Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TOP Multimetre -Clasament

dan cod

Postări Recomandate

Firma nu-ti spune nimic?

Ai ideie cit costa unul de asta de nou?

Daca nu ai lucrat niciodata cu el e greu de inteles. Un prieten si-a luat unul acum jumate de an numai la insistentele mele si desi l-a cumparat second il considera semnificativ mai bun decit osciloscoapele noi de la servici - variantele ieftine luate pt SW-isti.

Pe scurt:

zgomot mult mai mic

memorie mare (poti face de 5-10 ori zoom pt captura inghetata)

unele variante au si 16 intrari digitale sincronizate la afisare cu intrarile analogice

calibrare muuult mai buna si mai stabila in timp si cu temperatura

ETC.

Tu faci comparatie intre un Mercedes din 1990 cu un Logan nou. Care crezi ca va cistiga? Loganul ca are MP3?

Link spre comentariu

Firma imi spune foarte multe...

Nu am idee de pretul exact pentru ca listele de preturi HP/Agilent din anii 90 sunt foarte greu de gasit .. Oricum estimez o cifra cu 3 zerouri.. Daca ai mai multe informatii chiar as fi recunoscator.

Nu am lucrat niciodata cu el, tocmai de aia am intrebat.

Pe scurt:

zgomot mult mai mic

Probabil de asteptat la o scula facuta cu simtul raspunderii in anii in care nu era moda cine vinde mai ieftin.

memorie mare (poti face de 5-10 ori zoom pt captura inghetata)

N-as spune asta... doar 4K. Trecand peste faptul ca .. single shot bandwidth este 2MHz si single shot sample rate 20Ms

unele variante au si 16 intrari digitale sincronizate la afisare cu intrarile analogice

Asa este. parca un singur model este in famila 546xx , cred ca 54645

calibrare muuult mai buna si mai stabila in timp si cu temperatura

ETC.

Eu nu fac nici o comparatie ... Eram curios de comparatia facuta de leoncris .

Link spre comentariu

Probabil ca @leoncris a lucrat cu el si deci stie despere ce vorbeste.

Legat de osciloscoape topul meu (din cele pe care am lucrat):

1) LeCroy (Teledyne Lecroy acum) MDA803

2) LeCroy Wave Runner seriile HRO si HDO

3) LeCroy Wave Runner

4) Agilent 546xx (cele ce au si canale digitale - seriile noi nu le cunosc desi au si pe acolo produse bune)

5) Tesla BM564 (analogicul meu care necesita o revizie generala acum)

6) LeCroy Wave Ace 1001 (osciloscopul meu de baza acum)

Pot extinde si mai mult dar deja am pus destule.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nasol daca firma HP nu-ti spune nimic in materie de echipamente de masura....este una dintre cele mai bune si probabil si cele mai vechi.

A fost HP, apoi Agilent iar acum este Keysight. A facut si inca mai face echipamente de masura de referinta pe piata profesionala si nu numai.

Asta am ziu eu mai sus ? Sau contrariul ?

M-am convis de mult de calitatea produselor si am si eu cate ceva HP-uri ... atat cat mi-am permis.

Era doar o intrebare de curiozitate ..Nu am pus nici o secunda la indoiala clasamentul lui leoncris. Doar am cerut mai multe detalii ( si inca le astept daca o sa vrea sa le spuna) asa ca nu inteleg de ce simt un ton irascibil in explicatiile tale...

Din pacate nu am nici un osciloscop HP ( Agilent / Keysight) pentru ca de cele noi nu prea ma pot atinge, modele mai vechi mai greu apar la vanzare prin Europa (si de obicei la preturi maricele ) iar din state transportul te rupe.. iar seria 1000 fiind Rigol rebrand nu am vrut.

Link spre comentariu
Tu faci comparatie intre un Mercedes din 1990 cu un Logan nou. Care crezi ca va cistiga? Loganul ca are MP3?

Ar mai trebui ceva detalii despre Mercedesul din citat. Daca Mercedes-ul ala a stat numai in garaj si l-au scos doar de Craciun si Paste, probabil ca o sa bata chiar si un Logan nou. Dar daca are peste 500k km, vopseaua sarita/rugina pe la colturi, bordu crapat de soare ... degeaba ii mai merge motorul ca in prima zi ca si cu si fara mp3 tot il vor ocolii sa zicem posibilii cumparatori.

Ca o paranteza, chiar am lucrat ani buni cu un HP din seria aia, n-am avut sa ii reprosez nimic dar la preturile de azi de pe ebay (250-500e din ce am vazut difera in functie de optiuni si uzura) parca m-as gandi mai serios stiind ca are si un NVram care trebuie inlocuit etc.

Link spre comentariu

Ca o paranteza, chiar am lucrat ani buni cu un HP din seria aia, n-am avut sa ii reprosez nimic dar la preturile de azi de pe ebay (250-500e din ce am vazut difera in functie de optiuni si uzura) parca m-as gandi mai serios stiind ca are si un NVram care trebuie inlocuit etc.

Pe Ebay sunt multi care cer preturi mari, drep urmare le vezi si azi si peste 1 an. Nvram-ul nu e chiar asha de speriat. Important e sa te asiguri ca nu este alterat continutul atunci cand cumperi aparatul.

Cat despre EEvblog ... Altele sunt posibilitatile materiale ale membrilor. Iar Keysight-ul nu prea arunca cu osciloscoape FREE pe la noi ...

M-ati facut foarte curios cu acest osciloscop ( 54600) asha ca-l adaug pe wish list.

Editat de djvas
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări