Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CPU clock

K1nderu

Postări Recomandate

Vizitator ExtremeEdition

De fapt asa

Inseamna ca ala chiar merge uneori la 500Mhz, o sa fie rece ca gheata, nu degeaba si utilitarul ala ratata 500 mhz ceva e. Incearca si everest si eventual utilitarul ala de la intel, dar ala nu mai stiu dca arata frecventa in timp real ci doar identificarea procesorului si a functiilor lui

Poti sa crezi asta? 2 versiuni de cpu-z scrie nr lor pe ele, deci 2 versiuni diferite arata frecvente foarte diferite. Al doilea nu scade niciodata frecventa si e versiunea noua

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

13

• sebi

2

• Den

2

• morpheus05

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ExtremeEdition

In caz ca nu e ceva eronat senzorii interni indica ceva cu 500 , e clar.

Cum si la mine e aberatia aia dintre cele 2 cpu z inseamna ca nu stim la ce frecvente emrg procesoarele noastre

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Deci 10 e multiplicatorul, asa ca daca-l activezi ai avea 50 x6 adica chiar 300Mhz. Asta ca experiment

Everest si aida si la mine arata scaderea la 1,2Ghz, insa cpuz nou si intel utility identifier arata 1,8Ghz

Link spre comentariu

Referitor la subiect,este foarte simplu.Ultimul update de bios si se rezolva.Placa de baza este lansata in 2006 cu bios F2 iar procesorul in semestrul 3 /2007.Nu are cum sa stie de procesor.Restul sunt prostii.Versiunea de bios va apare in cpu-z in tabul "mainboard"Pentru E2180 va trebuie fix versiunea F10.,adica ultimul update de bios.Asta va scrie si la fabricant...In cpu support list,in dreapta va apare <suportat cu versiunea de bios X>

Editat de Den
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

La mine e ultimul update de bios si e din 2008, procul din 2007.

La el problema a parut doar dupa ce s-a jucat cu un pentium D pe placa aia

Deci unele sunt la 1200 altele la 1800 fara sa scada la 1200.a mine toate frecventele alea sunt raporteate la citire reala in timp real si nu variaza decat f putin

Deci multiplicatorul ala variaza de la 6 la 8 sau nu?

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Nu stiu la mine daca variaza intradevar multiplierul ala

O sa-ti arate mai multe feluri de frecvente ca la mine, poate ca noile sau unele utilitare nu citesc frecventa cum trebuie, sau multiplierul scade doar fals la procesoarele fara EIST ca al meu doar cu C1E

In linux nu scade, decat voltii tot la 1,14 cat e si in vindows

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

te-a rezolvat updatul de Bios?

Se pare ca am stabilit fiecare utilitar ce arata, ala 3dchip arata frecventa la bootare deci e identica cu cea afisata. Eu am facut un mic underclock si acolo ramane aceeasi, celelate utilitare arata frecventa maxima in underclock pe la 1,66GHz ori cea cu multiplicator scazut undeva la 1,11Ghz

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

am avut si eu procesorul E2180 si pot zice din cate imi amintesc ca cobora maxim la 800 mhz si urca la 2000 mhz cand era nevoie din cate imi aduc bine aminte,era pus pe o placa de baza asus.

Link spre comentariu

Daca placa de baza are in bios posibilitatea de a buta de pe stick,trebuie sa functioneze.Dar trebuie facut stickul cu "HP USB Disk Storage Format Tool".Iti mai trebuie un folder cu fisiere windows .Gasesti toate explicatiile pe net. http://forums.evga.com/How-To-Flash-Your-Bios-From-USB-Made-Easy-remade-m15265.aspx

La urma pui si fisierele de bios pe stick(iti apare gol).Scrii pe un biletel numele exact al fisierului rom si il executi.

Cu winrar extragi fisierele din utilitarul de la gigabyte (click dreapta..extract ...) ,fisierele alea le copiezi pe stick,

Comanda in cazul tau ar trebuie sa fie  A:/FLASH864 945gzmer.f10

Editat de Den
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări