Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) De fapt asa Inseamna ca ala chiar merge uneori la 500Mhz, o sa fie rece ca gheata, nu degeaba si utilitarul ala ratata 500 mhz ceva e. Incearca si everest si eventual utilitarul ala de la intel, dar ala nu mai stiu dca arata frecventa in timp real ci doar identificarea procesorului si a functiilor lui Poti sa crezi asta? 2 versiuni de cpu-z scrie nr lor pe ele, deci 2 versiuni diferite arata frecvente foarte diferite. Al doilea nu scade niciodata frecventa si e versiunea noua Editat Ianuarie 26, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 O sa mai atasez doua poze: http://i57.tinypic.com/2dgsscg.jpg http://i60.tinypic.com/144acw.jpg Pai coolerul are 800 rpm si temperatura este cam de 20 de grade. Se vede multiplicatorul 50x10. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 In caz ca nu e ceva eronat senzorii interni indica ceva cu 500 , e clar. Cum si la mine e aberatia aia dintre cele 2 cpu z inseamna ca nu stim la ce frecvente emrg procesoarele noastre Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Am facut si un printscreen cu everst si aida64 http://i59.tinypic.com/11ujkhi.png Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Deci 10 e multiplicatorul, asa ca daca-l activezi ai avea 50 x6 adica chiar 300Mhz. Asta ca experiment Everest si aida si la mine arata scaderea la 1,2Ghz, insa cpuz nou si intel utility identifier arata 1,8Ghz Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) Referitor la subiect,este foarte simplu.Ultimul update de bios si se rezolva.Placa de baza este lansata in 2006 cu bios F2 iar procesorul in semestrul 3 /2007.Nu are cum sa stie de procesor.Restul sunt prostii.Versiunea de bios va apare in cpu-z in tabul "mainboard"Pentru E2180 va trebuie fix versiunea F10.,adica ultimul update de bios.Asta va scrie si la fabricant...In cpu support list,in dreapta va apare <suportat cu versiunea de bios X> Editat Ianuarie 26, 2015 de Den Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) La mine e ultimul update de bios si e din 2008, procul din 2007. La el problema a parut doar dupa ce s-a jucat cu un pentium D pe placa aia Deci unele sunt la 1200 altele la 1800 fara sa scada la 1200.a mine toate frecventele alea sunt raporteate la citire reala in timp real si nu variaza decat f putin Deci multiplicatorul ala variaza de la 6 la 8 sau nu? Editat Ianuarie 26, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Multiplicatorul variaza de la 6 la 10,am sa descarc acum ultima versiune de bios. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Nu stiu la mine daca variaza intradevar multiplierul ala O sa-ti arate mai multe feluri de frecvente ca la mine, poate ca noile sau unele utilitare nu citesc frecventa cum trebuie, sau multiplierul scade doar fals la procesoarele fara EIST ca al meu doar cu C1E In linux nu scade, decat voltii tot la 1,14 cat e si in vindows Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Inca o poza cu doua versiuni diferite de cpu-z http://i61.tinypic.com/21msuht.png Placa mea de baza nu stie update de bios de pe stick si floppy nu am.Am aruncat un ochi mai bine si colegul Den are dreptate,ii trebuie ultima versiunea de bios F10 cea actuala este F4 si Pentium D805 o suporta. Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) te-a rezolvat updatul de Bios? Se pare ca am stabilit fiecare utilitar ce arata, ala 3dchip arata frecventa la bootare deci e identica cu cea afisata. Eu am facut un mic underclock si acolo ramane aceeasi, celelate utilitare arata frecventa maxima in underclock pe la 1,66GHz ori cea cu multiplicator scazut undeva la 1,11Ghz Editat Ianuarie 26, 2015 de ExtremeEdition Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Nu am putut sa-i fac update de bios,nu stie sa-l ia de pe stick,doar de pe floppy,singura solutie e sa-l fac din windows,desi nu prea e recomandat Link spre comentariu
sebi Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 am avut si eu procesorul E2180 si pot zice din cate imi amintesc ca cobora maxim la 800 mhz si urca la 2000 mhz cand era nevoie din cate imi aduc bine aminte,era pus pe o placa de baza asus. Link spre comentariu
Den Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) Daca placa de baza are in bios posibilitatea de a buta de pe stick,trebuie sa functioneze.Dar trebuie facut stickul cu "HP USB Disk Storage Format Tool".Iti mai trebuie un folder cu fisiere windows .Gasesti toate explicatiile pe net. http://forums.evga.com/How-To-Flash-Your-Bios-From-USB-Made-Easy-remade-m15265.aspx La urma pui si fisierele de bios pe stick(iti apare gol).Scrii pe un biletel numele exact al fisierului rom si il executi. Cu winrar extragi fisierele din utilitarul de la gigabyte (click dreapta..extract ...) ,fisierele alea le copiezi pe stick, Comanda in cazul tau ar trebuie sa fie A:/FLASH864 945gzmer.f10 Editat Ianuarie 26, 2015 de Den Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Eu am updatat din Windows acum mult ani fara brobleme cu un click, doar e Live Update. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum