Concret, din cele enumerate, şi poţi continua aşa cu multe, nici una nu e capabilă de a lucra pe 4 Ohmi decît la volum mic. Nu trebuie să mă crezi pe mine, fă probe. Iar ''sunetul de firmă'' e dat de mici modificări ale curbei, specifice fiecărei firme, ptr a se acorda cu restul sistemului acelei firme şi uneori ptr atragerea clienţilor. Folosite cu alte scule şi boxe vor suna mai bine sau mai rău, rareori la fel cu cele ptr care au fost proiectate. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 zal, chiar crezi ca primeaza SQL-ul aici? SPL sa fie. Initiatorului: vei scoate fum din toate mai devreme sau mai tarziu. Yamaha sub 6 ohmi nu cred ca am vazut, Denon-urile fara "R" in coada cer minim 8 ohmi din cate tin eu minte... Daca vrei sa faci sonorizari cu ele nu ti-ai ales bine sculele. Pentru volum mare timp indelungat exista amplificatoare si boxe dedicate. Link spre comentariu
alexutu Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Momentan le am puse pe un denon pma 260, care in specificatii are intre 4 -16ohm,suna frumos, de aia ma gandeam la pma 860, puterea mai mare, statia nu se incalzeste, am dat un pic in ea.chestia ciudata e ca am masurat boxele si si difera impedanta, se pare a fii din cauza unuia dintre basi,masurandu-i unu are 4-4,1ohm, iar celalat are 7.5-7.7ohm, la intrare boxele au una 8,6, una 4,6.am vb cu claudiu urban si mi-a zis ca e posibil ca basul sa fi fost bobinat la 8 ohm, acu eu ma gandesc sa il fac si pe celalat la 8 ohm, sau sa fac 2 la 4 ohm si sa pastrez originaliatea boxelor, daca ar fii sa il fac si pe celalalt la 8 ohm, s-ar modifica cu ceva filtrajele, gama de frecvente, filtrele sunt originale, la fel si mediile si inaltele. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 E posibil ca asta sa fie explicatia la difuzoare: Dif-ul de bas care indica 8ohmi a fost inlocuit (s-au produs atat pe 4ohmi cat si pe 8ohmi aceste difuzoare). Un vecin a vazut la mine dif-urile si s-a dus sa-si cumpere si el doua...cand a venit cu ele la mine sa le probam, se auzeau un pic mai incet ale lui. Cand le-am masurat erau de 8 ohmi, la aspect identice...ale lui sunt de mult la "fer" Filtrele se calculeaza in functie de difuzoare. Link spre comentariu
alexutu Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Fiind acelasi producator ma gandesc daca functioneaza ok cu difuri de bas pe 8 ohm, are si protectie la supratensiune, la sunet se aude ok, Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Depinde daca reusiti sa bobinati si celalalt difuzor pe 8 ohmi, chiar si la mester daca-l duceti...bobina are sarma destul de groasa, iar pentru 8 ohmi intra dublul de spire fata de 4 ohmi. Spatiul nu prea permite...trebuie fie sarma mai subtire, fie sa strunjeasca din fierul lipit pe magnet. Am desfacut de mai multe ori dif-urile de bas (cele de 4 ohmi pe care le am) si nu cred ca mai este loc de inca 2 straturi pe bobina, mai ales ca dif-ul are cursa destul de mare. Unul dintre difuri l-am rebobinat ca avea o problema din fabrica. Amplificatoare japoneze in 4 ohmi la jumatatea chefului (dupa 4-5 ore de volum maxim) se vor transforma in masina de facut abur greu. Cu un pic de noroc vor merge pana in zori. Cel rusesc de care v-am spus are undeva la 15-20 de chefuri volum maxim toata noaptea in 4 ohmi. Adevarat ca nu are cine stie ce aspect...e stilul clasic rusesc unde se face lucru trainic, dar un pic mai slab la estetica. Link spre comentariu
alexutu Postat Mai 18, 2015 Autor Partajează Postat Mai 18, 2015 Va salut, difuzoarele difereau de la bobina, unul era pe 8 unul pe 4 , am facut rost de un alt difuzor care defect fiind l-am bobinat pe 4 ohm , le-am pus si calote noi , si protectii, boxele arata acum f bine, si suna la fel de bine, am ales ca statie o sony f 220, care ar trebui sa aiba undeva la 2 x 80 w pe 4 ohm, Suna demential ca sa citez pe cineva care le avea la vanzare ,, de iti cade tencuiala de pe perete.,, Difuozarele si acum difera un pic la ohm dar mai putin, diferenta difuozarelor de bas se resimte si la intrarea in boxe, una se stabilizeaza undeva la 4,7 ohm , una pe la 6 ohm, ( sunt ok asa pe statie, sunt sustenabile? Acum sunt interesat de anumite aspecte: amfiton 100 ac -022 au fost produse de RADIOTEHNIKA?( asa am auzit,) Am vazut si cele Radiotehnik S90, care si alea arata f bine si suna f bine, am vazut ca basurile de pe s 90 au magnet dublu si ar fii pe 8 ohm. Exista si modele de putere mai mare facute de aceasta/aceste firme, sau modelele astea sun gen varf de gama ?daca exista ce modele? mi-ar place sa le caut sa vad despre ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum