quasimodo Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 (editat) ady uite ce ti-am scrs eu in topicul tau acum ceva timp .............................................................................................................................................................................................. boxe nemtesti .....si mai sunt multe modele ....eu am inteles ce vrei tu , cred ca ar trebui sa te orientezi spre bass inchis minim 25 cm , medie si inalta pe calota matase iar asa ceva gasesti la HECO , CANTON , MB QUART , PILOT , GRUNDIG intr-un cuvant boxe nemtesti din perioada de glorie mid 80's... ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ma bucur ca , in sfarsit, ai cumparat niste boxe cu adevarat bune .....am avut cantoanele alea si sunt peste medie .....te suparasei f tare pe topicul tau fara motiv ...........acum trebuie si un amp bun , daca pui mana pe un SANSUI AU sau LUXMAN L3 sau un SCOTT o sa scoti tot ce se poate din boxele alea............acum ,vezi si tu ce inseamna HIFI anii 80 fata de ce boxe ai avut tu......ce am mai observat iarasi , este ca si amplificatoarele nemtesti suna de intepenesti , cu mult bass fata de japoneze..........de ani de zile caut un grundig V5000 ........ Editat Decembrie 31, 2015 de quasimodo Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 1, 2016 Partajează Postat Ianuarie 1, 2016 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ......acum trebuie si un amp bun , daca pui mana pe un SANSUI AU sau LUXMAN L3 sau un SCOTT o sa scoti tot ce se poate din boxele alea.................de ani de zile caut un grundig V5000 ........ uite-l aici : http://www.ebay.de/itm/Grundig-V5000-Hifi-Stereo-Integrated-Amplifier-Verstarker-V-5000-in-silbern-/231746128243?hash=item35f5254973:g:2bYAAOSwI-BWP1bU la care Sansui te referi ? Sansui AU-7900 ?? Link spre comentariu
quasimodo Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 (editat) uite-l aici : http://www.ebay.de/itm/Grundig-V5000-Hifi-Stereo-Integrated-Amplifier-Verstarker-V-5000-in-silbern-/231746128243?hash=item35f5254973:g:2bYAAOSwI-BWP1bU la care Sansui te referi ? Sansui AU-7900 ?? pai e acolo, dar si pretul e marisor pentru mine........daca te tine buzunarul si gasesti Sansui AU-7900 ai dat lovitura..... apropo , stie cineva ceva despre SONY TA AX 500?......am ocazia sa il iau ieftin , l-am ascultat dar pe niste boxe jalnice chinezesti asa ca nu pot sa imi dau seama cum suna..........m-a impresionat constructia, 11 kg full metal ........ciudat este si ca nu are loudness , oare de ce ? Editat Ianuarie 2, 2016 de quasimodo Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Eu nu l-am ascultat deci nu pot sa-ti spun cum suna....dar..... puterea declarata este un pic cam mare pt tranzistorii folositi si in plus nu prea are capabilitate de curent prea mare avind si un SOA cam mic la finali. este posibil sa sune destul de bine cu rezerva ca ii cam trebui niste boxe usor de condus la care sa nu coboare prea jos impedanta. Oricum arata foarte bine iar daca pretul este mic ...s-ar putea sa merite. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Pana la urma am achizitionat Magnat-urile "Monitor Supreme 202", mi-a tot stat gandul la ele , asa ca am actionat si le-am luat, sunt curios de ce pot....... abia astept sa fac proba diseara...... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 Felicitari pentru alegere! La un buget stramtorat este cea mai buna alegere. Spor, Mircea. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 7, 2016 Partajează Postat Ianuarie 7, 2016 (editat) Multumesc, am reusit sa-mi fac o impresie despre ele. Se aud destul de bine, despre inalte pot sa zic ca sunt putin atenuate. In comparatie cu Jamo Cornet 165 pe care le detin, au mai mult bas, (ceea ce-mi place) de fapt au suficient bas incat sa nu mai am nevoie de subwoofer, chiar m-am mirat ca pot reproduce joasele atat de bine. De Jamo eram nemultumit pe partea de bas, desi diametrul driverului este cam la fel, insa acestrea suna mai bine pe partea de medii. Per total sunt multumit, poate putin dezamagit ca inatele nu iasa mai mult in fata, insa e ok. Ca si putere pot zice ca au suficienta, eu le-am ascultat pe un amp cu LM3886, cred ca am ajuns undeva la 40-55W curati, sunt sigur ca daca le ascult pe un amp mai potent o sa sune si mai bine, insa nu ajung la asemenea puteri in auditiile din casa si nici chiefuri nu dau cu ele. Pe langa auditiile stereo, o sa le folosesc si la un sistem home cinema ca sateliti spate. Am mers pe mana lui @ahegyes si nu-mi pare rau, sunt compacte, au un aspect placut/modern, sunt puternice si cel mai important ... sunt noi. Heco incepeau de pe la 1000, de la reprezentantul magazinului am inteles ca reproduceau mai bine mediile, iar despre Taga nu stiam nimic..... Pun si 2 poze cu ele..... Editat Ianuarie 7, 2016 de turcu_dan Link spre comentariu
Vizitator Marius-Valerius Postat Ianuarie 9, 2016 Partajează Postat Ianuarie 9, 2016 Buna seara, Nu voi deschide alt topic pentru aceeasi problema. Vreau si eu cateva sugestii pentru o pereche de boxe. Cred ca am aflat, in sfarsit, ce vreau. Itrebare ar fi, daca se gaseste. Lantul audio actual:-amplificatoare Kenwood KA 405 SE cu tuburi 6V6GT (DIY)-surse PHILIPS CD650 LaptopMuzica -jazz, clasica, in general instrumente, dar ascult si Jean (nu de la Craiova) M.Jarre, imi plac si corurile si foarte rar scutur tavanul vecinului de sub mine de tot praful cu Prodigy sau Faithless. Ultimii doi nu vor canta pe boxele de auditie. Ce vreau de la boxe:-doua cai maxim (nu vreau sa ingenunchez tuburile)-8 ohmi (de preferat si drivere de 8ohmi, am avut boxe pe 8ohmi cu drivere pe 4; nu vreau aceasta manevra de marketing cu driver pe 4ohmi ca sa castigam SPL)-da, SPL 90 sau mai mare-port BR pe fata, stau la bloc ( camera 20mp)-boxele sa fie din secolul nostru (exclus west Germany)-preferabil facute de englezi sau "prietenii" lor francezi-daca am vorbit de jazz, nu as vrea ca cinelele sa urce la 22kHz si nici corzile sa nu coboare mai mult decat e cazul; -iar domnul Pavaroti sa fie tenor, nu soprana si nici bariton. In prezent am Kef Q15.2 , am avut cateva zile Hans D. HD304S, TDL Studio 0.5, mai am o pereche de hornuri cu TangBand W3-517SB. Bugetul deja ma sperie. In magazinele de specialitate pana la 1000 lei, nu gasesti boxe de raft cu portul BR pe fata, apoi gasesti multe si toate peste 3000lei - Focal, B&W, Cabasse. Dar care din ele? Am toata stima pentru cei care fac proiecte DIY, dar la boxe, un om (acasa), consider ca nu poate bate o echipa de ingineri cu aparatura care au trecut si prin filtrul dens al departamentului MARKETING! Sper ca am dat destule detalii, nu am vrut sa jignesc pe nimeni si, desi pot parea arogant, asta este trista realitate.Cu stima , Marius Ungureanu Link spre comentariu
ALVIN Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 (editat) La Magnat ma gindeam si eu, m-am tot invirtit intre boxe SH, hand made etc. pina la urma am gasit 202 la un pret bun si cu transport gratis, cred ca o sa mi le cumpar. Eu le-am gasit la 59 euro/buc. in Romania cit costa? Am vazut pretul, sint un pic mai ieftine. Editat Ianuarie 10, 2016 de ALVIN Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 ..............................................................................................Am toata stima pentru cei care fac proiecte DIY, dar la boxe, un om (acasa), consider ca nu poate bate o echipa de ingineri cu aparatura care au trecut si prin filtrul dens al departamentului MARKETING!............................................................................................... Aici te cam inseli....la boxele comerciale, numai 20-30% reprezinta pretul de productie real...restul este profitul si marketingul. La niste boxe facute "at home" pretul materialelor poate sa fie de fapt peste 70% dintr-un posibil pret de vinzare. Diferenta este ca numai foarte putine proiecte facute "at home" sint facute sa sune bine in orice conditii, de obicei suna bine numai in anumite conditii foarte strict controlate iar unele nici macar nu pot fi considerate boxe ci numai cutii cu difuzoare. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 ... Ce vreau de la boxe: -doua cai maxim (nu vreau sa ingenunchez tuburile) De unde ideia asta? Sînt boxe şi cu 4-5-6 căi. Iar tuburile alea mai trebuie primenite cînd sînt pe ducă. ... -boxele sa fie din secolul nostru (exclus west Germany) Unele echivalente actuale ar fi prea scumpe. -preferabil facute de englezi sau "prietenii" lor francezi Deci e vorba de sunetul ''englez'' sau ''francez''. -daca am vorbit de jazz, nu as vrea ca cinelele sa urce la 22kHz si nici corzile sa nu coboare mai mult decat e cazul; Orice boxă de la pick-up-urile portabile din anii 60-70 răspunde perfect. Dacă semnalul muzical acoperă o bandă mai largă decît vrem, castrăm boxele? -iar domnul Pavaroti sa fie tenor, nu soprana si nici bariton. Idem. ... Am toata stima pentru cei care fac proiecte DIY, dar la boxe, un om (acasa), consider ca nu poate bate o echipa de ingineri cu aparatura care au trecut si prin filtrul dens al departamentului MARKETING! Mai sînt unii pe aici care cred că firmele au laboratoare cu mii de savanţi ca la NASA, în realitate multe au doar cîţiva băieţi deştepţi care fură de la alţii. Sper ca am dat destule detalii, nu am vrut sa jignesc pe nimeni si, desi pot parea arogant, asta este trista realitate. Nici o problemă. Cu stima , Marius Ungureanu Dacă e musai cu boxe englezeşti, Tannoy ar fi o soluţie, monitoarele DC1000 cu un dif au şi bas-reflex pe faţă, sau DC2000 cu dif şi membrană pasivă (pe astea nu le-am desfăcut, aşa am tras concluzia doar). Link spre comentariu
Vizitator Porumb Eduard Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Buna ziua D-lor electronisti. Am si eu doua difuri de la Boschmann si anume BM-1206, cu doua bobine(2,4 si 8 ohmi) Intrebarea mea este: ce difuzoare de medii si ce tweetere sa pun( cati wati) si daca un filtru de 100-150w wati este deajus. BM-urile au 400w pe 4 ohmi si 600 pe 8 ohmi. Asa scrie pe ele. Link spre comentariu
kablu Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Ok , ca sa nu deschid un topic nou intreb pe aici despre recomandari de boxe de raft . In primul rand am incercat sa duc la bun sfarsit un proiect DIY , dar fara a putea sa le finalizez . Problema principala este imposibilitatea realizarii cutiilor . Ca sa reamintesc , conditiile sunt cam vitrege , camera de auditii 11-12mp in bloc , sursa , momentan un PC cu sursa si carcasa de firma , placa de sunet Delta44 la care s-au facut unele interventii pentru maximizare s/n ratio ( conform lui Leif Asbrink ) , amplificator in stadiu "incipient" , dar cred ca va fi ceva de vreo 5-15W maxim ( ma gandesc si la relatiile cu vecinii ) , iar ca si muzica .... aici e mai greu , dar in mare tot ce s-a facut pana in 1990 . Posibili candidati sunt ( am luat in calcul doar ce pot sa cumpar sau sa realizez in momentul de fata ) in ordinea crescatoare a pretului : 1. Overnight sensations Kit complet de la parts express ( 200 dolari cu transport si taxe vamale ) 2. Klipsch RM-15M 3. Wharfedale Diamond 220 ( e un pic mai scump , dar mai pot trage mata de coada un pic ) Deci , daca aveti o parere despre posibilii candidati si vreti s-o impartasiti sunteti bineveniti . Daca aveti si sugestii pentru alti candidati ( 8ohm sau 6ohm impedanta , sa nu necesite un amplif "potent" si sa sune bine intr-un dormitor la nivel mic si se incadreaza intr-un buget de 1000ron-elastic ) sunteti bineveniti cu propuneri . p.s. nu am nici o problema in a importa din orice parte a globului "candidatul" atat timp cat se incadreaza in buget . Multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 @Kablu: Astea te coafeaza? Cam scumpe dar merita fiecare banut, le-am asciltat cu o statie de calitate si te dau pe spate cum se aud. Link spre comentariu
kablu Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 sesebe , ce pot sa zic , initial am vazut intr-un alt post recomandarea ta ( tot ce ai scrsi mai sus ) . Nu stiu ce inseamna "te coafeaza" , doar banuiesc . Bugetul "elastic" , e cam sugrumat si atunci amplificatorul "de calitate" va fi un TDA2005 ( 1500 ar fi banutii alocati pentru sonorizarea camerei ) . Deocamdata pentru amplif ma gandeam la un JLH cu 2n3055 ( mai am cativa alesi pe la inceputurile anilor '80 si sunt RCA parca ) sau un simplu operational care comanda o pereche de FET-uri , dar si aceste scheme simple pot goli buzunarul rapid . Merci de sfat . Lista noua : 1. Overnight sensations Kit complet de la parts express ( 200 dolari cu transport si taxe vamale ) 2. Klipsch RM-15M 3. Wharfedale Diamond 220 ( e un pic mai scump , dar mai pot trage mata de coada un pic ) 4. Klipsch RB-61 MKII ( dar pentru astea as dori si un sfat pentru amplif ( sau mai bine un kit bun ) la pret rezonabil ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum