Daniel Daniel Johny Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 Scot miine schema.Fiind dublu placat iar traseele ducind pe sub integrate este f greu de scos releveul.Dar nimic nu e imposibil cind ai vointa si timp.Uitasem...Integratul de pe recuperarare poate sa_mi confirme cineva ca este lm611?Eu asa am gasit pe un site polonez,dar nu sunt sigur.Si mai pui ca nu-l gasesc nicaieri. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Sper sa se inteleaga ceva. Pe pinul 4 al lui lm 319 cel din marginea placii am URef iar in pin 5 am semnal de 8,8 v de la 555 de 140khz. Pe iesire pin 12 am doar 5v fara semnal. Verifica daca ai 12v(sau apropiata de u alim lm319) pe pinul 7 al uc-ului. Ceilalti pini ai uc-ului sint neconectati? Pe anodul diodei de linha hef nu intra vre-un semnal sau o tensiune? Da am semnal de 140khz de la 555 in anod.Se vede mai bine pe schema. De asemenea mai am niste rezistente arse asa cu reiese din schema pe senzor curent pin 5 si 6. Link spre comentariu
omniprezent Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 UC e in capsula cu 14 pini de aceea nu era clar. Pe pinul 12 al lm319 ar trebui sa ai semnal care intra in pinul 7 al uc-ului in loc de rt-ct si apoi ai sa ai pe pinul 10 al uc-ului 70khz. Probabil in prealabil sa inlocuiesti rezistenta arsa (pin5 spre masa) de dupa traful de curent din penultima poza. Verifica alimentarea lm319, daca e buna inseamna ca e ars deoarece pe intrare ai 5v , cealalta semnal 0-8,8v =iesirea ar trebui sa fiecu semnal. Cei 5v sint din vref. Si la celalalt operational ai desenat traseu ars pe intrare..posibil lm-ul sa fie ars? 1 Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Au fost schimbate toate...Mai le schimb odata.Eu nu am gasit nici o aplicatie in care sa am intrare oscilatie pe pin RtCt la uc3845.Toate sunt cu retea RC .Dar mai caut.Cu rezistentele arse pe senzor e problema mare.Aici nu stiu ce valoare sa pun deoarece e un punct sensibil.Poate a mai reparat cineva sa ma ajute.Lm 319 se alimenteaza.Eu am sa incerc sa injectez semnal de 140khz pin 7 uc sa vad ce se intimpla. Link spre comentariu
omniprezent Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Este dat chiar in pdf-ul uc 3845 de la firma on semnal extern in pinul rtct de la un integrat mc, deci banuiesc ca exista aplicatii?!Pune de 1kohm (asa stiu ca nu ai iesire cu pinul isense in aer) doar pentru test sa vezi daca ai semnal corect la iesirea din uc spre grilele igbt , cu ei scosi pentru siguranta. 2 Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 Am gasit trecerea cablaj de la pinul 3 de masa Lm 319 intrerupta.Acum am semnal pe uc 3845. In pdful de la onsemi este data si aplicatia cu oscilator extern.Multumesc.Raman dator cu o bere ;))Lipsa de informatie si neatentia se platesc. Mai ramine sa rezolv iesirea oscilatiei de la uc3845 care este blocata. In pin 1 am masurat 3,2v si pin 3 fb 2 vrms.Voi lega la masa pinul 5 I sen si sa vad e face. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Am schimbat uc 3845 findca nu-mi dadea nimic la iesire.Acum am semnal la iesire .Cele doua rezistente arse mai raman.Prima inseriata cu senzorul am dibuit-o..Mai ramane cea dea doua la masa. Link spre comentariu
omniprezent Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Aceea s-ar putea sa fie una de valoare mica gen 50 ohm care stabileste curentul maxim limita. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Ms.Sa ma uit si in pdf.parca era o formula de calcul a I max data de R pe isen lq masa... Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Aprilie 2, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2015 (editat) I-am pus ieri o rez de 100 ohmi am separat partea de forta si partea de comanda alimentind separat .La forta i-am dat 30v.Semnal perfect pe grile mosfeturi iar pe recuperarare am semnal la fel de bun pe tp16 grila recuperare fata de masa.Cind sa il alimentez direct de la retea un fir de la puntea pusa de 30v s-a descarcat pe una din infasurarile Trafo driver recuperare. Acum am semnal la fel de bun pe grila mosfeturi forta dar in Tp16 am un semnal urit tare .Semnalul este dreptunghiular dar cu armonici de pina la 64 vvv.Asta cu 30 v alimentare.Am masurat cele doua tz smd npn si pnp T7 si T8 plus schimbat mosfetul smd de pe linga integratul 611 dar nimic. Mentionez ca tensiunea pe forta scade si ea la 12v...! Deci comutatie gresita.Exclus mosuri duse.Am masurat si pe Tp17 si masa care de fapt este drena mosurilor forta si la fel este semnalul de urit. Acum eu am dedus din indelungi cautari ca 611 nu este lm611 ci un optocuplor cu poarta smith HCPL-0611-000E.Nu sint sigur dar am nevoie de o confirmare. A doua problema este urmatoarea; Am scos mosfetul de pe recuperare iar pe drena mosuri forta nu am nici o tensiune cu toate ca am semnal bun pe grile!Mosfetul este in paralel cu traful forta deci nu ar trebui sa fie nici o problema!?...Sau nu? voi posta si niste poze intre timp. Editat Aprilie 2, 2015 de Daniel Daniel Johny Link spre comentariu
CIBY2 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Acel MOSFET montat in paralel pe primarul trafului reseteaza miezul. Daca nu functioneaza se poate satura miezul, cu consecintele de rigoare. Am avut si eu un invertor identic pe mana, dar nu am intrat in amanunte, avea doar o dioda arsa pe iesire si a fost simplu. Incearca sa rezolvi problema comenzii MOSFET-ului de recuperare si apoi poti merge mai departe. Link spre comentariu
Daniel Daniel Johny Postat Aprilie 3, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2015 Ai dreptate cu resetarea trafului.Cind am pus 60 v pe forta se aude un clinket dat de miez ca si cum intra in saturatie.Tensiunea scade la vreo 20v.Bine ca nu am lucrat cu 220 cine stie ce s-ar fi intimplat.In alta ordine de idei nu gasesc o schema apropiata sau care sa ma ajute sa inteleg comanda pentru aceasta topologie.In mare am gasit doar atit.Are cineva o schema de invertor care foloseste clamp activ? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Aprilie 3, 2015 Partajează Postat Aprilie 3, 2015 (editat) Nici eu nu am gasit mai mult decat ce ai si tu. Dar functionarea acestei topologii este asemantoare cu functionarea surselor push-pull. Exista integrate specializate din al caror datasheet te poti inspira. Cauta cu google "active reset forward SMPS". Sau dupa "slup108(2).pdf" si "Active-Clamp_Forward_Reset_Technicques_with_LX7309.pdf" Eventual, pentru ultimele, trimite-mi o adresa de mail pe MP. Editat Aprilie 3, 2015 de CIBY2 1 Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 .........sa inteleg comanda pentru aceasta topologie.In mare am gasit doar atit.Are cineva o schema de invertor care foloseste clamp activ?Pe electrotanya e un esab, nu-mi vine in memorie acum LHQ 150-180 parca, esta in aceasta configuratie........ 1 Link spre comentariu
89-CEC Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 http://svarka.rv.ua/image/Italy/SELCO/selco140.pdf Sper sa-ti fie de folos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum