almarghi Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 (editat) Prezint si eu o varianta de multimetru facut de "amorul artei". Este un multimetru mult mai scump (cam de 10 ori) decat ce s-ar putea achizitiona de pe ebay cu performante asemanatoare, dar am avut piesele rare si importante stranse de-a lungul vremii. Am platit numai pcb-ul, releele si alte "maruntisuri". Ca performante se remarca precizia de 4.5 cifre, are autoscalare si/sau selectie manuala de game si are logica facuta FARA procesor. Am incercat sa fac fiecare bloc cvasi independent, asa incat sa poata fi folosit si la alte proiecte. Partea de intrare (Vdc, Adc si OHM) poate fi folosita linistit la un convertor de mai mult de 5 digiti, avand piesele mult superioare "bietului" 7135. Referinta (LM399) este comuna partii de voltmetru precum si ohmmetrului. Convertorul ac/dc este RMS cu MX536, care din pacate a fost tot ce am putut achizitiona. N-am mai stat sa caut altceva; oricum o conversie ac->dc mai "serioasa" decat atat ar fi in sine un proiect mult mai complex. Am folosit pe cat posibil piese THT, dar exista si SMD-uri. Mai jos 2 imagini din timpul constructiei. Inca nu m-am apucat de cutie. Nu m-am hotarat daca o fac sau o cumpar. Am facut placa de 187mm latime ca sa incapa in cutiile standard de pe la diversi furnizori. Editat Ianuarie 25, 2015 de almarghi Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Salut, Foarte fain facut, putem vedea si o schema? Succes in continuare ! Link spre comentariu
victor_andrey Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Interesant poate aflam detalii spor...... Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 schema schema.pdf Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Felicitări.Cat ar costa toată treaba fara cutie? Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Felicitări.Cat ar costa toată treaba fara cutie? Dupa cum am spus, a fost facut "de amorul arte". Costa atat de mult, incat nu merita. N-am facut o socoteala pentru ca am avut piesele. Oricum toate rezistentele importante au tolerante de 0.02% si 0.1%. Semireglabilii de la tensiuni si ohmi sunt de 18ppm, ceea ce e foarte rar, etc. Cred ca ar costa peste 2000 lei. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) Oricum , analiza chiar și superficială a schemei denotă lucru făcut cu profesionalism și seriozitate . Felicitări. Eu nu mă încumet să iau o decadă rezistivă de 0.1% ( 0.05% relativ) cu 200 RON - mi se pare mult , dar dacă ai avut o parte din piese , e perfect . Și oricum , realizarea rămâne absolut remarcabilă. Editat Ianuarie 26, 2015 de UDAR Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 multumesc. Am incercat sa lucrez cat mai ingrijit; poate vreodata face cineva un convertor mai de doamne ajuta. O sa mai pun poze. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 E clar ca nu merita investit ,cu atât mai mult merita aprecierile noastre.La banii ăștia cumperi un HP34401 .Abia aștept sa vad cum va arata final proiectul. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) La banii ăștia cumperi un HP34401 . pe hp3457a (7.5 digit) din poza am dat 350 usd!!!! dar asta de 4.5 era o "jucarie" pe care mi-o doream din timpuri imemoriale. Mai am si alte pasarele carora le-a venit randul acum. o sa le postez si pe alea la un moment dat Editat Ianuarie 26, 2015 de almarghi Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Pare a fi ceea ce se numeste un "proiect de suflet", precum ar fi de exemplu un proiect dorit timp de multi ani "in tinerete" (cand ar fi fost si foarte necesar si/sau util) dar realizat numai mult mai tarziu "la batranete" (sau la criza varstei de mijloc) in amintirea vremurilor trecute. In aceste cazuri "randamentul" financiar nu conteaza. Felicitari! Link spre comentariu
keenox Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 @almarghi: foarte frumos! unde ai facut cablajul si cat a costat? Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 (editat) Bineinteles ca a fost facut acolo unde se fac toate: in China. A costat 12 usd/buc. + taxe (40usd transport-DHL si 40usd tva si vama) total 140 usd pt. 5 buc. Data viitoare le aduc cu posta normala, desi dureaza mult mai mult. Am trimis fisierele si am avut placile pe masa in 6 zile. Din pacate chinezii fac numai multiplu de 5 buc. Fiind patriot, am cerut intai oferta de la o firma romaneasca. Mi-au cerut 500 ron pt. filme si 350 ron pt.1 buc.(+tva = 300usd) - termen de livrare minim 2 saptamani. nu se mai poate face nimic in tara asta Editat Ianuarie 27, 2015 de almarghi Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2015 Partajează Postat Ianuarie 27, 2015 pe hp3457a (7.5 digit) din poza am dat 350 usd!!!! Si pe mine ma tenta mai demult un HP din ala dar nu imi pare rau ca am laes HP34401.Se vede mai bine displayul.Ca si performante cred ca sunt cam la fel oricum mult peste ce am nevoie la reparatii. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2015 si eu am oscilat, dar am luat 4557 pt ca are cap de scala la 300 nu la 199 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum