Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CPU clock

K1nderu

Postări Recomandate

Salutare colegi! Nu stiu daca isi are rostul aici pe zona hardware problema mea,asa ca rog moderatorul sa mute topicul unde crede de cuviinta.

Problema sta in felul urmator: Am un E2180 care la cpu clock imi arata 500mhz dar el functioneaza la frecventa maxima de 2ghz in cpu-z,cand aprind calculatorul imi arata clock 500mhz multiplicatorul 50x10,placa de baza este Gigabyte GA-8i945GZME-RH.O sa atasez si o poza,voiam sa intreb,cpu clock e acelasi lucru cu core speed?

Mentionez ca pe placa asta de baza a fost pus un E1200 care ii recunoastea clock-ul la 1.6ghz,pana a fost pus un Pentium D805 si dupa ce-am pus inapoi E1200 clock-ul statea la fel in 500mhz,cu Pentium D805 merge bine,ii recunoaste clock-ul la 2.66ghz dar celelalte stau la 500mhz,Va multumesc! http://i58.tinypic.com/2z5oets.png

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

13

• sebi

2

• Den

2

• morpheus05

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ExtremeEdition

Si merge bine la 500Mhz? Ar trebui sa mearga greoi pc-ul. O fi eroare la programul ala.

In cpuz  e vazut corect se pare

Nu poate fi 50 x10. Ar insemna sa se fi redus fsbul de la 200 la 50.

Dar daca a aparut dupa o interventie hardware, (vezi ca D-urile alea nu merg puse pe orice pocnitoare facuta doar pt core2 ca necesita curent calumea), posibil sa fi stricat ceva hardware

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

dar alea nu scad atat de mult, scaderea e doar din multiplicator pana la 1,2 Ghz la tipurile alea de procesor.

Unde ai vazut conroe din 2006 sa ruleze la 500Mhz in halt state?

Link spre comentariu

Procesorul ala Pentium D a fost primul procesor de pe placa asta de baza,calculatorul merge bine,in bios am intrat dar nu pot sa vad prea multe,mi se pare destul de limitat bios-ul de la gigabyte fata de cel de la Asus sau doar mi se pare mie.O sa intru in bios,va multumesc!

Link spre comentariu

dar alea nu scad atat de mult, scaderea e doar din multiplicator pana la 1,2 Ghz la tipurile alea de procesor.

Unde ai vazut conroe din 2006 sa ruleze la 500Mhz in halt state?

Nu cred ca scade pana la 500mhz, da' poate programul ala citeste aiurea din cauza reducerii dinamice a frecventei. Oricum cpuz e mai de incredere decat programu' care afiseaza aiurea. Si daca se misca bine, nu sunt motive de ingrijorare..

Link spre comentariu

De miscat se misca bine,dar nu intelegeam de ce-mi apare si cand aprind calculatorul la detalii despre procesor 500mhz cand el lucreaza la frecventa maxima,in cpu-z nu scade mai jos de 1,1ghz  si cand il fortez se ridica la 2 ghz,mi se parea ceva dubios,oricum,va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

dar nu intelegeam de ce-mi apare si cand aprind calculatorul la detalii despre procesor 500mhz

deci e o problema, la posturi ar trebui sa apara frecventa maxima, scaderea aia la 1,2 apare doar in windows nu si in bios

exista placi de baza care fac scaderea si cand e in bios sau la butare insa doar la unele laptopuri, nu cred ca aia lga de desktop

conroele ala se misca bine si la 500 Mhz fiind dual core, cu cpu z am avut eu probleme, versiunile noi imi arata 1,8 ghz fara scadere iar versiunile vechi arata 1,2Ghz cu scadere si urcare uneori

programul 3dpchip imi arata 1800mhz fara scadere, iar in linux nu am scadere decat la volti

Link spre comentariu

Nu pot sa-mi dau seama care ar fi problema,reset de bios i-am facut,asta a fost primul lucru care l-am incercat.Ciudat e ca,cu Pentium D805 apare frecventa maxima la cpu clock. Si cu E2180  ramane la 500,am crezut ca e ceva din bios dar nu prea am ce sa modific nici speedstep si c-state n-am gasit,cred ca se rezolva cu un update de bios.

Dar avand in vedere ca se misca bine,nu are rost.

Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Arata-ne o poza cu locul la botare unde arata 500 mhz la procesor, ar fi culmea sa scrie Intel Celeron CPU E1200 500MHz si lipsa memoria de pe un core

Totusi E 1200 are 0,5MB iar E2180 are dublu adica 1MB

.

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu
Vizitator ExtremeEdition

Versiunea completa de posturi-boot

Cred ca initial nu recunoaste procesorul corect si apoi il recunoaste in windows. 

Sau placa face scaderea de frecvente pt economie in timpul postarilor de boot

Inainte arata freecventa nominala 1,8Ghz sau 1,6 sau arata 1200Mhz scria numele complet al CPU asa ca la mine? La mine scrie numele complet dar nu frecventa si numele ala doar in postarile complete, in postarea rapida afiseaza direct HT disable

Editat de ExtremeEdition
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări