Sr50coupe Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Salut tuturor electronistilor! Am tot citit posturi din aceasta sectiune cum ca Tda 2052 este foarte recomandat. 1.Am si eu cateva intrebari se poate pune in punte pentru 2x 60w(stereo)? 2.Se poate alimenta de la o iesire de 2x17 v ? 3.Ce condensatori de filtraj la puntea redresoare recomandati? Daca va rog cat se poate la subiect(fara posturi ce nu au legatura cu topicul). Stima! Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Pai in punte e posibil sa obtii 100W ( pe 8 ohm) , cu o alimetare +/- de 25 de volti, dar ai distorsiuni de 0.2 % Te pot ajuta eu cu un amplificator simplu ! Schema am luat-o de la un "om" de pe youtube! Eu nu am avut probleme cu el pana acum! Iti dau PCB, schema, schema la puntea redresoare! Are o putere de 50W! Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Posteaza te rog ce ai! Link spre comentariu
Vizitator Julian Mihai Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 de unde scoateti aceste puteri???nu este oare putere muzicala??//// Link spre comentariu
Freddy19 Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 In punte nu merge pus,e nevoie de un defazor pt asta.Am incercat eu mai demult sa-l pun in punte fara defazor si nu a mers. Puteti folosi TDA2050 la tensiunea aceea.Asta merge pus in punte ca in schema din datasheet-ul lui TDA2040 si o sa scoata aprox. 60w pe 8 ohm. Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Ianuarie 29, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Atunci nu are rost sa ma complic. Inca o intrebare as mai avea. Vad multe configurati de tda 7294 si nu inteleg care e mono si care e stereo? De exmeplu cand e in punte se zice ca e mono . dar vad ca singal este tot mono. Iar pe youtube am vazut amp cu tda 7294 si sunt stereo poate cineva sa ma lamureasca si pe mine ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 La un amplif stereo exista 2 canale identice - in cazul dvs. 2 TDA7294- care au fiecare, drept sarcina , boxa lui ...la intrarea acestor amplifuri soseste semnalul stereo adica 2 semnale independente care sunt amplificate fiecare de cate un canal...prin dispunerea adecvata , in spatiu a celor 2 boxe se creeaza senzatia auditiei in sala de concert...la ampliful in punte la intrare soseste un singur semnal - mono!- dar se folosesc tot 2 circuite integrate care au -de data asta- un rol diferit si anume: unul din circuite amplifica semnalul asa cum il primeste ( nemodificat ) iar celalalt amplifica acelasi semnal dar defazat la 180 grade ....aceste 2 semnale se aplica pe o singura boxa...rezultatul ? - semnalul aplicat boxei se dubleaza ca valoare a tensiunii iar ca putere creste de 4 ori....concret la un amplif in punte la care fiecare integrat ofera -sa zicem- 50W putere si 15V tensiune , va rezulta 30V tensiune si 200W putere livrate pe o singura boxa...se tine cont ca impedanta boxei - la ampliful in punte - este dubla fata de impedanta unei boxe la un amplif stereo...valorile avansate mai sus sunt doar ca exemplu , ca sa intelegeti mai bine , nu au legatura cu valorile reale ale tensiunii/puterii audio care pot fi oferite de de TDA7294...sunt foarte multe de spus despre toate astea , eu am incercat in cateva cuvinte sa punctez cateva aspecte , gasiti pe gogu' o multime de tutoriale utile... Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Ianuarie 29, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 (editat) Multumesc mult pentru informatii Se poate inchide! Editat Ianuarie 29, 2015 de Sr50coupe Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 In comparatie tda 7294 cu tda2052 care ar fi mai fiabil si din care poti scote mai multA putere? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Te uiţi în datasheet la fiecare şi vezi singur. 3 Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Daca aveam cunostinte nu mai intrebam aceasta chestie daca numi poti oferi un raspuns nu mai posta aiurea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Deloc, colegul ți-a oferit un sfat, care o să te ajute să capeți acele cunoștințe, asta dacă vrei să câștigi ceva în viață... În mod absolut, 7294 e peste... Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) Inca o intrebare daca 2 module stereo tda7294 le pot alimenta in pararel la aceasi tens de 43v Editat Martie 5, 2015 de Sr50coupe Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Poti alimenta si o suta de module (atentie! cu tensiune simetrica, nu asa cum ai scris) cu conditia ca sursa sa fie suficient de potenta. Link spre comentariu
Sr50coupe Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Ms mult pe sfat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum