Dominicue Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Pe langa bobinele prost pozitionate mai observ pe placa filtrului si un condensator electrolitic nepolarizat 10uF / 50V , care ar trebui inlocuit cu ceva mai de doamne ajuta ( poate un nepolarizat Wima cu poliproilena ) Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Nu-i chiar asa de importatca acel condesator sa fie unul "suuuper". Se ocupa de compensarea impedantei cu frecventa pt difuzorul de bass si oricum are sau ar trebui sa aiba si o rezistenta serie cu el. Nu conteaza daca pui unul low ESR sau unul cu ESR mai mare pt ca se compenseaza valoarea ESR-ului cu rezistenta care oricum este inseriata. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 (editat) De fapt face parte dintr-un Notch, dar din pdv al functionalitatii este acelasi lucru, fiind intradevar inseriat cu o R si o bobina. Prin circuit curentul este mic, asa ca mai toti producatorii de boxe pun acolo bipolar. Ca exemplu, si filtrele de Magnat Quantum sunt exact la fel :( Apropo, bobinele pe miez sunt ambele pe joase, cea cu sectiune mai mica face parte din acel Notch; bobina de pe inalte este cea rotunda. Nu este chiar asa pocnitoare filtrul. Merita pus un C MKP for audio pe tweeter. Editat Decembrie 3, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Eu am spus ce am patit la un filtru pe 2 cai, unde ambele bobine aveau miez magnetic, iar cea de bass era pozitionata perpendicular pe cea de inalte. Oricum, personal, nu imi plac bobinele cu miez magnetic, chiar daca pe o bobina "in aer" intra mai multe spire pentru aceeasi inductanta, sirma mai groasa, pentru rezistenta serie minima, sau crossover activ DSP (cel mai corect)... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 (editat) Mda, asa este. Nu cumva tu ai postat o poza in care aratai cum foloseai niste bobine pe miezuri toroidale [micute] pt boxele pro ? Editat Decembrie 3, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Ba da, alea le folosesc pentru PRO si nu sint micute deloc, par micute, oricum au cimp magnetic inchis, dispersia este mica. http://postimg.org/image/cg3mql1xr/ Insa am spus un caz particular de la alte incinte ce chestie am intimpinat cu bobine filtru cu miez tip tole i cu bobinele perpendiculare. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Salutare, ce parere aveti despre Canton Fonum 400 ?( http://olx.ro/oferta/vand-boxe-canton-fonum-400-superbe-ID3Lu6m.html#b6b611c0d4 ) Merita achizitionate la suma de 400 ron? La partea estetica stau destul de bine. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Am mai cautat zilele acestea pe olx, m-am oprit la urmatoarele:http://olx.ro/oferta...70-ID5bi4U.htmlVanzatorul spune ca sunt in perfecta stare, nu gajaie etc .... totul este functional si le lasa la 400Ron. Se vede si dupa aspect ca nu sunt forjate. M-am mai uitat si la modelul acesta:http://olx.ro/oferta...be-ID3Lu6m.htmlLa fel sunt impecabile, fara defecte dupa cum sustine vanzatorul, insa acesta nu mai lasa nimic din pret. Ceparere aveti? Detine cineva aceste boxe? Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) Daca ma intrebi pe mine,nu este nicio difderenta intre boxele din link-ul de mai sus si niste boxe noi in acelasi pret ce le gasesti la altex, iar cele noi au look modern. Tin sa precizez - asta e parerea mea, nu este un adevar incontestabil. Editat Decembrie 9, 2015 de ahegyes Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Ai dreptate, indiferent de firma cele din magazin au un aspect modern. Dar cele pana in 400-500ron au drivere mici, de 11-15 cm, se pot compara cu cele de mai sus care au 22-25cm? La fel probabil ca la partea de filtre stau mai bine decat cele noi..... zic si eu. Mai degraba ar merge acestea ( http://www.emag.ro/set-2-boxe-de-raft-magnat-monitor-supreme-202-culoare-negru-set-ms-202-black/pd/DQTZ8BBBM/ ), daca ar fi sa luam in considerare niste boxe noi? Le-a ascultat cineva? Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Magna-urile din ultimul link - in opinia mea - sunt peste cele din link-urile de mai sus. Da, cele vechi au cate 3 difuzoare, au difuzoare mai mari....dar ce folos daca suna la fel sau chiar mai prost decat unele noi??? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) Sincer, nu ma asteptam sa sune mai rau sau la fel decat unele noi, ma asteptam sa fie peste magnat-uri spre ex. Tot pe acest forum, colegii indemnau pe cei care voiau sa achizitioneze boxe, catre acelea care erau echipate cu drivere mari, lasand sa se inteleaga ca cele cu membrana de diametru mare suna ma bine decat "chichinetele" ce se gasesc acum in magazine. Atunci care-i explicatia? De ce cele noi ar suna aproximativ la fel sau mai bine decat cele Canton? Pentru ca peste cele Canton a trecut timpul, si s-au mai degradat, au iesit din parametrii? Chiar daca acestea arata mai bine? Stiu ca este domeniul tau, am ales ca ex. Magnat, pentru ca undeva, intr-un post ziceai ca sunt facute cu simt de raspundere. Editat Decembrie 9, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Da - asa e - cu cat mai mare cu atat mai bine. E valabil daca compari mere cu mere. Daca compari mere cu prune, e posibil ca merele mici sa fie mai bune ca prunele mari. Nu am nicio treaba cu magnat, pur si simplu dintre boxele ieftine ce se gasesc pe la noi sunt printe putinele banduri care mai incearca sa mimeze si un pic de performanta. Doar atat. La un buget de 4-500lei eu as merge linistit pe Magnat. Se poate si mai bine..... sigur ca da, dar la alti bani. In opinia mea o pereche de boxe comerciale decente, noi, incep pe la 1000 euro (bookshelf sau standflor mici). Daca vrei DIY de pe la 500 euro perechea merita sa faci ceva. Sub aceasta suma e greu sa te incadrezi la ceva decent. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 (editat) Ok, am retiunut, Magnat sunt inaintea celor din link-uri, chiar daca sunt mai mici. Faptul ca sunt mai mici pentru mine e un avantaj, (ocupa mai putin spatiu). Daca mai punem la socoteala si aspectul, si faptul ca sunt noi, atunci clar castiga Magnat. Le comand, le ascult, si daca-mi plac le pastrez, daca nu le trimit inapoi. Multumesc pentru sfaturi. Editat Decembrie 9, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 (editat) Salutare, ce parere aveti despre Canton... Salutare.. Canton am cumparat si eu curand si pot sa spun cu sinceritate ca sunt niste boxe foarte bune . Recomand modelul CT 800 ( pe care le detin ) , Karat 60 sau Karat 960 . Daca vrei sensibilitate mai mare si locuiesti la casa, iti recomand CT 2000 . Despre CT 800 , le descriu ca fiind niste boxe cu un sunet cald, specific nemtesc din anii 80, 90 , bass adanc , inalte precise cu rezolutie si medie naturala , odihnitoare la auditii lungi si pe volum ridicat . Difuzoare de o calitate exceptionala, cu inalta din titan ( cel mai bun tweeter folosit chiar si de firme ca Genelec sau Yamaha MSP ) . Bass cu sasiu de aluminiu si membrana de carton, suspensie foarte fina din cauciuc , difuzor fara pic de distorsiune mecanica , prinse calumea pe cutie Eu le-am luat impecabile si am observat ca dupa 25 ani , arata ca in prima zi ! Deci inca exista boxe bune pe piata noastra second hand , intr-un pret foarte mic care da clasa tuturor boxelor chinezesti din ziua de azi ! uite , aici atasez si poza cu filtrul : Editat Decembrie 31, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum