sk24bpo Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 Ok daca iti este mai usor vizual. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Un fel de Motorola AN1308/D ... cu alt etaj final . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) Mmmm, asa ca principiu general seamana cu Motorola dar sunt diferente semnificative in toate etajele. Americanii trag curent pentru al-2-lea tranzistor al etajului pilot din ramura inversoare a diferentialului, fapt cu care eu nu sunt de acord deloc. Compensarea celor doua amplificatoare este total diferita , insusi plecand de la principiu. Superdioda lor are trimerul in colector, total nerecomandat, la mine este in emitor. Ei nu folosesc fitru trece sus in reactia negativa, eu da. Despre etajul de iesire nici nu mai are rost sa discutam de vreo asemanare, la ei e dublet, la mine e triplet cu CFP. Pana si reteaua Zobel de pe iesire e pe dos fata de AudiophileStarter. Diferentele se observa si in rezultate, unul are THD-ul la 1khz in 8ohm 0,0190%, altul 0,0025%. Editat Februarie 3, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Nicio problemă , cartile din carti se scriu ... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Mesajul meu anterior a fost scris in fuga, inainte de serviciu. Ideea e urmatoarea. DF ca simpla cifra, cat timp e peste 50 nu spune nimic. Evident ca are legatura cu capacitatea in curent si ca ne poate spune cate ceva despre nivelul de reactie negativa folosit. Dupa parerea mea testarea trebuie facuta mai laborios. Hai sa luam un exemplu THD-ul. Cat de inutila e o simpla valoare de 0.01% si cat de util e un grafic sau mai bine, o analiza spectrala? Eu as propune o testare la fr joase (la cele inalte nu prea are rost, dar pana la urma de ce nu?) la diverse nivele de iesire si diverse impedante, inclusiv reactive. Ar rezulta un grafic cu mai multe curbe, iar comparatia intre amplificatoare s-ar face mult mai amanuntit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Pai da , nimeni nu asculta in casa la nivel de 10 V rms pe 8 ohmi ... Un grafic cu o familie de curbe gen waterfall care sa reprezinte DF-ul ar fi de mare folos ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Leco, in privinta incintelor capacitive ai vazut raspunsul acestui amplificator cu un condensator la iesire de 1uF pe semnal treapta. Ar fi dragut daca am putea sa vedem si noi acelasi test pe modulele Leco. Am facut astazi printre testele de damping factor, si testele cerute de tine in quotele de mai sus cu 2 valori ale capacitorilor de 1uF respectiv 2,2uF, la 3 frecvente 1kHz, 10kHz si 20kHz. Trebuie sa mentionez ca la modulul meu exista protectie SOA activa pe placa, deci este posibil daca renunt la ea, doar pentru masuratori (am inteles ca modulele tale nu au nici un fel de protectie/limitare in acele teste puse de tine pe paginile anterioare ale acestui topic), rezultatele sa fie mai bune decit cele obtinute. Cind voi avea timp, cu acceptul tau bineinteles, am sa iau un modul Leco V2 finalizat complet, si dau o fuga la tine la atelier, sa facem inca o data un test de distorsiuni THD si resul de teste cum le faci la ale tale, sint curios. Testele facute de mine ieri (acum vad ca este 2:30 noaptea), le puteti vedea in link-ul urmator, tot acolo, va puteti expune parerile, pro sau contra, comenta, etc. Astept in mod special parerea lui Victor, referitor la ce va vedea acolo. O seara frumoasa in continuare! http://www.elforum.info/topic/100138-teste-teste-si-iar-teste-damping-factor-sarcina-reactiva-sarcina-capacitiva/?do=findComment&comment=1120988 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Am avut rabdare sa vad testele tale, sper sa nu iti fi deranjat vecinii cu huruielile alea la 11 noaptea Concluziile sunt simple: Dupa cum ai vazut, atat la amplificatorul meu care este de putere mica-medie cat si la amplificatorul tau de putere mare, damping factorul a fost aproximativ la fel, de o valoare foarte mare, circa 2.000. Banuiesc ca ai fost surprins placut de treaba asta si ma bucur ca ti-am crescut DF-ul de la 200 la 2.000 Dragutz a fost ca DF-ul nu s-a diminuat pe sarcina reactiva. Deci testul pe sarcina rezistiva ramane cel mai relevant. O mica atentionare, corectie.... 20,000V impartit la 5mV da 4.000 nu 2.000... In toata telenovela asta cu DF-ul, la amplificatoarele de acest tip mai putin conteaza amplificatorul insusi cat mai degraba conductoarele de legatura, contactele si rezistenta interna serie a boxei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Da, pe sarcina reactiva (boxa), am avut la anumite frecvente si doar 5mV cadere, adica un DF de aproape 4000, dar am avut si 12-13mV cadere adica un 1800-1900 DF. Eu zic ca este suficient, am mai facut un test inainte de bobina Boucherot, scadea circa 1mV, deci s-ar mai putea imbunatati, folosind sirma si mai groasa la bobina, insa nu cred ca are sens. Ce parere ai, cum s-a comportat in testul cu 2,2uF la 1kHz si la 10kHz? Testele astea sint in mare parte de anturanta, de stabilitate, etc adica pentru linistea psihoilogica, in realitate, ampliful respira mult mai usor in "real world acting". Sa imi zici, cind as putea trece pe la tine cu un modul complet pentru teste facute de tine, si ce tensiune de alimentare ai dispinibila pt teste, sa-l calibrez de acasa, mercic. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Eu folosesc sarma la bobina cu diametrul de 1,6mm. S-a comportat foarte bine modulul in sarcina capacitiva, mi-a placut. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) In audiofilie nu se accepta protectii SOA care acționează hard ... In general se preferă un detector de suprasarcină care deconectează releul de pe iesire ... Uite un exemplu clasic de protectie SOA care se poate folosi doar la amplificatoare destinate unor auditii HiFI , dar sub nicio forma la aplicatii de sonorizare gen lautarie sau stadioane : Sper ca acum totul e clar . Editat Februarie 9, 2015 de Victor Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 AudiophileStarter este gata de vanzare. Primele module au o promotie foarte buna. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Era de asteptat , pentru ca proiectul meu PSA150 , desi a fost primul , a fost avortat de Sorteh . Dar , cine stie , poate exista minuni si pe plaiurile mioritice . Traim cu speranta si vom muri cu regretul ... Felicitari Raimond ! Scuze pentru offtopic . Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Stai relaxat . Proiectul meu continuă sub alta forma ... în transcendental . Dar va deveni palpabil cândva ... Sper . Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Uite un exemplu clasic de protectie SOA care....Sper ca acum totul e clar . Care nu-i protectie SOA ci doar protectie la supracurent si scurtcircuit, Plus ca are pragul de actionare la supracurent (usor) dependent de semialternanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum