hpavictor Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 E simplu de explicat , s-a mai făcut acest lucru , dar unii au hardul mic .Un amplificator ideal amplifică linear să zicem de la 0Hz DC până la 100GHz sau cât vreți voi în sus .Cu cât amplifica mai mult spre capătul superior , cu atât se va comporta mai bine în banda audio .Restul sunt vorbe în vânt , nu-mi consum energia cu explicarea unor chestii pe care un om normal le înțelege la vârsta liceului .Un răspuns mai simplu la întrebarea de ce amplificatorul are o banda de frecventa așa de mare ar fi : pentru că se poate ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 http://holtonprecisionaudio.com/products/fully-assembled-and-tested-hpa-nxv500l-signature-amplifier Si exemplele pot continua... Surprinzator ca declara 2x500W continuu/4R din traf de 800Va... Insa lucratura arata sssuperb, desi modulele lor nu sint deloc ieftine. La V2 mini "de casa" pe care il voi face pentru uz personal, am un traf de 1000Va 2x50Vac. Pentru 2x250W Rms/8R sau 2x375W Rms/4R, evident full stabil pe 2R. Despre dual mono(block) versus stereo sau alte configuratii , iata ceva interesant de citit: http://www.audiocircle.com/index.php?topic=40897.0 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Dual monobloc inseamna doua montaje distincte in aceasi cutie ,adica complet separate,s-ar accepta macar partea de alimentare separata,un traf cu bobine secundare pentru fiecare etaj final in parte,cu propia sursa de alimentare,linkul e marketing ieftin pentru gusteri/fraieri.Ce se vede acolo este un singur traf de alimentare si surse separate pentru fiecare final in parte,secundar comun pentru ambele canale,deci oha dual monobloc HK PM665 are doua trafuri de alimentare,doua surse separate,cauta poze cu interiorul,ca sa vezi ce inseamna dual monobloc,e doar un exemplu ,sunt n ampuri dual monobloc.Pozele cu interiorul arata doar un amp nefinalizat,nu se vede cablarea,superdiode inexistente,o placa pentru protectia incintelor nici nu este plantata ,senzatie de ieftin si low cost la interior.Carcasa arata frumos,nimic de zis,dar am vazut doar o carcasa cu butonul de power luminind,in interior poate fi ORICE . Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Pozele cu interiorul arata doar un amp nefinalizat,nu se vede cablarea,superdiode inexistente,o placa pentru protectia incintelor nici nu este plantata ,senzatie de ieftin si low cost la interior.Carcasa arata frumos,nimic de zis,dar am vazut doar o carcasa cu butonul de power luminind,in interior poate fi ORICE . Bine zis ! Unde sint firele ? Editat Martie 31, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Surprinzator ca declara 2x500W continuu/4R din traf de 800Va...Ei, mai declarau unii 2×2000W sau 2x2200W cu un SMPS de probabil 3kW. Fara suparare, dar sa fim cinstiti.@Raimond, superba cutia. Frumoasa finisarea mata. Un comentariu: Engleza lui Shakespeare cere "Left speaker" si "Right speaker". In fine, e in spate. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Daca tot cautati cu totii probleme la cutie ...mie imi place foarte mult dar .............parca nu as investi inca 500-1500E pt un cablu interconect care sa aiba/sa permita o distanta foarte mare intre mufe.... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 31, 2016 Autor Partajează Postat Martie 31, 2016 Totusi observ ca se trag concluzii fara sa se stie despre ce se vorbeste... Transformatorul are infasurari secundare separate pentru fiecare canal in parte. Deasemenea redresarea si bateriile de condensatoare sunt separate pentru fiecare canal in parte. De fapt se si vad 2 sigurante in stanga alimentarii destinate unui canal si celelalte doua in partea dreapta corespunzatoare celuilalt canal. La fel fiecare are puntea lui de redresare. Fotografia interiorului a fost facuta anterior cablarii, de aceea inca nu existau cablurile. La fel si superdioda. DjLeco, pentru un amplificator de 2x85W in 8ohm eu zic ca un traf de circa 450VA este foarte bine dimensionat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Eu vad doua fire rosii torsadate (un secundar) ,doua fire albastre torsadate ( un secundar) cum ai montat tu un fir rosu+albastru la masa ,cite un fir rosu si unu albastru la puntile redresoare,cite una pe canal,sigurantele sunt montate inainte de punti,restul este abureala specifica.De ce nu ne arati interiorul la gata ai timp,zilele urmatoare,nu e graba,ce te costa citeva poze.Poate ne arati si ce scrie pe traful de alimentare,ca toti producatorii scriu pe el datele bobinelor,Stii cum sunt posturile tale,aiurea,numai poze ,sunete fabuloase,oscilograme din simulari,capturi de la ARTA,simulari ,simulari,lipsa schema,zeci de pagini de "vorbim discutii" .Asta nu este amp nou,este tot AudiofilStarter,doar carcasa este schimbata,ATAT !!!!!!!!Ma repet cutia e frumoasa! Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Tensiunea de alimentare este de +/- 45V , impedanta de iesire 4-8 ohm, impedanta de intrare 47kohm , banda de lucru la -3dB in jurul a 600Khz (n-am apucat s-o si masor practic pana acum, aceasta fiind rezultata din calcule) , slew-rate-ul 40v/us(masurat) , THD la 1khz 50W in 8ohm= 0,002%. Topologia este clasica de tip Lin cu etaj de intrare simetric diferential, etaj VAS si etaj de iesire dublet. Compensarea si ea clasica de tip Miller peste VAS. Distorsiunile sint calculate sau masurate? iar daca sint masurate atunci cum sint masurate ? Cu o placa de sunet si un SW aferent? Daca metoda de masura (in caz ca sint masurate) este fara nici un drept de apel (cam stiti la ce ma refer) atunci jos palaria. Putine amplificatoare chiar ating un astfel de raport de distorsiuni in realitate, chiar si pe sarcina artificiala. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Un privitor obiectiv ar deduce simplu ca o carcasa asa finut lucrata nu poate ascunde decat ceva pe masura in interior, eu unul am inteles chiar din finisajele exterioare ca acolo a fost o mana experimentata la lucru, dar asa e lumea in ultima vreme, in loc sa apreciem creeatii noi si faptul ca inca se lucreaza, si sa incurajam asta, continuam sa platim polite si sa ne lasam ghidati de sentimente nu tocmai demne de laudat. Si cazul de fata la fel ca si realizarile lui Leco sau ale lui Mircea Crisan, sunt realizari executate manual ( inca ) de niste meseriasi, ar trebui sa apreciem asta altfel in curand riscam ca electronica audio la nivel de creeatie sa dispara. AU fost situatii in trecut cand am avut disensiuni si cu Raimond, si cu Leco, si cu Mircea ( care inca imi poarta pica, el stie de ce ), dar cand vin cu lucrari asa frumoase n-ai cum sa nu apreciezi si sa respecti un lucru bine facut. Eu am inteles faptul ca amplificatorul este unul pentru uz personal, prin urmare mi se pare absolut normal sa fie configurat fix asa cum prefera Raimond, iertati-mi franchetea dar nu vad ce motive ar avea sa va perie orgoliile voastre ale celor care criticati, si deci sa caute sa va satisfaca mofturile. Omul a facut ceva asa cum i-a placut lui si asa este normal, si facand o paranteza, zilele astea lucrez la renovarea a 2 camere pentru mine ( atelier si dormitor ), si la achizitionarea de materiale cineva imi recomanda anumite chestii pe principiul ca asa e la moda, am replicat sec, nu ma intereseaza ce-i la moda, ci ceea ce mie imi place. Nu vad legatura cu necesitatea a 2 trafuri de alimentare separate, nu vad care-i problema sa imparti un miez magnetic, dar... asta e lumea. Felicitari Raimond, o realizare frumoasa, sa-l stapanesti sanatos. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 31, 2016 Autor Partajează Postat Martie 31, 2016 Iar vorbesti prostii fara sa cunosti detalii domnule Viobio... Ma mir ca n-ai remarcat faptul ca transformatorul nu este bobinat de vreo fabrica... ci de catre mine. Nu te supara dar spui numai prostii... cum sa montezi sigurantele inainte de puntile redresoare ??? Jesus, daca nu ar fi cantat un amplificator de-al meu pe boxele tale in sala ta as mai fi inteles ideea asta tampita ca nu exista material amplificatoarele mele. Aaaa, stai ca a mai fost si SARA la tine... Sesebe THD-ul este masurat chiar acum o zi, doua. Crede-ma ca stiu ce fac... THD+N-ul este mai mare, 0,004% dar nu stiu sigur cat din N nu provine din exteriorul amplificatorului. Probabil ca voi face masuratori si cu aparate dedicate de genul QA400 in curand. Ma astept ca rezultatele sa fie foarte apropiate de cele ale mele. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Este intradevar o realizare de exceptie. Felicitari si din partea mea fiindca stiu cata munca a inglobat un asfel de proiect. Cred ca sunt mii de ore acumulate in timp. Numai cine nu munceste nu greseste si parerea mea este sa arati si cablarea. Si acum sa platilm si noi niste polite; Ei? Cum e? Cum te simti cand ti-ai irosit o particica din viata pentru un proiect si ai de facut fata la micisme? La celeasi micisme te-ai dedat si tu cu ceva vreme in urma. E nasol sau te amuza? Vad ca singurul tau sprijin este acum, "nenumitul" care te facea varza pe vremea primului tau proiect parca SARA. Sper ca va veni si randul acestei Iulia Albu (sa ma scuze doamna Albu) al amplificatoarelor diy L.E. Am postat fara sa vad postarea lu' Marian. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 (editat) Domnul RaimondAudio fabulosul ,care a facut facultate tehnica cu profil electric,sigurantele se pun inainte de puntea redresoare !!!! Daca de strapunge o punte sau intra inbscurt un condensator de filtraj ,ce se intimpla cu traful de alimentare? Daca nu stii asta ,inspirate din schemele miilor fa amplificatoare produse de altii.Te miri aiurea ,vrei iar sa fii interesant,nu stii cumbsa dregi busuiocul cu monoblocurile. Un privitor obiectiv ar deduce simplu ca o carcasa asa finut lucrata nu poate ascunde decat ceva pe masura in interior, eu unul am inteles chiar din finisajele exterioare ca acolo a fost o mana experimentata la lucru, dar asa e lumea in ultima vreme, in loc sa apreciem creeatii noi si faptul ca inca se lucreaza, si sa incurajam asta, continuam sa platim polite si sa ne lasam ghidati de sentimente nu tocmai demne de laudat. Si cazul de fata la fel ca si realizarile lui Leco sau ale lui Mircea Crisan, sunt realizari executate manual ( inca ) de niste meseriasi, ar trebui sa apreciem asta altfel in curand riscam ca electronica audio la nivel de creeatie sa dispara. AU fost situatii in trecut cand am avut disensiuni si cu Raimond, si cu Leco, si cu Mircea ( care inca imi poarta pica, el stie de ce ), dar cand vin cu lucrari asa frumoase n-ai cum sa nu apreciezi si sa respecti un lucru bine facut.Eu am inteles faptul ca amplificatorul este unul pentru uz personal, prin urmare mi se pare absolut normal sa fie configurat fix asa cum prefera Raimond, iertati-mi franchetea dar nu vad ce motive ar avea sa va perie orgoliile voastre ale celor care criticati, si deci sa caute sa va satisfaca mofturile. Omul a facut ceva asa cum i-a placut lui si asa este normal, si facand o paranteza, zilele astea lucrez la renovarea a 2 camere pentru mine ( atelier si dormitor ), si la achizitionarea de materiale cineva imi recomanda anumite chestii pe principiul ca asa e la moda, am replicat sec, nu ma intereseaza ce-i la moda, ci ceea ce mie imi place. Nu vad legatura cu necesitatea a 2 trafuri de alimentare separate, nu vad care-i problema sa imparti un miez magnetic, dar... asta e lumea. :)Felicitari Raimond, o realizare frumoasa, sa-l stapanesti sanatos.Care nou,ca e tot ampul asta cu alta carcasa .Marian,nici eu nu am treaba cu alimentarea ampului,eu am treaba cu DUAL MONOBLOC,ca nu este dual monobloc,si ma isterizeaza perla ca nu se pun sigurante inainte de puntile redresoare,perla a unuia cu facultate! Editat Martie 31, 2016 de viobio Link spre comentariu
Marian Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Care este farmecul reproducerii fidele ale productiilor altora? Sau altfel spus unde intervine partea de creeatie proprie atunci cand reproduci mecanic ceva conceput de altcineva pe principiul ca "asa se face"? Unde scrie ca asa se face? Mufa de alimentare retea contine si siguranta in locasul de jos, in cazul in care puntea s-ar strapunge, curentul tras de primarul trafo ar fi mult peste capabilitatile acelei sigurante, prin urmare exista protectie si fara siguranta inseriata inaintea puntii, si aspectul asta devine unul facultativ si la alegerea fiecaruia. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Daca de strapunge o punte sau intra inbscurt un condensator de filtraj ,ce se intimpla cu traful de alimentare? Actioneaza siguranta din primar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum