Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor electric de magnetofon (Majak 203)

Vizitator cristiraven

Postări Recomandate

Vizitator cristiraven

Am un motor luat din un Maiak 203 si vreau sa il fac sa functioneze.Motorul este cu rotor nebobinat adik e din ceva metal si are decat pe stator bobine ciudat este ca sunt 4 borne si nu stiu ce si unde trebuie sa legam incercat si mai multe variante si am ajuns la concluzia k trebuie sa leg in paralel un condensator si o rezistentza si apoi sa il leg la un "autotraf" care arata cam ciudat are 12 borne... numerotate doua cate douaam atasat o schema gasita(nu stiu dak e buna) si poza cu traful.poate cineva sa imi spuna clar cum trebuie sa le leg??Ceva opinii ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aeromania

1

• bigbrother

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

am atasat o schema gasita(nu stiu dak e buna) si poza cu traful.poate cineva sa imi spuna clar cum trebuie sa le leg??Ceva opinii ??

Ai pus aceasta intrebare si pe un alt forum.Ti-am spus ca-ti lipsesc din fotografie cateva detalii ale transformatorului respectiv pentru a-ti indica corect modul de legare.Daca nu poti sa faci o alta fotografie, deseneaza exact cum sunt amplasate acolo toate terminalele transformatorului.Daca motorul functioneaza la 120Vac trebuie conectat la o priza mediana din primar.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Motoarele de maiak sant legate sa mearga la 110V prin transformator.Se pot face sa mearga si 220 schimband lagaturile infasurarilor.In concluzie daca vrei sa-l legi la transformator, masoara cu aparatul de masura o tensiune pe traf de 110 volti alternativ, sa fie sarma mai groasa pe infasurare, pentru ca motorul consuma cca 50w. trafurile de maiack au urmatoarele tensiuni 110V pt. motor si retea (sistemul american si japonez este de 110 Volti), 36 volti pt etajul final, si 2x15V pentru etajele de preamplificare care folosesc C.I. de genul UA741.Bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări