Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AudiophileStarter , legenda continua

sk24bpo

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Pai ne-am intilnit toti la Viorel unde am venit si eu cu acel amplif testat de tine pe ARTA (THD 0.05% pe 2R).

. parca avea un amplif de casti DIYsi o pereche de Beyer DT770 Pro de 80 ohm...

Am dreptate?

Link spre comentariu

E f simplu de folosit, iar help-ul contine tot ce vrei in el ca sa te apuci de treaba.

Ai analize spectrale, masurare de impedanta, etc.

Evident cere putin bun simt tehnic, e.g daca nu reusesti sa obtii rezultate bune masurand iesirea din placa de sunet, e clar ca ceva nu faci bine si e cazul sa reiterezi.

Sa arunci un ochi in sectiunea legaturile electrice intr-un amplif nu strica, aceleasi reguli se aplica.

Ma rog, in alte locuri mi-am luat-o in freza cand am prezentat unele masuratori practice, dar respectivii erau profesionisti de duminica in anumite aspecte.

Alte vremuri.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator selwe

Pareri , uneori chiar sincere, care sunt departe de adevar primesc zilnic. Chiar de curand un amic foarte bun imi "reprosa" ca lui nu-i place scrisul cu caractere italice, ca ar fi preferat unul simplu. :) L-am intrebat daca are vreo pictura acasa. Raspunsul a fost ca nu. A trebuit sa-i explic ca acest tip de scris este foarte greu de gravat , chiar de catre o masina automata. Iti trebuie precizie, de sub 0,1mm. Apoi miscarile masinii trebuiesc sa fie foarte bine puse la punct astfel incat sa poata reproduce curbele la perfectiune, mai ales ca este un scris fin. Nici operatiunea de umplere cu vopsea email nu se face standard, in cazul de fata au fost necesare 4 coaceri si reveniri tot din cauza finetii scrisului.  Un arial banal se facea si acasa daca te chinuiai putin. Una este un tablou facut la imprimanta din 3 linii cu ajutorul PhotoShop-ului si alta este o panza in ulei a unui maestru. :) In plus se potriveste scrisul italic cu mobila romaneasca din lemn masiv . Nu este pentru camere cu  PAL-ului din Italia (adica Turcia sau China). 

Design-ul, arta, sunt cu toptul si cu totul o alta discutie. Faptul ca anumite lucruri sunt mai greu realizabile din punct de vedere tehnic nu le da neaparat un plus de valoare artistica. Typo.. Riscanta si comparatia cu Photoshopul, e ca si cum compari mere cu prune.. da, amble sunt fructe, dar asta nu insemna ca marul respectiv nu e un mar extraordinar, la fel si pruna in cauza. Tot talent se numeste, numai ca se manifesta pe diferite cai, iar oamenii, in functie de diversi factori le atribuie diverse valori.

Altfel, tot respectul.

Editat de selwe
Link spre comentariu

Niciodata tuica de prune nu se va compara cu sampania frantuzeasca. Nici ca gust, nici ca valoare nutritionala, nici ca procedeu de obtinere si implicit nici ca renume. Ca pe valea Argesului "ochii lui Dobrin" fac legea e de necontestat, dar daca te ridici si privesti global lucrurile perceptia se va schimba cu 180 de grade :-). Mai depinde si cine priveste arta...

Link spre comentariu
Vizitator selwe

Sunt multe lucruri pe lumea astea supraapreciate la fel cum sunt si multe lucruri subapreciate. Ai vazut poza aia cu cartoful care s-a vandut cu 1 milion de euro (poza)?

Cat despre comparatia tuica-sampanie, iar te avanti. Cunosti in profunzime enzimele, mineralele si toti ceilalti compusi complecsi continuti de cele doua bauturi, precum si efectul lor asupra organismului, efecte sustinute de studii ample? Ma indoiesc! Nu neg calitatea deosebita a amplificatorului din subiect, insa, in general, percep ca ai o super parere despre tine, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, dar cazi in extrema in care neglijezi parerile altora, pentru simplul fapt ca ii consideri inferiori. Hai sa-ti spun ceva: absolut oricine are un domeniu, un segment, la care iti poate da lectii (nu tie, ci oricui).

PS: iti apreciez munca si iti recunosc sincer ca in momentul de fata nu sunt capabil sa realizez ceva pe masura.

Editat de selwe
Link spre comentariu

Nu, nu e vorba despre mine. Ceea ce cred eu despre mine sa fiu sincer nici eu inca n-am habar... De altfel nici nu-mi pun astfel de problme. Eu gandesc mai simplu si direct. Cata vreme tuica de prune are mai multe grade de tarie si omoara mai multi oameni ca un vin bun frantuzesc , n-am cum s-o clasez pe locul fruntas. Cata vreme nu are elemente nutritive si antioxidanti precum un vin rosu bun din nou pierde varful clasamentului. N-am ce sa apreciez la un alcool aproape pur atunci cand vorbim despre sanatate, eventual doar cand ai diaree :-))). Placerea gustului n-o cuantific pentru ca e un aspect subiectiv. Parerea altora cata vreme nu e fondata cu date concrete reprezinta doar poezie. Nimeni nu te ia in serios doar pe "mi se pare" , "imi place" , etc. Asta ca sa nu mai precizez ca niciodata nu ma intereseaza moda de sezon, prefer valorile clasice afirmate prin valoare si nu prin fitze si alte ciudatenii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări