UNIVERSAL2000 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Salut!Vreau sa stiu daca urmatoarea schema este buna, daca a facut-o cineva si daca merita facuta!Ma gandesc sa fac 2! Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 e ok ...dar gasesti pe net scheme mai simple care lucreaza in punte ..dar poti gasi cu circuite care scot o putere mai mare la o tensiune mai mica de ex finalii audio pe amplificarile auto Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Cred ca am sa fac cu TDA7294 Schemele sunt mai usoare si nu necesita prea multe piese! Multumesc leo 17! Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 e ok ..numai sursa de tensiune sa fie ok pt circuit ..daca vrei sa l faci stereo ...sursa va fi dimensionata corespunzator Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 (editat) Am si eu 2 astfel de module . Merg un pic cam bass si mie nu mi-o placut ,poate sunt eu prea sensibil . Editat Ianuarie 28, 2015 de pop_ady44 Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 Deci ar merge facut amplificator pentru subwoofer? Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 TDA7294 e utilizat de multi producatori pentru amplificarea subwooferelor din sistemele 5.1 (cu iesirile in punte de obicei pentru mai multa putere). Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 probabil ca da dar eu nu le-am folosit pentru simplu motiv ca merg prea BASS Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 28, 2015 Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 (editat) Schema prezentata este cu alimentare simpla, in timp ce TDA7294 merge numai cu alimentare diferentiala. Limitarea schemei cu TDA2030 sta in utilizarea condensatorului la iesire. Personal nu as folosi TDA2030 cu tranzistori, ci ori TDA2030 simplu, ori alegerea unui integrat mai puternic, ori constructia unei scheme cu tranzistori alimentata diferential. Singurul avantaj al schemelor cu condensator pe iesire este ca, in cazul in care se arde un tranzistor, nu se arde si difuzorul, dar acesta este un avantaj relativ, deoarece se poate compensa cu un circuit de protectie. Faptul ca schema cu 2030 sau cu 7294 merg "prea pe bass" este ori o eroare de constructie, ori o problema de boxe sau sursa de semnal. Amplificarea trebuie sa fie constanta cam in toata banda audio. Eu am avut amplificator cu 2030 care mergea multumitor pentru lantul audio respectiv. TDA7294 era superior si sigur nu mergea "pe bass", avea o fidelitate buna la frecvente inalte. TDA2040 cu tranzistoare in configuratia din schema prezentata, alimentate diferential si puse in punte mergeau suficient de bine. Trebuie sa consideri insa ca puterea unui amplificator este limitata si de tensiunea de alimentare. Adaugarea de tranzistori lui TDA2030 nu aduce avantaj mare, intrucat tensiunea de alimentare ramane aceeasi, iar marirea curentului maxim debitat nu se simte prea mult. Avantajele ar fi ca poti sa le pui linistit in punte, unde curentii sunt mai mari datorita dublarii tensiunii, iar daca nu le pui in punte, poti sa mergi linitit la puterea maxima mult timp (considerand si un radiator corect dimensionat) fara ca integratul sa mai intre in limitare cum se intampla daca il folosesti singur. Editat Ianuarie 28, 2015 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum