Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1 subwoofer pasiv+2 boxe la amp stereo. sugestii configurare

Vizitator danutgalati81

Postări Recomandate

Vizitator danutgalati81

1 subwoofer pasiv+2 boxe la amp stereo 2x20w@ 3ohmi (e combina si cred ca mai mult nu scoate.philips viseaza la 2x50w ) orice sugestie, scheme boxe,filtre sunt binevenite. m-ar interesa configuratia asta doar daca ar avea o eficienta cat de cat echivalenta cu cate un dif de bas pe fiecare canal care din pacate e varianta scumpa. (fiind pe 3 ohmi am libertate mai mare in configurarea boxelor. la o adica duce si 4+8ohmi/canal fara probl.) nici wooferul si nici boxele nu sunt confectionate deci nu trebuie o solutie limitata la o config anume. filtre pe 2 cai am. deci practic ar trebui sa unesc cumva iesirile de bass fara a afecta sunetul stereo in dif de inalte(astea ma gandeam sa le bag in boxe cu difuzoare pe 8ohmi full range fara filtru) la o solutie am ajuns eu(nu prea seamana cu ce am scris mai sus) dar si asta are niste necunoscute. configuratia la care am ajuns eu ar fi cea din imagine dar nu stiu sa calculez impedanta difuzoarelor.stiu doar ca subw ca avea impedanta mai mare in cazul asta decat satelitii (?!). satelitii vor fi pe o singura cale posibil cu mai multe dif in functie de impedanta necesara iarasi nu stiu ce fel de filtre as putea sa pun tinand cont ca dif sunt in serie de ex daca dif de bass va fi de 8 ohmi si satelitii de 4(sau 2) ohmi ce impedanta totala/canal as avea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yoshiro

1

Top autori în acest subiect

Hmm interesant dar totusi cred ca o sa-ti dispara stereofonia mai ales daca wooferul are imp mai mare. dar daca tii neaparat la configuratia asta eu zic ca merg filtre de ordinu 1 in serie .. adica bobine in paralel cu inaltele si un condensator in paralel cu wooferul. Totusi mai bine folosesti amplificatorul ala ptr sateliti si mai faci unu mono ptr sub, insumezi canalele si le filtrezi activ si astfel scapi si de bobinele mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări