harfa Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Iata o expunere interesanta. Banuiesc ca nu a fost usor sa frezezi cu bohrmasina ditamai (chiar daca e mica cutia) gaura in calupul de 8x8x...cat o fi de lung, Mie imi este clar ca ti-au lipsit cunostintele si mijloacele sa confectionezi o cutie. Dar acesta nu a fost un motiv sa nu te apuci sa faci un lucru , as putea spune senzational. Senzationalul vine de la faptul ca orice obiect din lemn, care este prelucrat prin SCOBIRE fie manuala sau mecanica (strunjire, frezare), implica o munca greoaie si de durata ceea ce face obiectul interesant si scump. Un exemplu care imi vine acum in minte este renumitul bol american (vas sferic facut dintr-o singura bucata de lemn la strung exterior si interior). De obicei acesta se face dintr-o radacina mare sau doage lipite. Cel dintr-o bucata, finisat are o valoare de 10000-30000usd si cel din doage valoreaza 1500-3000usd. Totodata imi aminteste de metode arhaice . Scobirea a fost un mijloc de suplinire a mijloacelor tehnice. Asa au fost manufacturate barci, "troace' pentru adapat sau hranit animale, copaitze de framantat painea etc. Acum le colectionam ca fiind istorice si valoroase. Felicitari! Ai muncit nu gluma. Cateva precizari: Ciresul este o esenta foarte tare si grea. Are putin caracter, dar uneori este foarte frumos. Se finiseaza usor datorita lipsei porilor.dar se taie si se frezeaza greu. Se strunjeste frumos si fara probleme. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Nu a fost ușor si nici nu a ieșit din prima. Ideea de cum trebuie să arate am avut -o de la început si a trebuit sa găsesc soluții să o duc la final cu ce am pe acasă. Tocmai aici e farmecul conceptului DIY, după părerea mea. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2016 (editat) Un exemplu unde se vede capul de fibra, de data asta incinte Haigh End, Fern & Roby The Cube - full range bookshelf. Superbe! Editat Septembrie 17, 2016 de daniels Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum