Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent dioda cu germaniu

Vizitator Mocodean Swissgrady Mihnea

Postări Recomandate

Proiectul meu de atestat consta in creearea unui verificator pentru cristale cuart, toate bune aici.

Am ales sa folosesc schema aceasta

Posted Image

Iar in el am grupul detector, format din doua diode, care se recomanda in a fi de germaniu, problema mea este urmatoarea. Stiu de diodele cu germaniu ca se gaseau sub denumirea 1N34A. Aici este problema mea, de unde imi procur eu componentele, nu au asa ceva si apelez la voi daca stiti o echivalenta, caci pe internet nu am gasit ceva concret.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Radiotelegrafist

3

• Nostalgic

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru o dioda...ma rog, 10. sa comand ceva prin posta, iar eu staand destul de departe de bucuresti, mi-ar fi mai la indemana sa aflu un echivalent, daca nu exista, inseamna ca apelez la solutia ta

Link spre comentariu

De pe la ceva prieteni niste aparate de tv sau radio vechi , gasesti diode cu germaniu destule , sint denumite EFD....100...110

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Dacă ai pune locația la profil, poate te-ar ajuta cineva apropiat. Eu am astfel de diode, dar nu pot să merg la poștă pentru două diode .....cu picioru-n ghips  :rade:

Link spre comentariu

Bucuresti, la periferie, ilfov, Comuna 1Decembrie, a fost pusa, dar dupa update'ul de la forum nu a ramas

O sa verific eu niste placi pe acasa si sa le caut sub denumirea aia spusa de nostalgic, sper sa am succes, si ochi bun, ca la cat de mici am vazut ca sunt, habar n'am cum incape atata pe ele:))

Link spre comentariu

Uite aici o poza , sa stii ce sa cauti...

Codurile , de sus in jos,

AAZ17

OA119

OA117

EFD

si mai sunt multe tipuri dar pe astea le-am gasit la repezeala...

post-228380-0-08528500-1422563884_thumb.jpg

Link spre comentariu

Exact schema asta o folosesc si eu de vreo ... 25 de ani ... 

asa arata :

Posted Image

se vad clar si diodele tip EFD ... fabricate de I.P.R.S.

si inca nu are carcasa ... , probabil nici nu va avea ...  oricum functioneaza excelent ... am conectat si un cablu de conexiune cu frecventmetrul .... asa vad si frecventa pe care oscileaza Cuartzul .

Link spre comentariu

eu folosesc in aparatura radio mai vechi diode 1n4148 si credetima ca sunt mult mai fiabile si fara zgomot de fond fata de cele tip efd 101,102 etc,

Link spre comentariu
Vizitator Bob

Am si eu nevoie de 8 diode 1N60. Sunt in etajul final de amplificare la un Marantz 4230. Am atasat schema in caz ca pozitia nu e critica si pot inlocui cu echivalente schottky. E vorba despre H714-H717. Sunt din Bucuresti, as dori noi daca are cineva.

post-233984-0-52994600-1423088410_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări