Shambala Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Deja topicul nu mai are legatura cu titlul, difuzoarele fiind cumparate si "coruperea" colegului inspre DIY iremediabil realizata Link spre comentariu
Vizitator Codrut Ionut Pavel Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Deja topicul nu mai are legatura cu titlul, difuzoarele fiind cumparate si "coruperea" colegului inspre DIY iremediabil realizata 1.Incintele DIY nu sunt Boxe Hi-Fi? 2.Poti sa le faci tu..( daca ai toata aparatura care costa foarte mult ) sau poti sa le achizitionezi de la cineva care le face si le face cum trebuie. 3.Achizitia de difuzoare si ulterior contactata persoana de la pct. 2. pentru incinte si restul, tot are legatura cu topicul, deoarece acele incinte trebuiesc calculate foarte minutios pentru a suna bine nu pentru a "bubui" si este nevoie de cineva priceput nu de "Dl. Gheorghe" din colt. Multumesc! Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 (editat) 1.Incintele DIY nu sunt Boxe Hi-Fi? 2.Poti sa le faci tu..( daca ai toata aparatura care costa foarte mult ) sau poti sa le achizitionezi de la cineva care le face si le face cum trebuie. 3.Achizitia de difuzoare si ulterior contactata persoana de la pct. 2. pentru incinte si restul, tot are legatura cu topicul, deoarece acele incinte trebuiesc calculate foarte minutios pentru a suna bine nu pentru a "bubui" si este nevoie de cineva priceput nu de "Dl. Gheorghe" din colt. Multumesc! De multe ori DIY este peste hi-fi in cazul userilor entusiast-i! Se vede cu ochiul (diy) liber! Editat Februarie 24, 2015 de jvl_77 Link spre comentariu
Dima8930 Postat Aprilie 7, 2015 Partajează Postat Aprilie 7, 2015 cabinetul de la postul 63 imi pare o alegere foarte buna. Media si inaltele ramin valabile si pentru alte variante ale cabinetului de joase, eventual extensie la 4 cai. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Salutare, doresc sa achizitionez o pereche de boxe si as vrea sa va cer sfatul inainte de achizitie. Pana in acest moment, dupa ce am facut o filtrare, cel putin vizuala......, am pus ochii pe urmatoarele variante: http://olx.ro/oferta/boxe-jvcjapan-140w-ID2Nykb.html#60f4355142 http://olx.ro/oferta/boxe-technics-sb-lv110-ID3Ssdi.html#5921b0d721 http://olx.ro/oferta/boxe-technics-sb-3630-ID3Rlfq.html#5921b0d721 http://olx.ro/oferta/boxe-technics-sb-cs60-ID2bJrl.html#d11650044e Link spre comentariu
VTP Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Pentru ca in ultimul timp am studiat fenomenul SH ( care a luat o mare amploare datorita, in primul rand a lipsei de bani pe piata produselor noi ) as avea de facut unele observatii necesare celor care vor sa faca o achizitie de acest gen. In cazul incintelor, riscul este destul de mare din mai multe motive: - nimeni nu stie cum au fost utilizate incintele pana la venirea lor in tara. - nu se stie in ce conditii au lucrat chiar daca nu au fost abuzate. - suspensiile poliuretanice sunt, indiferent de stare, afectate de timp. Mai sunt afectate de razele ultraviolete si de umezeala care duce la proliferarea mucegaiului care "mananca" materialul. Chiar daca au fost bine intretinute, daca NU au fost utilizate, acestea isi pierd elasticitatea si fortate cu semnal puternic, se distrug, pentru ca degradarea este ireversibila. - daca sunt, aparent, in stare buna, pot sa reziste inca multi ani daca nu sunt fortate cu semnale care duc la deplasari mari, cand pot aparea ruperi cu aspect de taieturi; - suspensiile din panza impregnata sunt mult mai rezistente la toate tipurile de difuzoare, dar rigidizari pot fi constatate si la acestea; - suspensiile de cauciuc "fara moarte" sunt si acestea supuse imbatranirii si pot ceda usor la utilizarea cu puteri mari; - in principiu, e bine de retinut ca puterile mari pot duce rapid la plansul dupa banii dati, si daca nu vi s-a intamplat, asta nu inseamna ca nu e valabil! - un alt aspect este legat de faptul ca nu puteti sti daca incinta nu a fost abuzata, provocandu-se incalzirea excesiva a bobinelor. Acestea se pot comporta normal o perioada de timp, dar ......... nimeni nu stie cat si cum! - Membranele de celuloza (hartie) sunt afectate in timp de umiditatea atmosferica, astfel ca isi pierd rigiditatea initiala cu consecinte mai ales cand "se da cu xxxxxxxx wati in ele, sa cada tencuiala de pe pereti!" - o verificare a condensatorilor electrolitici nepolarizati, si de preferat o inlocuire cu condensatori cu folie este benefica. - o examinare atenta si o auditie inainte de achizitie reduce riscul plansului dupa bani. Numele unui brand celebru nu inseamna ca dupa 30-40 de ani incinta nu este afectata de imbatranire! Sigur, si alti useri au observat unele fenomene si expunerea lor va fi utila pentru toti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 (editat) As adauga la cele spuse mai sus o observatie; desi nu fac niciodata recomandari, celor care doresc sa pice tencuiala le recomand difuzoare/boxe noi preferabil din zona profesionala iar celor care doresc sa asculte in tihna si de calitate mai buna le recomand boxele sh vechi cu respectarea celor spuse de dl VTP. Editat Mai 29, 2015 de fluffy37 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Eram curios daca cineva a avut incintele enumerate mai sus si daca stie cate ceva despre ele. La mine nu se pune problema de picat tencuiala, pe acelasi amplificator pe care vor fi conectate am un sub de 300-400w, va duce el greul. Momentan am ca si sateliti 2 boxe mici (front-urile de la un sistem genius). Link spre comentariu
VTP Postat Mai 29, 2015 Partajează Postat Mai 29, 2015 Eram curios daca cineva a avut incintele enumerate mai sus si daca stie cate ceva despre ele. La mine nu se pune problema de picat tencuiala, pe acelasi amplificator pe care vor fi conectate am un sub de 300-400w, va duce el greul. Momentan am ca si sateliti 2 boxe mici (front-urile de la un sistem genius). Daca nu se pune problema de putere, oricare din incintele citate poate fi o alegere buna. Problema este ca gustul difera, si, important ar fi sa asculti, daca se poate incintele in cauza sau ceva din aceiasi "familie", scoase pe piata de acelasi producator, pentru a agreia timbrul. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Am cautat ceva vreme...... stie cineva ceva despre acest tip : http://olx.ro/oferta/jamo-cornet-165-ID3ZscK.html#46faa8cd86 , par totusi de generatie mai noua. Sau acestea : http://olx.ro/oferta/vand-sau-schimb-boxe-de-fidelitate-onkyo-sx-70-ID3ZAIC.html , insa boxa stanga parca are un defect la suspensia difuzorului de bass. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iunie 10, 2015 Partajează Postat Iunie 10, 2015 Tot Jamo acelasi model am gasit ( http://olx.ro/oferta/boxe-jamo-ID2rRSl.html#506d94c5fe ), am posibilitatea sa le ascut, arata ca noi, proprietarul spune ca nu le-a folosit...... In link-ul de mai sus, care nu merge era vorba despre aceste Onkyo ( http://olx.ro/oferta/vand-sau-schimb-boxe-de-fidelitate-onkyo-sx-70-ID3ZAIC.html ) Link spre comentariu
VTP Postat Iunie 11, 2015 Partajează Postat Iunie 11, 2015 Tot Jamo acelasi model am gasit ( http://olx.ro/oferta/boxe-jamo-ID2rRSl.html#506d94c5fe ), am posibilitatea sa le ascut, arata ca noi, proprietarul spune ca nu le-a folosit...... In link-ul de mai sus, care nu merge era vorba despre aceste Onkyo ( http://olx.ro/oferta/vand-sau-schimb-boxe-de-fidelitate-onkyo-sx-70-ID3ZAIC.html ) Daca ai posibilitatea sa le asculti, si, iti place sunetul lor (timbrul lor), atunci cumpara-le pentru ca e mai bine sa le asculti si nu sa cumperi dupa brand, date tehnice sau din auzite. Verifica-le bine inainte de a da banii! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 Saptamana viitoare luni sau marti, ma duc sa le vad si sa le ascult. Proprietarul spune ca sunt ca noi, impecabile si nici nu au fost fortate, le vinde pt ca a facut un upgrade si nu mai are nevoie de ele. Ramane de vazut daca-mi place sunetul lor, inca nu am ascultat Jamo pana acum, sper sa fie dotate si cu filtre. La achizitie zicea ca au fost destul de scumpe, acum ramane de vazut....... sunt singurele din apropiere pe care le pot asculta. Multumesc VTP . Link spre comentariu
Dominicue Postat Iunie 12, 2015 Partajează Postat Iunie 12, 2015 (editat) Saptamana viitoare luni sau marti, ma duc sa le vad si sa le ascult. Proprietarul spune ca sunt ca noi, impecabile si nici nu au fost fortate, le vinde pt ca a facut un upgrade si nu mai are nevoie de ele. Ramane de vazut daca-mi place sunetul lor, inca nu am ascultat Jamo pana acum, sper sa fie dotate si cu filtre. La achizitie zicea ca au fost destul de scumpe, acum ramane de vazut....... sunt singurele din apropiere pe care le pot asculta. Multumesc VTP . Asa cum a spus si colegul VTP proba de auditie este foarte importantanta urmata de o inspectie minutioasa si daca proprietarul este de acord , chiar demontarea difuzoarlor de bass sa vezi cum arata filtrele , nu de altceva dar sa nu te trezesti cu surprize in caz ca le si cumperi . Si tot cum a spus colegul VTP brand-ul este mai putin important . Editat Iunie 12, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iunie 15, 2015 Partajează Postat Iunie 15, 2015 In cele din urma am cumparat boxele cu aprox 100euro. Mi-a placut cum se aud, sunt curate, ingrijite, difuzoarele arata ff bine......... nu sunt ciupite, agatate, zgariate...... Nu exceleaza ele la capitolul bass dar nici nu trebuie pt ca am subwoofer. Urmeaza sa fac setup-ul acasa si revin cu detalii, nu le-am desfacut sa vad ce filtre au si in ce stare se afla, dar poate urmeaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum