Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AudiophileStarter , legenda continua

sk24bpo

Postări Recomandate

Să revenim totuși la subiectul lui Raimond , deoarece corul fluierașilor este oricum un subiect offtopic prin definiție , adică nu există ceva demn de băgat în seamă .Am idee despre configurație , dar este o simpla supoziție de lucru , nu este o certitudine .Alții in schimb se dau cunoscători , dar nu au habar de structura schemei si totuși își permit sa o critice .Culmea , tocmai practicienii , adică aia care nu au habar cine si ce a făcut chinezul Lin ...Asta e viața , nici invidia tehnică nu mai e ce-a fost :) .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Raimond, cred ca o siguranta de 5AT sau 6,3AT este suficienta pentru traful tau, mai ales ca are softstart in primar (daca nu ma insel).

Hai ca mut eu "scandalul" pe topicul meu.

Sa vezi ce se apare din nou ca am dat placile cu vinarom, ca traseele sint nu stiu cum, etc... :95

Link spre comentariu

Poftim schema:

Pai da, schema ''bloc'' spusa pe viu grai din degete pe tastatura e si ea ok, dar uite ca nu degeaba e bine sa se puna o schema cat mai detaliata, sa se vada unde vine siguranta, ce fire si prize are traful etc. La fel si niste poze cu interiorul nu strica. 

Un circ ieftin cu secretomania schemelor, asa ceva nu am putut intelege niciodata

Editat de maxente
Link spre comentariu

Dacă era cazul , deja am fi studiat pozele .Dar ca suspansul să fie mai intens , Raimond a lăsat la sfârșit surpriza ...La un moment dat , schema a fost publică .Cei interesati și știu să o caute în Google , o vor găsi .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@Viobio...cand o sa creezi o schema cat de cat  valoroasa pentru tine te rog sa o faci publica!

Nu rastalmaci ,eu am vrut doar sa vad schemele unora,nu am criticat si nu critic schemele celor care fac ampuri,fiecare face ce doreste.De exemplu eu ma joc cu o clasa A ,de-al dracu nu pun nimic pe forum,la sectiunea amplificatoare,ca nu intereseaza pe nimeni.

post-176980-0-89301100-1459482265_thumb.jpg

Link spre comentariu

Frumos ala, daca aveam schema il faceam si eu. Mie tot nu mi-e clar ce piese sa comand. Cu cat ma uit pe forumuri vad tot mai multe idei.

Remarc ca nu mai sunt tranzistoare cu litera C dupa numar, care erau considerate de zgomot redus. Nici la alea marunte nu sunt mai lamurit.

Zicea unul ca BC640  contribuie la un sunet deosebit.

Editat de of-of
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Frumos ala, daca aveam schema il faceam si eu. Mie tot nu mi-e clar ce piese sa comand. Cu cat ma uit pe forumuri vad tot mai multe idei.Remarc ca nu mai sunt tranzistoare cu litera C dupa numar, care erau considerate de zgomot redus. Nici la alea marunte nu sunt mai lamurit.Zicea unul ca BC640  contribuie la un sunet deosebit.

Ce amp vrei sa faci?
Link spre comentariu

...sa se vada unde vine siguranta, ce fire si prize are traful etc.

"Firul rosu la butonul rosu, firul negru la butonul negru". Detalii pe imdb.com.

Zicea unul ca BC640  contribuie la un sunet deosebit.

Da. Cu conditia sa functioneze.

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

te doare capul...iei o aspirina si trece!

N-aveti habar ce sunet deosebit scoate rezistenta de 47 kohmi!

Mult mai detaliat decat cel produs de rezistenta de 1kohm

Infinit mai introvertit decat cel produs de releul de cuplare, doar va dati seama:

ce face rezistenta de 1kohm?!

SE OPUNE! 

Dar cea de 47kohmi?

Se opune cu desavarsire si devotament infinit pana cand apare o distorsiune in continuumul spatiu-timp si muzica sferelor patrunde in calea lactee direct de la minutul 41 din Interstellar!

Editat de ionicadelatara
Link spre comentariu

Ce amp vrei sa faci?

Pai pe aici sunt numai chestii secrete.

Am gasit pe alt forum amplificatorul simetric-asimetric, sunt vreo 400 de pagini de postari, destula informatie, cred ca pana la urma il fac sa miste.

Nu prea am componente audio si n-as vrea sa comand un milion de tranzistoare si nici sa stau sa le incerc.

Link spre comentariu

Orice schemă se poate scoate cu creionul pe hîrtie, de pe orice placă, mai ales astea simple. Asta findcă pluteşte misterul şi sînt curioşi aici.

Da-mi te rog link la niste poze suficient de clare ca sa ma pot apuca si eu de sportul asta.

Merci!

Ps: pot fi si pe privat daca pe public nu e voie.

Link spre comentariu

Aiurea .

Schema nu este un mister prea maret , decat pentru cei ce confunda polarizarea PSF facuta cu un LED de culoare  rosu cu LED de culoare verde , pentru ei oricum nu prea conteaza mai  nimic din cele semnalate pe acest forum , chiar daca ei aud diferente intre cablurile audiofile :)  ce le vand pe alte forumuri de audiofooli , gen audioweb.ro  .

Sper sa ma insel , pentru ca eu sunt de buna credinta .

Mai sper ca userii de buna credinta comuni pe acest forum sau pe celalalt  nu vor intari proverbul ca " cine se aseamana se aduna " ... eu am o parere exagerat de controversata despre userii audioweb.ro . chiar daca nu toti sunt vinovati ci un anume moderator , inca fan Viobio  , cumva inca in eroare ...

Nimic nu e intamplator , totul se plateste in viata asta :) ...

Asta e viata , eu am dreptul la o parere proprie .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Da-mi te rog link la niste poze suficient de clare ca sa ma pot apuca si eu de sportul asta.

Merci!

Ps: pot fi si pe privat daca pe public nu e voie.

Nu am în cazul ăsta. Ptr mine nu e o problemă, am scos scheme de negăsit cu ajutorul pozelor, dar şi mai uşor e cu plăcuţa-n mînă. Nu contează nici vopseaua aplicată sau ştergerea denumirii pieselor, dacă trebuie şi disecţie cu atît mai interesant ptr mine, e ca rezolvarea cuvintelor încrucişate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări