subsemnatul2012 Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Salutare! Care este cea mai buna metoda de transport a unui hdd,stiind ca sunt foarte sensibile,iar vanzatorii de pe aici (doar unii, chiar pun defectul aparatului din cauza transp,nu ca asa ar fi fost el trimis) ptr a nu exista discutii ?Ms! Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 In mod normal, la HDD-urile de generatie actuala, capetele sunt parcate in loc sigur, ar trebui un soc mecanic enorm sa invinga campul magnetic al magnetilor cu neodim ce tin actuatorul fix la cap de cursa, departe de platane. Daca ambalati HDD-urile in spuma de polietilena, polistiren expandat minim 5 cm grosime, sa nu se miste in interiorul cutiei de carton absolut deloc, eu zic ca va rezista HDD-ul si la o cadere de la etajul 4. Pana ajung din Thailanda/China in RO incaseaza destule zguduituri, totusi n-am prea vazut defecte din start. Link spre comentariu
Kuki Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 din pacate cu vinzatorii e problema, impacheteaza superficial si omit defectele chiar un hdd relativ nou poate avea baduri sau probleme care sa necesite o repartitionare am patit eu recent cu un hard din sistem, nu a fost nici macar miscat Link spre comentariu
aygun Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Alea sunt erori de fabricatie sau hardul respectiv a fost utilizat in magazin . Iti zic eu ca poti sa desigilezi o punga si sa o resigilezi imediat fara probleme. Colegii mei o faceau cu fierul de calcat. Altii , ca sa isi ia o placa video mai buna , puneau 5Volti pe toata placa fata de masa si plimbau litele pe placa nou nouta. Se bulea cipul grafic si aleluia. Hardul de care ai dat tu se poate sa fi avut bad-uri ca a fost utilizat inainte. In fosta firma se luau harduri noi de pe raft pentru a face recuperari de date sau copieri iar apoi erau reformatate si puse la loc. Nu stii , in timpul asta ce se petrece pentru ca in SMART apare ca relocated sectors . Eu sfatuiesc toti cei care achizitioneaza harduri sa faca teste dupa ce au fost cumparate hardurile cu ustensilele adecvate fiecarui Hard Disk si sa ceara certificate de conformitate . Fiecare marca de hard disk are propria ustensila de scanat hardul respectiv WinDLG sau DLG ptr dos in cazul Western Digital si Seatools pentru Segate. @Kuki , daca nu te superi , scrie si tu corect romaneste ca habar nu a am avut ce ai vrut sa zici . Minuscule la inceput de propozitie , puncte sau virgule unde trebuie. Cat despre impachetare ? Cutii cu alveole. Sunt cutii pentru hard-uri. Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Ianuarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 Multumesc ptr raspunsuri! Eu vreau sa cumpar unul,nu sa vand si ma interesa care ar fi cea mai buna metoda de ambalare,ca nu ajunga cumva la mine defect. Link spre comentariu
belasajgo Postat Ianuarie 27, 2015 Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 Nu uitati de protectia ESD. Degeaba este protejat HDD-ul de socuri mecanice daca se strica ceva la partea electronica in timpul transportului. Cutii de plastic ca in pozele lui aygun folosesc si eu, dar pentru transport as mai impacheta in ceva pentru a reduce mai bine socurile mecanice. Link spre comentariu
one Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Pana ajung din Thailanda/China in RO incaseaza destule zguduituri, totusi n-am prea vazut defecte din start. Daca sunt transportate in containere, paleti, nu incaseaza socurile unei cutii mici cu care curierii joaca si fotbal. Oricum, din ce am observat, tot mai multe HDD noi crapa intr-un timp destul de mic, deci ori calitatea fabricatiei, ori a transportului e slaba. Cea mai buna metoda este folia cu bule, cat mai multe straturi. Am vazut si un experiment pe Discovery, unde lasau sa cada din camioneta un monitor CRT ambalat cu diverse solutii si cu asta a supravietuit. Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 [...] Oricum, din ce am observat, tot mai multe HDD noi crapa intr-un timp destul de mic, deci ori calitatea fabricatiei, ori a transportului e slaba. [...] In ultimii ani calitatea produselor a scazut mult, nu numai la HDD-uri ci cam la toate produsele. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 (editat) Ei as...cum sa scada calitatea?! A crescut nivelul de performanta solicitat de la un device versus soliditatea solutiei adoptate, asta da, altminteri... La placile de baza calitatea a crescut teribil odata cu adoptarea condensatorilor cu polimer(solid capacitor) mai intai de Gigabyte, apoi de restul firmelor-nu mai vad de ceva vreme vreun condensator umflat, nici n-o sa mai vedem. "Capacitor plague" a trecut. nu mai vorbim de adoptarea tehnologiei EE(Energy Efficient). La HDD-uri odata cu adoptarea variantei hybrid HDD(SSD+HDD) solicitarea e mai redusa, deci acum se poate vorbi de un MTBF serios. Monitoarele LCD din generatia 2 si 3 sunt deja in curs de abandon, din motive de depreciere morala, dar majoritatea sunt valide tehnic. Generatiile 4 si 5(LED) probabil se vor defecta doar accidental, loviri, distrugeri ale ecranului, etc. Probabil in zece ani HDD-urile vor fi gasibile numai la muzeu, odata cu dezvoltarea tehnologiei MLC NAND. Tendinta e de mai bine de doua decenii de eliminare a pieselor in miscare mecanica, supuse uzurii inerente, si de micsorare a consumului de energie si materii prime. HDD-urile mai noi sunt mai predispuse la defectare doar din pricina faptului ca atunci cand se aproprie sfarsitul unei tehnologii, producatorul isi cam "baga picioru`", ganditi-va numai la ultima generatie de monitoare CRT, adevarate petarde, cred ca si muncitorii din fabricile alea lucrau la ele in sila, stiind ca nu au nici un viitor. Editat Februarie 26, 2015 de Spitfire Link spre comentariu
Elef Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Producatorii de hdd-uri nu prea isi baga picioarele .Din contra... Link spre comentariu
one Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Parerea mea este ca a mai scazut calitatea, mai ales ca multi se concentreaza pe SSD-uri. Scaderea continua a preturilor constrange producatorii sa faca compromisuri. Am discuri vechi care inca merg, mie mi s-au stricat 2 discuri externe pana acum, in mai putin de 3 luni de cand le-am cumparat, si eu sunt maniac cu manipularea lor, nu le misc cand sunt alimentate, nu mut computerul, nu creez vibratii, nu le deconectez decat cu "safely remove hardware". In ambele cazuri, in interior era un disc Hitachi. Pe Amazon citesc opiniile clientilor si, in general la discurile ieftine - in ultima vreme Samsung face cele mai ieftine discuri, un procent important se plang de defectiuni dupa 1-4 saptamani. Pierderea unei cantitati mari de date este dureroasa... Am inlocuit toate discurile din computere cu SSD-uri, am ramas doar cu discurile externe cu HDD clasic. Link spre comentariu
Elef Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Nu cred ca ajungeau la 6T daca neglijau partea de HDD.Oricum producatorii de SSD-uri nu au si HDD-uri si pe dos. O parte din HDD-uri se adreaseaza unei alte piete (enterprise ) si acolo conditiile sunt un pic diferite.Sa zicem ca o banca are un data center in care are un cluster cu 180 discuri, poate chiar mai multe(storage system, ar putea fi IBM XIV de exemplu).Daca discurile alea incep sa pice ca mustele e destul de nasol chiar daca sunt mirror-uri si alte chestii. Din experienta personala am 4 WD-uri 3 green si 1 red care stau intr-un NAS merg non stop de 1 an si nu au probleme. Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Eu am scris mai sus ca mi se pare ca a scazut calitatea HDD-urilor deoarece in ultimii ani am vazut multe HDD-uri noi care s-au stricat, nu partea mecanica ci partea de electronica si software (firmware-ul defect dupa primele ore de utilizare). Si din cate am vazut, multi se plang pe internet de probleme asemanatoare (cel putin la Seagate). Eu inca nu folosesc SSD-uri, doar la lucru si la prieteni am lucrat cu SSD-uri, viteza este foarte buna dar nu stiu cat este durata lor de viata, chiar si asa ca nu au parti in miscare. O problema majora ce vad la SSD-uri este ca de pe SSD-uri stricate nu se pot recupera date. Si cum majoritatea firmelor nu vor sa faca backup-uri, in viitor vad ca o sa fie probleme din cauza pierderii datelor. Link spre comentariu
one Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) @elef si la mine la serviciu se mai strica cate un HDD, nu stiu ce tip sunt dar sunt speciale petru raid, oricum se strica unul la cativa ani (merg aproape continuu) si costa destul de mult (cam 150-250€ bucata, au vreo 250G nu mai stiu oricum nu sunt cele mai recente). Acesta este un lucru normal, datele nu se pierd pentru ca nu se strica 2 simultan. Eu vorbesc de cele ieftine ca sunt mai slabe. Ca sa faci un HDD de 1-2TB care sa coste 50€ pret final, costul de productie trebuie sa fie 5-10€ deci aici se folosesc materiale ieftine. Intrati pe Amazon si vedeti cate opinii de 5 stele sunt si cate de 1 stea pentru un produs. Tineti cont ca multi din cei care dau 5 stele, de obicei dau imediat dupa ce au primit produsul. Priviti mai ales discurile externe. Acestea nu sunt supuse controalelor de calitate decat la producator. Este ca si la piesele de schimb pentru masini. Cele montate in fabrica pe masina sunt supuse la mai multe controale de calitate, in timp ce piesele de schimb nu dureaza intotdeauna la fel de mult (ex. curele de transmisie). Editat Februarie 27, 2015 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum