Vizitator Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Ei, mai declarau unii 2×2000W sau 2x2200W cu un SMPS de probabil 3kW. Fara suparare, dar sa fim cinstiti. Ma fac ca n-am vazut postarea ta... Nu merita sa ma injosesc sa iti raspund... Cum spun "unii": peace man! https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Peace_man.jpg/1280px-Peace_man.jpg Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Actioneaza siguranta din primar.Da,adevarat ,dar inginerii scrupulosi pun sigurante si inainte de punti ! Eu asa am invatat la Masini Electrice,Electrotehnica,Tehnica de securitate,in liceu,ca nu am facultate.Sunt sigur ca ati vazut n scheme sau n aparate cu foarte multe masuri de siguranta,adica aparate proiectate mai cu cap,nu doar cu o siguranta in primarul trafului.Care este farmecul reproducerii fidele ale productiilor altora? Sau altfel spus unde intervine partea de creeatie proprie atunci cand reproduci mecanic ceva conceput de altcineva pe principiul ca "asa se face"? Unde scrie ca asa se face? Mufa de alimentare retea contine si siguranta in locasul de jos, in cazul in care puntea s-ar strapunge, curentul tras de primarul trafo ar fi mult peste capabilitatile acelei sigurante, prin urmare exista protectie si fara siguranta inseriata inaintea puntii, si aspectul asta devine unul facultativ si la alegerea fiecaruia.Marian sm facut scoala inaintea ta,nu e nevoie sa explici ca la prosti,stim toti ca se arde siguranta din primar. Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Ca tot se discuta de sigurante acum, parca acum citeva luni se discuta pe aici despre sigurante , daca sa mai pui si in secundar sau nu. Ideea era ceva de genul (nu-mimai amintesc bine) daca se arde una din sigurante atunci la iesire va ajunge garantat tensiune continua super benefica pt difuzoare. Nu stiu cit se mai aplica in cazul alimentarilor separate dar totusi.....despre asta trebuie sa vorbim acum? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=4&t=1988Aici exista un topic,unde la un anumit post exita fix pozele cu interiorul ampului cu pricina ,se spune ca a fost facut pentru un prieten,adica eu sunt prietenul meu ,peste citeva luni,restul judecati voi........ Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Viobio a sesizat corect o eroare. Are filtraj important pe PCB-ul amplificatoarelor dupa sigurate. Din acest motiv nu se poate dimensiona corect acele sigurante. Totusi, faptul ca are soft start nu cred ca este o problema asa mare. Asa cum am mai spus numai cine nu munceste nu greseste. Spor Dorin si sper sa intelegi ca eu nu am nimic cu profesionistul Lixandru dar am un dinte cu omul Dorin Lixandru. Mircea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=4&t=1988Aici exista un topic,unde la un anumit post exita fix pozele cu interiorul ampului cu pricina ,se spune ca a fost facut pentru un prieten,adica eu sunt prietenul meu ,peste citeva luni,restul judecati voi........Oameni buni stiti ce ma enerveaza la Dorin ? Ca nu pune scheme,macar fara valori,altfel vorbim discutii,ca ne pune poze cu ceva care in momentul sedintei foto se afla in stadiu de santier.Pune domnule poze cu realitatea finala,nu ne mai aburi cu "am facut pt un prieten" si pui aceleasi poze aici,posteaza fabuloasa schema,ce atita inginfare si secretomanie ? Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Teoretic trebuiesc 3 seturi de sigurante, minim 1 in primar (unii pun cite 1 pe fiecare fir din infasurarea primarului), calibrata la circa 200% Inom primar in sarcina maxima, care are rolul de a se intrerupe NUMAI in cazul in care infasurarea primarului intra in scurt sau apare un scurt in secundarul(ele) trafului, gen strapungere email sau strivire bobinaj din fiesce motiv (eu am vazut traf toroidal cu secundar in scurt deoarece s-a trecut cu citeva spire "surapuse", fara folie izolanta intre rindurile de bobinare. Al doilea set de sigurante (2 per punte la alimentare simetrica, cite una pe fiecare ramura de alternativ) se pune intre infasurarea secundara sau infasurarile secundare si puntea/puntile redresoare, rolul lor este de a se intrerupe in cazul in care o dioda din punte sau puntea redresoare se defecteaza (personal am intilnit o groaza de situatii de gen), evident se calibreaza corespunzator pentru necesarul de curent cerut+"sutul" de incarcare al electroliticilor, chiar si cu softstart. Al 3-lea set se pune de la iesirea electroliticilor catre consumatori, evident calibrate corespunzator pentru protejarea consumatorului la supracurent si a etajului de alimentare (de multe ori comun la 2 sau mai multe etaje finale) impotriva finalilor "sirme" si a chain reaction fault pe master PCB etaj final. Pentru cei ce sufera de "stresul" inductantei sau a oricarei chestie asemanatoare introdusa de siguranta, un electrolitic si un nepolarizat "rezolva" problema, in cazul in care inca nu sint siguri, ii informez ca si firele de legatura intre diverse subansamble au rezistenta electrica si inductanta proprie. Iata ce pateste un amplificator PRO, care are NUMAI siguranta in primar (cum multi accepta ca fiind OK), breaker in cazul de fata: Un amarit set de sigurante intre electrolitici si etajele finale, facea acest amplifictor reparabil, nu bun de "ghena". Scenariul? Simplu, ceva finali au intrat in scurt, neavind sigurante pina in etajul final , energia inmagazinata in filtraje+forta din primar a intrerupt traseu electric pe PCB, s-a facut arc electric, fiind DC acolo, s-a carbonizat PCB-ul, pina breakerul "a dat afara". A dat afara prea tirziu, din pacate... Daca vreti asa, puneti doar o siguranta in primar, poate "dorel" pune un cui ca daca s-a ars "repara el"... Sa ne si amuzam nitel: Vio, daca dorin te enerveaza ca nu pune scheme, inseamna ca eu te scot MAXIM din pepeni, eu nu pun scheme deloc, macar Dorin a pus la Sara... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Teoretic trebuiesc 3 seturi de sigurante, minim 1 in primar (unii pun cite 1 pe fiecare fir din infasurarea primarului), calibrata la circa 200% Inom primar in sarcina maxima, care are rolul de a se intrerupe NUMAI in cazul in care infasurarea primarului intra in scurt sau apare un scurt in secundarul(ele) trafului, gen strapungere email sau strivire bobinaj din fiesce motiv (eu am vazut traf toroidal cu secundar in scurt deoarece s-a trecut cu citeva spire "surapuse", fara folie izolanta intre rindurile de bobinare.Al doilea set de sigurante (2 per punte la alimenatre simetrica cite una pe fiecare ramura de alternativ) se pune intre infasurarea secundara sau infasurarile secundare si puntea/puntile redresoare, rolul lor este de a se intrerupe in cazul in care o dioda din punte sau puntea redresoare se defecteaza (personal am intilnit o groaza de situatii de gen), evident se calibreaza corespunzator pentru necesarul de curent cerut+"sutul" de incarcare al electroliticilor, chiar si cu softstart.Al 3-lea set se pune de la iesirea electroliticilor catre consumatori, evident calibrate corespunzator.Sa ne si amuzam nitel:Vio, daca dorin te enerveaza ca nu pune scheme, inseamna ca eu te scot MAXIM din pepeni, eu nu pun scheme deloc, macar Dorin a pus la Sara... Tu mai putin,cam 10 % din fabulosul Raimond,ca nu bati cimpii ca el,nu prea intru pe topicele tale,daca nu sunt scheme se vorbesc discutii intre tine si pretenii tai ,cind nu vorbiti pe pm sau la telefon.Citiva aveti propriile topice blog.Oricum 80 % din topicele tale sau Raimondiste sunt de reclama mascata,e prea pe fata,nu e rau,dar bate rau la ochi. Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Si daca pune schema cam cu ce ne-ar satisface? Stim sigur ca schema este functionala conform spuselor userului Catalin C care a si realizat un amplificator cu modulele lui. Apropos, Catalin C poate face o compatatie fiind detinatorul si ultimului meu amplif. Faza cu ''jdemii" de sigurante eu parca nu o agréez. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Poftim schema: Topologia este clasica de tip Lin cu etaj de intrare simetric diferential, etaj VAS si etaj de iesire dublet. Compensarea si ea clasica de tip Miller peste VAS. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Si daca pune schema cam cu ce ne-ar satisface?Stim sigur ca schema este functionala conform spuselor userului Catalin C care a si realizat un amplificator cu modulele lui.Apropos, Catalin C poate face o compatatie fiind detinatorul si ultimului meu amplif.Faza cu ''jdemii" de sigurante eu parca nu o agréez.CatalinC are alte module,nu AudiofilusFabulosus,care din cite stiu eu ,au fost modificate sa cinte frumos.Si daca pune schema cam cu ce ne-ar satisface?Stim sigur ca schema este functionala conform spuselor userului Catalin C care a si realizat un a7mplificator cu modulele lui.Apropos, Catalin C poate face o compatatie fiind detinatorul si ultimului meu amplif.Faza cu ''jdemii" de sigurante eu parca nu o agréez.Uite ca eu am fost satisfacut cind am vazut schema de la modulele tale,cele cu LME si finali TermalTrack ,frumoasa treaba,nu am vazut pe nimeni sa foloseasca acei tranzistori ,ca "e" scumpi,a....stiu pe unu,pe mine.Vreau sa ma satisfaca si schemele altora,sunt nesatisfacut de scheme.... Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 @franzmFinalul dublet pare a fi CFP , adică se schimba multe socoteli , nu este tocmai schema didactică numită pe acest forum " ZAL100 " . Raimond ar putea face precizări , dar nu este ceva foarte important .Sunt multe lucruri de spus despre corul fluierașilor , care sparg semințe pe șanț de zici că au băut apă după Mărgelatul , dar nu merită sa îmi schimb atitudinea pacifistă .Așa cum am mai spus , în viață toate se plătesc . Nu îmi permit să comentez , vă dezamăgesc din acest punct de vedere . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Tu mai putin,cam 10 % din fabulosul Raimond,ca nu bati cimpii ca el,nu prea intru pe topicele tale,daca nu sunt scheme se vorbesc discutii intre tine si pretenii tai ,cind nu vorbiti pe pm sau la telefon.Citiva aveti propriile topice blog.Oricum 80 % din topicele tale sau Raimondiste sunt de reclama mascata,e prea pe fata,nu e rau,dar bate rau la ochi. Nu, la mine este reclama PE FATA, nu am de ce sa zic ca nu, dar din filmarile mele, invata si altii, ba chiar si din prezentari! Culmea unii mai repede decit sa rasfoiasca nu stiu cite pagini de discutii, unele mai sterile, altele mai inflacarate, chiar si certuri... Deci exista si didactic pentru multi care au cit de cit idee ce vad acolo (in filmarile YT puse de mine), iar ce se vede in filmare arata exact ce poate jucaria respectiva (indiferent ca e realizarea mea sau scula de firma reparata), nimic minarit sau supraevaluat (nu bat niciun apropos fata de nimeni aici), e generally speaking... Nu a existat amplif reparat sau prezentat care sa nu aibe filmare cu explicatii. Youtube e mina in mina cu google, iar google aduce (cred) bani forumului, deci o mina spala pe alta, toata lumea e fericita! As face cindva un topic la bodega in care sa postez mesaje primite si aici si pe alte forumuri ori pe FB, sau YT. Aia ar fi "reclama mascata". Eu zic ca toti ne facem reclama intr-un fel sau altul, nu? Degetul meu este subtirel (inca) sa ma ascund dupa el. Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 @Viobio... cand o sa creezi o schema cat de cat valoroasa pentru tine te rog sa o faci publica! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 31, 2016 Autor Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Lucrurile sunt clare, chiar foarte clare dar exista tendinta unora sa le faca gri. Viorel, nu ma intereseaza sigurante intre secundare si punti. Cea din primar este suficienta. De fapt nu cunosti traful, nu cunosti rezistenta infasurarilor si izolatia sarmei, din ce clasa face parte emailul. Rezistenta din primar e dusa demult pana sa se distruga traful. Mai sunt si motive care tin de impedanta aratata de traf bateriei de condensatoare, viteza cu care aceasta se incarca, etc...Sunt decizii tehnice, motivatii pe care nu le cunosti. In schimb pe mine ma interesa protectia circuitului amplificator. Calibrarea sigurantelor pentru aceasta treaba nu poate sa ia in calcul si curentii de incarcare ai bateriei de condensatoare, deci sigurantele sunt obligatoriu sa fie dupa redresare. Deasemenea, condensatoarele de decuplare de pe pcb , care sunt dupa sigurante , au curenti care nu pot de unii singuri sa distruga acesti tranzistori finali. Chiar daca se vad 4 astfel de condensatori ei sunt in configuratie CRC, deci 2 dintre ei devin complet inofensivi pentru tranzistorii finali. Schema principiala este Lin dar Victor stie cateva detalii din ea. Sunt intr-adevar configuratii multe CFP pe acolo plus circuitele auxiliare pentru stabilizarea lor (cunoscandu-se tendinta lor de a oscila nativ) Intr-adevar schema actuala este o evolutie semnificativa fata de V1 , varianta de la CatalinC. Un singur lucru vreau sa-l mai fac dar pana acum n-am apucat, este sa adaug si cea de-a-2-a siguranta in primar. In privinta intereselor comerciale, acest amplificator l-am facut pentru mine. Poate daca vreun prieten se indragosteste iremediabil de el sa il dau in felul asta fiind si o declaratie de prietenie, dar altfel pana una alta vreau sa-l aud cantand in sufragerie. Editat Martie 31, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum