Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator liniar pentru ssb cu GK-71 in banda de 40metri.

Vizitator

Postări Recomandate

Mai omule, inainte de a scrie, gandeste, nu te repezi! Intrebarea mea era cat se poate de netendentioasa. In ceea ce priveste cunoasterea, stai bland, le cunosc si in vis. Tranzistorul ala e de 500W. Cum frumos am discutat ieri, randamentul unui amplif (nu-ti zic in ce clasa) e intre 50 si 60%, asa incat, pentru a debita cei 500W, el trebuie sa absoarba aproximativ dublu, adica fix in jur de 1kW. Capisci?

Link spre comentariu

Da, clasa C e alta mancare de peste, poti ajunge la randamente de 85% uneori. Acum observ ca ai editat postul anterior cu datele cerute. Ok, poate sa fi fost original...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 6 ore, RST a spus:

Ontopic....clasa C are avantajele ei . Nu am construit niciodata liniare, nici macar in audio. 

Daca nu ai construit "liniare",de ce le "botezi" așa?

Pentru radioamatori,in afara de FM și CW,clasa C nu prezintă interes...in SSB nu ai ce caută cu clasa C...

Link spre comentariu

Lupul chinezul îsi schimba parul brandul, dar naravul ba. Daca un nume e "consumat", nu-i bai, mai are alte mii de rezerva. Treaba devine interesanta atunci când doi folosesc acelasi nume.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, RST a spus:

Asa este am facut armata impreuna si imi stiti la perfectie biografia. Adica va umpleti de penibil fara sa va roage nimeni. 

Daaaaaaaaa, e adevarat cand am facut trecerea la BLF-uri, primul a fost un 278. Dracu mai stie cand, nu mi-am facut jurnal. 

N-a fost niciun " radio pirat "...si unde dracu am zis inainte 2010? A fost putin dupa, un emitator cu care se emitea foarte rar, numai experimental, de undeva de la o casa batraneasca situata pe o inaltime. Se stia de el si tocmai de aia a fost lasat...pana au fost niste exagerari si s-a confiscat. 

Mai multe info gasiti la ANCOM Buzau. 

Daca tot va mirati de tranzistoare in carcasa alba, de diverse specii, am pe undeva o cana plina cu asa ceva. Habar nu am pe unde e, si daca insistati, o caut. 

Ce am la indemana, e un BLF574, si il am pentru ca o jumate din el mai functioneaza...cealalta e arsa. Si daca va uitati la modul cum au fost lipite aripiarele alea, ( pentru cine stie ce cu ce se mananca ), veti constata ca nu e jumulit dupa vreo placa de fabrica. 

574.jpg

Am pus Bonibon pe langa ptr autenticitate, sa terminam tampeniile si sa-l lasam pe omul asta sa-si vada de topic. 

Tocmai ca n-am facut armata impreuna, si de aceea  inceteaza sa ma fii penibil aici in public si in fata tuturor, termina cu minciunile si elucubratiile! Cu fiecare postare si cu fiecare insistenta, nu faci decat sa tot confirmi continuu ceea ce deja stim cu totii. Tranzistorul de mai sus este FABRICAT in a doua jumatate a anului 2011, si asta este data FABRICATIEI, dumneata doar confirmi afirmatiile mele de mai sus.

Si vrei sa vezi cat de penibil esti? Ai afirmat ca ai fi facut 1kW inainte de anul 2010, dar acum o intorci ca doar ai fi gresit anii, deci ca ai fi facut mai de curand... Dar uite ce ai scris aici cu "maxima" asa zisa sinceritate(!!!):

La 16.02.2020 la 13:32, RST a spus:

Si ca sa fiu " maxim " de sincer, desi nu am mai construit un amplif de putere de vreo 10 ani,

Suntem in anul 2020... daca de 10 ani nu ai mai facut vreun amplificator (deci dupa 2010 nu ai mai facut nimic), atunci cum poti sa spui acum ca "vai... doar am incurcat agenda cu anii, nu era inainte de 2010, era dupa...", sau cum sa mai zici acum ca ai fi facut amplificator cu tranzistorul de mai sus, care-i fabricat in 2011 si probabil vandut dupa 2012 cand in ultimii 10 ani nu ai mai facut? Dumneata minti si apoi in loc sa te opresti, tot minti si te contrazici pana-n panzele albe incercand sa-ti acoperi fiecare minciuna cu o alta!

Dumneata nu ai facut tu insuti vreun astfel de amplificator de 1 kw.

Balbaiala de acum cu tipul tranzistoarelor este penibila si ea in conditiile in care in mod expres ai afirmat exact tipul lor concret -BLF574 si BLF578- si puterea de iesire de 1 kW, iar acum tot tu te dai mare fata de ceilalti ca "vai... 574 nu ar putea 1 kW uite foaia de catalog!"... ca sa nu mai zic ca la cate amplificatoare te lauzi ca ai fi facut tu, n-ar mai fi avut loc posturile comerciale FM in Buzau de atatia pirati FM dotati de tine cu amplificatoare si emitatoare! Cum sa apari acum ca... "vai poate am confundat cu BLF248..." care de fapt nici macar nu poate scoate kilowatul cu care te-ai laudat, tu chiar ne iei pe toti de prosti?... Pana cand?

Nu te mai lauda cu "tranzistori in capsula alba" pe care chipurile numai tu i-ai sti si i-ai fi vazut, laude facute chiar si dupa ce deja ti-au scris p'aici unii care ii aveau la kilogram, situatie despre care nu ma indoiesc. Si mai suntem si altii care stim cum arata capsulele astea, indiferent ca-s albe, roz sau negre!... cred ca daca le strangem de pe la toti, tot o facem de f'o 10 kile de capsule din astea!

Toate laudele pe care le tot faci de atata timp despre tranzistorii astia ultradeosebiti ai tai si de care numai tu ai fi stiind, doar te contrazic si ele, deoarece pentru cei care chiar i-au avut ori ii au la kil sau i-au folosit la greu, acestia nu mai reprezinta mare lucru, s-au banalizat, deci dumneata cu fiecare lauda de acest fel cu care ii consideri ca fiind minuni inaccesibile, iti contrazici de fapt propriile alergari despre miile de tranzistori, miile de amplificatoare, si mai ales despre marea ta experienta milenara!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări