Florinel TV Postat Noiembrie 11, 2015 Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 nu o sa rezolvi nimic in 2015 dar vine 2016 si daca nul trimiti la mine risti sal strici mai mult nu stiu de ce colegi dau sfaturi degeaba la un incepator eu sincer ramin suprins habar nu au ca esti incepator si mai spun ca sunt meseriasi Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Cum sa trimita tvul la reparat in alta localitate?Toti am fost candva incepatori doar nu s-a nascut nimeni invatat Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Cu diligenta ,ca in filmele western(trimite numai sasiul)!!! Editat Noiembrie 12, 2015 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
vili_topor Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Incerc sa nu stric nimic in plus, ia daca se intampla(cum se poate intampla oricui) incerc sa reduc paguba. Oricum in Iasi sunt cativa profesionisti carora ma pot adresa ca o ultima solutie. Dar sa stiti ca omul fara curiozitate ar fi ramas al stadiul de aglomerare de materie organica...Daca mai gasesc ceva notabil, cu permisiunea dumneavoastra, am sa postez. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Relipeste contactele pe deflexii , c 619 poti pune de 150nf sau inca unul de 47nf in paralel ... verifica si integratul BV inclusiv alimentarea acestuia !! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Cu diligenta ,ca in filmele western(trimite numai sasiul)!!! da am spus clar ca numai sasiul sa fie trimis eu demulte ori iau sasiul de la tv acasa de la atelier sil repar pe un tub ca la mine in bucatarie este atelier dar asta este ce sai faci cind este mult de lucru si la atelier nu le pot rezolva pe toate mai iau acasa si le mai repar sotia nu-mi spune nimic plus de asta jumate din scule sunt la atelier si jumate acasa in bucatarie Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Sursa de alimentare o imparti in doua?Ziceai ca ai numai una si numai un aparat de masura. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Sursa de alimentare o imparti in doua?Ziceai ca ai numai una si numai un aparat de masura. sursa de laborator facuta de mine am doar una la atelier dar aparate de masura am vreo 10 bucati simple desigur ca nu se merita scule de sute de euro pe multimetre am avut si mam lamurit cu ele si de atunci folosesc cele mai simple cas bune si cind se ard imi iau altele sursa de laborator vreau sami fac si una pentru acasa dar nu am carcasa deocamdata dar este musai sami fac una ca este foarte utila mia fost foarte greu sa lucrez fara sursa acasa eu repar tv-euri pina la ora 2.00am noaptea acasa si cite o data imi ia si pina la ora 5am plus la atelier ziua nici macar nu am timp sa postez pe forum vreun defect Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Ar trebui daca zilnic lucrezi atat ca sa iti poti lua o sursa buna de laborator cu banii facuti intr-o zi. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 uite ca nu vreau sami cumpar mai bine imi fac una cas mester la facut surse robuste pentru osciloscop si programatoru tl866 +adaptoare iti multumesc ca miai dat un sfat fratesc (sai spun asa) miam luat si sunt super ok deci sursa de la atelier de 8 ani de cind am facuto nam avut nici o data probleme cu ia este robusta Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Daca ai scheme bune de surse posteaza pe forum etapele cum ai lucrat la ea si produsul final poate intereseaza si pe altii. Link spre comentariu
vili_topor Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Am verificat D611, R646, 647, 649, 651 si sunt bune si am schimbat C636. Baleiajul vertical nu este alimentat pt ca n-am 26 V la grupul de piese enumerat mai sus. Cu MCR22 scos, TV pleaca direct in led verde. Cu el pus, BU808 pus, C619 schimbat, impulsuri in baza Q601, am urmatoarele probleme pe sursa: Tensiunea de 33V este 74,5(R821 are 10K, ca in schema). Daca inteleg eu schema, 33V se formeaza din 115V, prin cadere de tensiune pe R821. Am sa verific in continuare sa vad ce componente mai intervin(ceva care mareste rezistenta totala, zic eu, si astfel diminueaza curentul prin R821 si implicit caderea de tensiune) Tensiunea de dupa D805 este de 9.6V(in consecinta, in loc de 14V am 9,6 pe C833, pe care l-am schimbat. D805 "da" bine la aparat. Am schimbat LM7808 si am 8v stabili pe C839. Editat Noiembrie 12, 2015 de vili_topor Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Am verificat D611, R646, 647, 649, 651 si sunt bune si am schimbat C636. Baleiajul vertical nu este alimentat pt ca n-am 26 V la grupul de piese enumerat mai sus. Cu MCR22 scos, TV pleaca direct in led verde. Cu el pus, BU808 pus, C619 schimbat, impulsuri in baza Q601, am urmatoarele probleme pe sursa: Tensiunea de 33V este 74,5(R821 are 10K, ca in schema). Daca inteleg eu schema, 33V se formeaza din 115V, prin cadere de tensiune pe R821. Am sa verific in continuare sa vad ce componente mai intervin(ceva care mareste rezistenta totala, zic eu, si astfel diminueaza curentul prin R821 si implicit caderea de tensiune) Tensiunea de dupa D805 este de 9.6V(in consecinta, in loc de 14V am 9,6 pe C833, pe care l-am schimbat. D805 "da" bine la aparat. Am schimbat LM7808 si am 8v stabili pe C839. Esti sigur? Atunci.....caput si selector. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Diodele varicap Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Daca ai scheme bune de surse posteaza pe forum etapele cum ai lucrat la ea si produsul final poate intereseaza si pe altii. nu am scheme pentru surse schema este facuta de mine este facuta cu trepte si fara reglare fin adica am pus ca final BU208 si in baza lam conectat cu stabilizatoare de tensiune mc7805 mc7808 mc7803 etc si merge super am pus stabilizatoare de tensiune ce tensiune imi trebuie maximu este de 7824 si inca o treapta de 30v direct cit scoate transformatoru am spus poate mai ajuta si pe altii oricum am mai facut o sursa cu reglaje de amperi si volti cu lm317 dar nu sunt multumit de ia tot asta veche este mai buna Editat Noiembrie 12, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum