Vizitator Postat Iulie 15, 2019 Partajează Postat Iulie 15, 2019 (editat) Softul se numeste simplu "meter", stie sa faca si scale liniare si logaritmice si custom. In ceea ce priveste scala de SWR, credeam ca folosesti AD8307... Editat Iulie 15, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
grosu99 Postat Iulie 15, 2019 Partajează Postat Iulie 15, 2019 Scala aia de la swr metru este aiurea ! Cum faceti masuratoarea ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 La 15.07.2019 la 10:57, yo7lhe a spus: Cu ce/pe ce faci scala? Arata tare bine. Multumesc.Pentru suport folosesc hartie colorata(fiecare foloseste ce culoare doreste dupa preferinte) A4/80gr. si o imprimanta laser alb/negru.Fiind foarte limitat cu timpul,o sa expun pe scurt pasii:se face un design final,se imprima scala,se scoate scala originala din tabla de aluminiu(de pe instrument) si se aseaza pe cea imprimata,apoi se taie pe contur(cu un cutter) avand grija la incadrare.Dupa aceea ne vom folosi de o bucata de banda scotch si lipim scala imprimata de fata adeziva a benzii;urmeaza taierea surplusului de banda,dar cu grija,ca sa lasam pe margini(cativa milimetrii stanga/dreapta si sus)un surplus care ne va folosi sa fixam scala de corpul instrumentului...punem capacul si gata! LE:eu am folosit versiunea freee si se observa ca unghiul scalei nu este cel corect fata de unghiul acului;versiunea free nu permite ajustari mai mari,dar e bine si asa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Cu riscul se ma-njure HEM-ul din nou, da si la power, ca si la SWR, scala nu poate fi liniara, scala trebuie sa fie logaritmica. Stiu ca versiunea free nu face scale logaritmice, din pacate. Sau, daca musai sa fie liniara, trebuie folosit un AD8307 dupa cuplorul RF. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2019 Partajează Postat Iulie 17, 2019 Acum 10 minute, dyogenes a spus: Cu riscul se ma-njure HEM-ul din nou, da si la power, ca si la SWR, scala nu poate fi liniara, scala trebuie sa fie logaritmica. Stiu ca versiunea free nu face scale logaritmice, din pacate. Sau, daca musai sa fie liniara, trebuie folosit un AD8307 dupa cuplorul RF. Nu ai prins ideea,ca de obicei...apropo cu injuratul din nou din cate stiu nu s-a intamplat niciodata!Totusi daca ai dovezi le astept! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2019 Partajează Postat August 11, 2019 (editat) Proiectul avanseaza cu viteza luminii...stinse..hi!Am reusit sa luminez voltmetrul de retea...si atat,pe moment.Cine are nevoie de cheia de activare pentru program sa dea un semn,este free, la fel cum am primit-o si eu. Editat August 11, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Daniel Vuescu Postat Februarie 2, 2020 Partajează Postat Februarie 2, 2020 SI eu am o asemenea jucarie care scoate 500W in urmatoarele benzi: 80/40/30/20/15/10m cu un atac de maxim 50W din TRX. Nu este necesar acord intre TRX si PA. Totul este 50 Ohmi. Cateva fotografii... in atasament. Pentru cei dornici de aflarea schemei ii rog sa ma contacteze pe privat. 73 de Daniel, si sa ne auzim cu drag DL2LDE / YO2LDE 1 Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Imi place cum l-ati lucrat. Are si racire fortata ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 @Daniel Vuescu : Felicitari, imi place cum l-ai lucrat, si cum l-ai compartimentat... TNX pentru poze, , GL & 73! Apropo... stie cineva vreun magazin de bricolaj accesibil (adica nu distribuitori la tona) in Bucuresti sau online unde s-ar putea gasi profile pline patrate din aliaj de Al, ca cel din pozele de mai sus? Link spre comentariu
yo9dl Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Bare din Al gasesti la Color metal desi dimensiunile nu sunt chiar practice. O alta solutie ar fi profil L sau U adaptat ca in poza. O alta sursa pentru tevi si profile din Al http://www.medeeainstal.ro/917-tevi-si-profile Ambele magazine primesc comenzi online. Se poate evita operatia de filetare in Al daca se folosesc suruburi adecvate https://www.tme.eu/ro/katalog/suruburi_100616/?s_field=1000012&s_order=asc&limit=20¤cy=RON&visible_params=2%2C1482%2C329%2C139%2C1484%2C532%2C1489%2C2507%2C2393%2C1494%2C822%2C2394%2C2395%2C1488%2C2396%2C2892%2C2390%2C1382%2C1339&mapped_params=1488%3A1516648%3B&gross_prices=1&page=1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) Multam pentru info. Ma intereseaza bara patrata plina asa cum se vede utilizata in poza de mai sus, in ideea ca ar fi mai solida si ar rezulta un sasiu mai rigid (si mai potrivit pentru un QRO) decat ar rezulta cu profilele din Al cu grosimea peretelui de 1mm pe care in mod obisnuit le cumpar de pe la Hornbach la lungimi de ordinul a 2m si le folosesc fie cu suruburi autofiletante, fie cu inserturi filetate M3... ceva de acest fel: 1, 2, 3. Cel putin cand am avut de-a face cu colormetal in urma cu ceva ani, nu livrau atunci decat la lungimi prea mari (6m, era vorba de tevi rotunde atunci). TNX & 73! Traian Editat Februarie 10, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 Nu cred ca are cineva curaj! Link spre comentariu
aetius Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 Anglia asteapta-ma ca vin ... Nu mai vreau s-a fiu cetatean european... Scuze pt.offtopic Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Februarie 16, 2020 Partajează Postat Februarie 16, 2020 La 15 februarie 2020 la 2:26, RST a spus: Daca tot simtiti nevoia sa aveti o parere in o singura propozitie fara subiect si predicat la topicurile mele, va explic frumos ca amplificatoarele pe tuburi, din punctul meu de vedere tin de lacatuserie si tehnologia sudurii. Eu chiar imi pot demonstra real afirmatia, un liniar de 1Kw il pot construi in cateva ore. Nu ar fi primul, am vreo cateva la activ....din anii tineretii. Nu stiu cum suna asta ptr radioamatori, dar pentru mine 300W e QRP. Am lansat provocarea, e tematica, o acceptati ? Vorbește și nea Ion, ca și el e om. Hai bre nu ne speria cu realizările matale. Doamne cat mai indura forumul asta? Link spre comentariu
ancient Postat Februarie 16, 2020 Partajează Postat Februarie 16, 2020 La 15.02.2020 la 2:26, RST a spus: Daca tot simtiti nevoia sa aveti o parere in o singura propozitie fara subiect si predicat la topicurile mele, va explic frumos ca amplificatoarele pe tuburi, din punctul meu de vedere tin de lacatuserie si tehnologia sudurii. Pai nici nu ne mira ca ai o asemenea parere. E democratie, o poti avea, nu deranjeaza pe nimeni. La 15.02.2020 la 2:26, RST a spus: Eu chiar imi pot demonstra real afirmatia, un liniar de 1Kw il pot construi in cateva ore. Nu ar fi primul, am vreo cateva la activ....din anii tineretii. Nu stiu cum suna asta ptr radioamatori Suna a barbologie crunta. Asa ca nu te mai osteni degeaba! La 15.02.2020 la 2:26, RST a spus: Am lansat provocarea, e tematica, o acceptati ? Inainte de a propune astfel de aberatii, ai avut taria de a te intreba daca intereseaza pe cineva sa se uite la astfel de gunoaie din putul gandirii ?! Dupa cum vezi, foarte putini te mai baga in seama. Si cand o fac, o fac pentru spectacol, pentru ca la asta esti "simply the best" ! Si tot pentru aceasta calitate cred ca mai esti tolerat pe forum. Stii sa faci show, iar fara tine cred ca forumul ar fi mai trist. Sincer ! Dar recomandarea mea ar fi sa ti se creeze o arie separata, speciala pentru postarile tale. Astfel, ar fi "politicaly correct". Chiar asa domnilor moderatori ? RST e un personaj special si desi au existat voci care au cerut excluderea lui, am vazut si voci care l-au aparat. De ce nu i-ati crea o arie speciala, in care sa debiteze toate nebuniile si in care sa nu deranjeze pe nimeni ? Ar fi haiul de pe lume ! Pariez pe ce vreti dvs. ca ar strange zeci de mii de vizualizari in mai putin de 2 saptamani si ca ar aduce un spor de rating demential pentru forum ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum