Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubusmecherul

8

• validae

6

• leo 17

4

• misuraelectronic

2

Top autori în acest subiect

Poți pune și un TDA2003 recuperat din casetofoane ieftine, dar trebuie modificat să încapă pe placă și poate că va trebui să faci montajul ,,în aer,, direct în jurul integratului, sunt două-trei rezistențe și doi-trei condensatori.Ai grijă să-l izolezi de șasiu.http://elio3c.files.wordpress.com/2010/09/42052083.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

16 pini? esti sigur ca i-ai numarat corect?

Dupa cum stiu eu, circuitul asta il fabrica STM in capsula SO8 (marcat TDA2822) si diversi chinezi in capsule SO8 si miniDIP8 (marcaj D2822). Cel putin versiunile chuinezesti se gasesc peste tot si costa cat 3-4 covrigi.

Later edit: Chinezii fac orice, nu m-ar mira sa-l fi capsulat si in 16 pini. Vezi cum e legat in schema, sunt folositi toti pinii sau doar 8 din ei?

Datasheet pentru el gasesti sigur cu google. S-ar putea sa ai noroc sa nu trebuiasca sa modifici nimic.

Editat de Adrian Andrei
Link spre comentariu

Uneori nu avem la dispoziție un magazin de componente și poate drumul până la unul costă mai mult decât componenta în sine.De aceea trebuie să fii pregătit oricând să faci și înlocuiri cu alte componente aflate la îndemână.Televizorul e stereo sau bifonic ?

Editat de validae
Link spre comentariu

1--

16 pini? esti sigur ca i-ai numarat corect?

Dupa cum stiu eu, circuitul asta il fabrica STM in capsula SO8 (marcat TDA2822) si diversi chinezi in capsule SO8 si miniDIP8 (marcaj D2822). Cel putin versiunile chuinezesti se gasesc peste tot si costa cat 3-4 covrigi.

Later edit: Chinezii fac orice, nu m-ar mira sa-l fi capsulat si in 16 pini. 

2--http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000132.pdf

ce  se  poate  invata  din  postarile  1--  si  2--  ?  anume  ca  persoana  care  a  postat  la  nr 1--  e  varza   in  domeniul  componentelor  electronice .   tda2822  in  capsula  2x8 pini  exista  bine-merci ,   este  fabricat  de  firma  st microelectronics ,   inca  se  mai  poate  gasi  prin  diverse  locuri  ,  insa  costa  un  picut  mai  mult  decit  tda2822m ,  insa  nu  asa  exagerat  de  mult . 

Link spre comentariu

Păi din fișa lui 2822 vezi unde ai bornele de intrare, ieșire și alimentările.Nu trebuie decât să construiești micul montaj cu 2003 și să legi cu fire cât mai scurte posibil bornele corespondente pe placă, în locul originalului 2822.Piesele auxiliare lui 2822 le vei da jos de pe placă, lași decât condensatorul de filtraj și pe cele de decuplare de pe intrare și ieșire. TV-ul este stereo sau bifonic ?  Dacă e stereo, poți folosi TDA 2822M pe care ai zis că îl ai deja.

Editat de validae
Link spre comentariu

Poate fi cu două difuzoare, dar să nu fie neapărat stereo ci bifonic, adică nu separă cele două canale, doar redă același semnal mono prin două difuzoare.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

1--

2--http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000132.pdf

este  fabricat  de  firma  st microelectronics ,   inca  se  mai  poate  gasi  prin  diverse  locuri  ,  insa  costa  un  picut  mai  mult  decit  tda2822m

Cer scuze. Eu la STM am ajuns abia prin 2005 si deja nu se mai fabrica in capsula 16 powerdip. Cum e vorba de "obsolete product(s)" cine le mai are pe stoc speculeaza pretul. Un D2822 fabricatie CHMC am cumoparat prin vara trecuta cu 3-4 lei.

Ia de aici datasheet D2822: http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/D/2/8/2/D2822.shtml

Identifica pinii, planteaza capsula cu 8 pini, modifica in mod corespunzator cablajul si gata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări