Vizitator piticot Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Salut, Am intampinat si eu urmatoarea problema. Mi s-a ars o lampa cu leduri care era comandata de STC 12C5608AD. Nu am gasit sa cumpar varianta acestui integrat decat cea cu 28 pini. Montajlul are varianta cu 20 pini. Ma poate ajuta cineva sa adaptez integratul cu 28 de pini pentru 20 pini, asta in cazul in care se paoate. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Imi pare rau pentru tine, ma tem ca nu sunt mari sanse. Circuitul de care intrebi este un controller cu flash ON CHIP. Chiar daca ai gasi de cumparat unul nou in capsula cu 20 pin, ai CE sa scrii in el? Ai si CU CE s-o faci? Mi-e neplacut sa dau vesti proaste. Ma tem ca reparatiei respective e bine sa-i pui cruce! (Daca totusi insisti, pot sa iti trimit datasheet si note de aplicatie) Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Poți eventual să folosești lampa comandând ledurile prin intermediul unui circuit mai simplu, chiar dacă nu va mai avea multe opțiuni. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Revin cu o precizare: Circuitul de care intrebi se ocupa de managementul intregului sistem (controlul sectiunii de alimentare, controlul LED-ului, PWM, temperatura si alte eventuale facilitati suplimentare). O defectiune catastrofica intervine de regula in partea de putere si, destul de frecvent, controllerul respectiv ramane suficient de bine separat si supravietuieste. Esti sigur ca acel circuit este defect? Tu stii cati depanatori incapabili arunca vina pe o componenta scumpa sau imposibil de inlocuit pentru ca sa-si mascheze propria incompetenta? Daca totusi ai certiotudinea ca controllerul este defect, colegul validae ti-a dat un sfat bun pe care, daca chiar vrei sa-ti faci proiectorul ala sa functioneze, merita sa-l iei in considerare. Adaug ca este o idee buna sa postezi problema ta in sectiunea LED-uri si alte surse de lumina http://www.elforum.info/forum/60-led-uri-si-alte-surse-de-lumina/si eventual sa mai citesti/cauti pe acolo. (Banuiesc ca "lampa cu leduri" care ti s-a ars tie nu-i tocmai un bec de 7 lei ci mai degraba intr-un videoproiector.) Link spre comentariu
Vizitator piticot Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 (editat) Veste care mi-o dati nu e tocmai una buna. Este vorba despre lampa http://www.f64.ro/hakutatz-vl-312-lampa-video-cu-312-leduri.html Din cauza unei probleme de alimentare s-a ars pe langa alta piesa care tinea de partea de alimentare si acest integrat. Sunt sigur de lucrul asta pentru ca un alt prieten are aceeasi lampa, am luat integratul din lampa lui si functioneaza perfect (avatajul era ca integratul respectiv era in soclu si nu lipit). Ce solutii as mai putea gasii? Totusi sa arunc 400 lei pe fereastra nu imi vine. Multumesc Editat Ianuarie 23, 2015 de piticot Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 (editat) Trebuie concepută o schemă de comandă care să înlocuiască acel controler greu de găsit.Se poate face și cu microcontrolere ieftine, dar trebuie ca cineva să-ți facă un soft pentru așa ceva.Ar trebui să pui o ofertă la Bazar-ElectroJob și sunt sigur că vei găsi colegi care te vor ajuta cu asta. Chiar și adaptarea (dacă e posibilă) a unui controler cu 28 pini, tot va necesita o mare experiență în programare și lucrul cu microcontrolere, dar și un minim de aparatură specifică, în speță un programator compatibil cu acest tip de controler. Editat Ianuarie 23, 2015 de validae Link spre comentariu
elmar Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 daca aveti un astfel de microcontroler functional ...ati putea incerca sa il "cititi" cu un programator bun...si daca reusiti, salvati softul .... apoi puteti sa faceti comanda pe internet pt acest microcontroler ...din pacate acolo unde am vazut cu 20 terminale ...are termen de livrare intre 15-60 zile (china) . Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei Postat Ianuarie 23, 2015 Partajează Postat Ianuarie 23, 2015 Colegul elmar ti-a dat solutia (vezi ca postul lui are un buton albastru in coltul dr.-jos). Cand iti vine integratul, pentru scriere, imprumuti inca o data controllerul functional de la prietenul tau si ceri ajutor pe sectiunea despre microcontrollere sau Servicii ElectroJobchiar aici pe forum. Si mai bine, asigura-te mai intai ca ai cum sa salvezi si sa inscriptionezi softul inainte de a face comanda. Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum