Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defecte in urma socului de curent

claudiu1990

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• claudiu1990

3

• MifTy

2

• Florinel TV

2

Toate au în comun faptul că utilizează o sursă în comutație.De obicei pică tranzistorul sursei și de cele mai multe ori și integratul care-l comandă.Oricum, trebuie verificat tot prin zonă după astfel de eveniment  :rade:

Link spre comentariu

se poate ajunge si la procesor,selector , depinde cit de rau a fost socul

asta numai daca sint sasie china altfel se duce numai sursa

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Toate au în comun faptul că utilizează o sursă în comutație.De obicei pică tranzistorul sursei și de cele mai multe ori și integratul care-l comandă.Oricum, trebuie verificat tot prin zonă după astfel de eveniment  :rade:

... io am avut câteva tevele pe lămpi sau hibride la activ... alea folosesc o sursă pe care o poţi numi oricum ţi-ar trece prin cap, numai în comutaţie nu (nu discutăm aici de tensiunile recuperate, etc, de la traful de fit, partea aia chiar e în comutaţie :)) )!la fel şi majoritatea televizoarelor româneşti cu tranzistoare sau integrate, sau amândouă... primele surse în comutaţie le-am văzut în Telecolor şi Elcrom, şi mai apoi în znameniile de televizoare color aduse de bişniţari cu tirul "de-afară"... le reparam, care se putea, de cele mai multe ori cu piese din cele buşite prea rău, şi la magazin cu ele...de prin 96 încoace n-am mai văzut decât surse în comutaţie în tv-uri şi monitoare, asta e adevărat! :)

Link spre comentariu

acest tv este led ? sau crt? sau plasma? sau pe lampi?

salut eu ma refeream la fiecare

ai postat exact după ei doi, şi se înţelegea din comentariul tău că inclusiv televizoarele pe lămpi au surse în comutaţie! :)mai ţin minte şi acum "lanţurile" alea de rezistenţe de 17 w, şi afuriseniile alea de "bleedere"... alea nu se prăjeau prea uşor, dar şi când se ardeau, (de fapt, mai degrabă cădeau "capacele" de conexiune de la căldură, şi nu prea aveai cum să refaci legăturile) alergai cu lunile să faci rost de alta... dacă n-aveai "pcr"! :Pe posibil să fi existat televizoare pe lămpi cu surse în comutaţie (am auzit, dar n-am văzut niciodată), dar NU la noi, şi nu româneşti...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări