Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

decodor RDS cu probleme

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara tuturor

am primit de la cineva un decodor pt cablu.....am bagat cartela mea in el si are urmatoarele simptome

imaginea este perfecta dar sonorul se aude gajait .....in absenta semnalului prezinta un fasait ca un murmur a carui intensitate variaza...e mai mult un fosnet dar nu e ceva constant ca un zgomot de fond ....

la verificare tensiunile sunt bune..plus minus 1 volt

ce ar putea sa fie.....zgomotul il face si cu cartela si fara cartela

orice sugestie este binevenita

cu respect.

Link spre comentariu

Faceti ce a-u spus mai sus colegi .

Dar atentie sa nu puneti ceva de calitate slaba, ca aveti okazia sa auziti cum bubuie .

Se pun doar low esr ,si cu temperatura de lucru 105 grade .

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

buna dimineata......

l-am tinut alimentat cateva ore......in functiune practic si am observat un lucru....conzii din sursa sunt calzi desi sunt departe de orice sursa de caldura.....partea de alimentare e aerisita si nu sunt lipiti de vreun transformator cum sunt la tv-uri.....distanta pana la traful choper este de vreo 3 cm......unul din conzi e chiar fierbinte.....e normal sau asta inseamna ca e bolnav si are pierderi ceea ce duce la incalzirea lui si performante alterate?..

cu respect

tensiunile masurate pe sursa sunt

3v3 - 3.1 volti

5 v - 4.9 volti

8 v - 7.7 volti

12 v - 11.9 volti

30 v - 29.1 volti

in limite acceptabile parerea mea

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

de obicei in sursele de comutatie ...condensatorii elecrolitici se incalzesc...de aceea si multi din ei cedeaza dupa o perioada de timp...

e bine totusi sa-i schimbati daca apartul nu functineaza corect!

de ex ...tensiunea de 3,3v desi pare o tensiune acceptabila(cea masurata de dvs de 3,1v)  ...lipsa celor 0,2V poate duce la fuctionare defectuoasa...

Editat de elmar
Link spre comentariu

dupa

buna dimineata......

l-am tinut alimentat cateva ore......in functiune practic si am observat un lucru....conzii din sursa sunt calzi desi sunt departe de orice sursa de caldura.....partea de alimentare e aerisita si nu sunt lipiti de vreun transformator cum sunt la tv-uri.....distanta pana la traful choper este de vreo 3 cm......unul din conzi e chiar fierbinte.....e normal sau asta inseamna ca e bolnav si are pierderi ceea ce duce la incalzirea lui si performante alterate?..

cu respect

tensiunile masurate pe sursa sunt

3v3 - 3.1 volti

5 v - 4.9 volti

8 v - 7.7 volti

12 v - 11.9 volti

30 v - 29.1 volti

in limite acceptabile parerea mea

dupa spusele tale tensiunile in sursa sint ok acolo este defect un ic sau un tranzistor smd ic 458 cu 8pini asa scrie pe el posibil defect pe placa de baza

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

din nefericire sursa functioneaza perfect......defectul persista.....imaginea este sticla dar sunetul este distorsionat...

ce ar mai fi de facut?......

cu respect

Link spre comentariu

din nefericire sursa functioneaza perfect......defectul persista.....imaginea este sticla dar sunetul este distorsionat...

cu respect

pai tu nai citit ceam postat eu mai sus?

Link spre comentariu

cu respect

pune o poza cu placa sati arat ce sa schimbati

Link spre comentariu

cablul euroscart e bun.....am luat semnal si de pe scart pt tv....si de la mufele rotunde pt tv....am probat semnalul de la mufele rotunde si cu un amplificator separat...era bine sa fie cablul dar din nefericire nu este....ii fac o poza a placii sa o postez......

cu respect

catalin

post-233052-0-39642000-1422216759_thumb.jpg

post-233052-0-68590700-1422216798_thumb.jpg

post-233052-0-74141500-1422216820_thumb.jpg

post-233052-0-15380900-1422216836_thumb.jpg

post-233052-0-85127000-1422216847_thumb.jpg

post-233052-0-27381900-1422216863_thumb.jpg

post-233052-0-57907300-1422216879_thumb.jpg

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări