Vizitator Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Important e sa nu abandonezi ce ai inceput...ieri l-am acordat in 14mhz si a trebuit sa modific ambele circuite,de anod si grila.Cu cel de anod a mers relativ usor,dar in grila am trecut iar la experimentari si am aflat ca merge bine si asa(atasament).Acord cu bara de ferita plimbata prin bobina facuta ad-hoc;era prea mult de lucru sa fac acelasi circuit ca in 7mhz Link spre comentariu
Vizitator yo8ryb Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 comutarea filtrelor...? Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Important e sa nu abandonezi ce ai inceput...ieri l-am acordat in 14mhz si a trebuit sa modific ambele circuite,de anod si grila.Cu cel de anod a mers relativ usor,dar in grila am trecut iar la experimentari si am aflat ca merge bine si asa(atasament).Acord cu bara de ferita plimbata prin bobina facuta ad-hoc;era prea mult de lucru sa fac acelasi circuit ca in 7mhz Observ ca nu sunt singurul care mananca conserve doar pt a putea folosi miraculoasele cutii de tabla zincata. Eu am pus o sursa in comutatie in asa cutie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) comutarea filtrelor...? Nu are comutator,l-am facut monoband.Eventual urmatorul va fi pe mai multe benzi...nu m-am hotarat la sistemul de comutare al bobinelor as vrea ceva cu relee sau rotativ,gen selector de canale rotativ.Sistemul clasic nu-mi place deloc... Apropo,sunt galvanizate cutiile? LE:ceva serios aici....http://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0CAUQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.qsl.net%2Fk2jhv%2Fxt1a.shtml&ei=JWD0VI_UC8arUdCShKAC&bvm=bv.87269000,d.bGQ&psig=AFQjCNHC7_BCzZAKyBVfJcVHHwT8ygR_rA&ust=1425387445332617&cad=rja Editat Martie 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
mila Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Din cate stiu conservele sunt din tabla cositorita+lac protector. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 (editat) Documentatie pentru amp. de rf. cu tuburi pentru amatori....http://n4trb.com/AmateurRadio/RCA_Ham_Tips/rca_ham_tips.htm Editat Martie 3, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
yo5fyi Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Uite ca trecura exact 3 ani si nimeni n-a mai venit cu noutati despre "batrinul" GK 71,dar venind primavara mi-a venit si cheful de mesterit si m-am hotarit sa "lipesc niste fire" de doua GK 71.Partea proasta este ca nefiind electronist( nici nu stiu ce caut pe forumul asta...hi...hi...),as vrea putin ajutor,deocamdata am cautat prin cutiile cu "smelturi" si am gasit cate ceva.Daca cineva raspunde atunci vom continua. O seara placuta! '73. PS.As pune si poze,dar nu stiu cum sa reduc poza,pt.ca are 1003.52 kb si nu vrea s-o ia! Edit. Am atasat pozele. Le-am micsorat cu un resizer gasit pe net. Editat Aprilie 14, 2018 de yo9hrb Atasare poze Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 (editat) Pune poza pe un site de gazduire si pui link aici. Eventual imi poti trimite poza pe mail ([email protected]) si promit sa o lipesc eu. Cat despre electronisti, nici eu nu sunt, si inca nu m-a dat Vasile afara Editat Aprilie 10, 2018 de yo9hrb Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 10, 2018 Partajează Postat Aprilie 10, 2018 Off , viața e grea ? ... vezi că mâine e ultima zi pentru depunerea cererii de examen pentru acces într-o categorie superioară ( doar dacă e cazul ) , la sediul din București , în sediul ANCOM , stii tu unde este ... Poate că mâine ai cumva drum prin București și depui o cerere ... Examenul propriu zis ( de trecere într-o categorie superioară ) este în zilele 16-17 aprilie anul ăsta ... ne revedem acolo doar dacă e cazul . 73 & 88 de Victor Acum 25 minute, yo9hrb a spus: Pune poza pe un site de gazduire si pui link aici. Eventual imi poti trimite poza pe mail ([email protected]) si promit sa o lipesc eu. Cat despre electronisti, nici eu nu sunt, si inca nu m-a dat Vasile afara Nu uita , merită să participi ... Ai tot sprijinul meu . Moral . Sper că știi de glumă ! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 Stiu de examen, Victor, dar, din pacate, la acesta nu am cum sa ajung din motive de job. Oricum, bafta cui participa. Link spre comentariu
yo5fyi Postat Aprilie 15, 2018 Partajează Postat Aprilie 15, 2018 On 4/10/2018 at 9:11 PM, Victor said: Asa cum am mai zis(nefiind electronist)as vrea sa-mi fac un "liniar"cu 2xgk71.Priceperea mea fiind limitata,nu am curaj sa ma apuc de unul singur fara un pic(poate mai mult) de ajutor din partea D-voastra.Am ramas impresionat de realizarile lui Marcel YO6PMX,iar articolul "Bravo Serghei Pasko - EX8A",este trasnet.Din pacate nu sunt si schemele detailate ci doar scheme de principiu.Asa ca "la sapa"...hi...hi...vazusem ca mai erau ceva doritori de a face acest amplificator si ma gandeam la colaborare.Dar destul cu "vaietatul"! O sa incep cu partea de alimentare,traful de anodica pt. GK,este bobinat,in primar sarma de 1,5 mm secundar 0,6mm.Tensiunea de iesire(masurata empiric) 1500V,asta inseamna +/-2100V in gol,cred ca voi ramane cu 2000V in sarcina.Schema este clasica deci nu pune probleme.Ce-i interesant,am gasit intr-un "Handbook"mai vechi,o schema similara dar pe bratele de iesire din secundar pune cate o rezistenta de 10 ohm/10W probabil pentru protectie. Deci acum urmeaza executia. Problema este la tensiunea stabilizata de 600V pt. g2. Am sa-l copiez pe YO6PMX.cu GU50 si BU 508.Acum sa vad cum trebuie sa conectezin montaj GU50 in loc de 6P45C.O fi ca in schema?! Adica la GU50,clar catodul la = 600V stab; g1 in colectorul lui BU508,; dar oare g2 si g3?...o fi ca in schema?? Partea frumoasa ca am gasit si o varianta de executie practica! Decamdata atat,mai vin cu ce am facut peste 2-3 zile pana atunci...sa auzim de bine! '73. Link spre comentariu
yo5fyi Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Vad ca a trecut mai bine de 2 saptamani si ...nimeni,nimicuta!Acest lucru nu ma poate impiedica de a lucra mai departe la proiectul meu! Acum vin cu o alta problema,poate...cine stie!In toate publicatiile am gasit despre alimentarea filamentului: Uf/V=20V si If/A=3A. Am bobinat traful de filamente: Sectiunea=13,6cm patrati. In primar sarma de 0.6mm.iar in secundar neavand sarma mai groasa,am bobinat simultan cu 2 fire de 1,1mm.(conform tabelelor sarma CuEm.1,1mm.=4A intensitatea curentului,dupa alti autori=3,2A.)Deci ar trebui sa am in secundar o intensitate de cel putin 6,4A. ceea ce ar fi mai mult decat suficient. Tensiunea in secundar in gol=20,05V! Si acum surpriza,la alimentarea filamentului unui GK71,tensiunea scade la 19,2 - 19,3V!! Oare unde am gresit?! Sa auzim de bine! '73. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 (editat) Sal.Eu am refacut transformatorul de filament de mai multe ori pentru ca din calcul nu am ajuns la tensiunile necesare.Practic am bobinat in secundar mai multe spire,iar dupa aceea am mai scos cate o spira,doua sau o juma. de spira pana am avut tensiunea corecta;la fiecare ajustare am alimentat tubul la filament.Nu ai gresit niciunde,doar ca trebuie mai multe ajustari pana ajungi la varianta buna.Un exemplu este in imagine,au fost mai multe spire initial,dupa care am tot scos...in toata chestia asta trebuie sa ai grija si la tensiunea retelei sa fie corecta...spor la treaba,YO6HEM 73! Editat Mai 3, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
yo5fyi Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 'Neata!O observatie corecta,tensiunea retelei fluctueaza foarte mult.Am verificat cateva zile la rand si surpriza: intre 226V si 237V,Am vazut pe "cqham.ru" unii constructori rusi alimenteaza filamentele la 21V.Acum,cred ca nu-mi ramane decat de a rebobina secundarele de filament! Multumesc pt. raspuns! '73. Link spre comentariu
yo5fyi Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 'Neata! De idei nu duc lipsa...si mi-a mai venit una...o fi buna?!...o fi rea?! Motivatie: liniarul cu GK71 are nevoie de minim 30W pt. o excitatie optima,dar pe "teritoriul"meu(...si inclin sa cred ca nu numai pe al meu) exista batranul "transceiver national" A 412.Aceste transceivere scot undeva pe la 5-6W,in cel mai bun caz 10W.Alt motiv ar fi(dupa cum se vede din poze) "acvariul"pe care il transform in cutie pt. liniar,este maricel si-mi ramane mult spatiu nefolosit! Prin urmare m-am gandit sa fac un prefinal,care atacat cu 5-6W sa scoata pina in vre-o 80 W,cu care sa atac apoi GK 71!Am gasit ceva interesant in revista"Radiocomunicatii si radioamatorism" Nr.10/2002 de YO7FPE,de unde ma voi inspira!!Astept cu mare interes parerile "lamparilor" Sa auzim de bine '73. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum