Vizitator magnodevilus Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Buna ziua stimabili forumisti. Am o intrebare de adresat, colegilor mai experimentati. Daca e cu putina si exista timp, desigur. De ceva vreme, zace in casa un radio Bucur (cel fabricat de Electronica). Problema lui, consta in faptul ca potentiometrii sai haraie ingrozitor. Lucru extrem de deranjant, mai ales la reglarea volumului. As dori sa stiu pareri pentru remedierea acestei probleme. Am auzit diverse variante, de la desfacerea potentiometrilor si curatarea lor temeinica, pana la ungerea lor cu spray de contacte, insa ma intereseaza o solutie viabila. As fi dorit sa-i inlocuiesc cu unii noi sau echivalenti. Astept propuneri si sugestii. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 (editat) In general potentiometrii romanesti se pot repara destul de usor si cu rezultate bune pe termen lung . Daca acestia incep sa haraie atunci ei trebuie reconditionati cat mai grabnic , inainte de deteriorarea peliculei de carbon care produce defectarea definitiva a acestora . Daca potentiometrul poseda o pastila de grafit pe cursor , atunci sansele de succes sunt foarte mari . Se va confectiona din varful uni creion HB o alta "pastiluta" si se va inlocui cea veche care este uzata . Eu mai adaug si o pasta de grafit pe toata suprafata de carbon a potentiometrului . Aceasta pasta o obtin amestecand 1parte ulei mineral cu doua parti pudra grafit ( rad cu o lama varful unui creion cu mina de grafit tip HB ) . Dupa un astfel de tratament potentiometrul va functiona ireprosabil multi ani . Editat Ianuarie 28, 2015 de Voltus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum