Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie boxe hi-fi

lorin

Postări Recomandate

SH-ul merita doar daca produsul arata de nota 9.95... adica, cum sunt astea; http://www.ebay.com/itm/Sony-Hi-End-Lautsprecher-Standlautsprecher-SS-G7-Raritat-von-1978-100-Watt-S-/141540390443?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item20f476f62b

Nu incinte detinute de indolenti ordinari, si vandute ca "fiare vechi"... iti dai seama ca Technics-urile alea suna bine, dar, exista niste principii ale "colectionarilor". 

Link spre comentariu

Am vandut perechea de boxe pionerr, cs 7070, si vreau sa ma orientez spre modelul technics cs 3130 .
Ce parere aveti despre acest model , raportat calitate pret .

Am avut eu niste basi de 8" exact ca in 3130.....si sincer ..aveau un timbru foarte foarte bun,nu erau lenesi si aveau o voce foarte buna.

Insa ....sasiu de tabla,magnet cat nuca,cursa mica si un spider micut.....dar repet se auzeau bine.

Ca putere ..pot spune maxim 50w. Despre restul difuzoarelor din 3130 nu stiu nimic.

Am vazut pe youtube cum reparau "niste unii" una bucata Paragon....ca pereche de boxe nu ii pot spune.

E o nebunie .... Posted Image

Posted Image
Ma omorat kenrick ala cu filmarile lui...prima data am vazut ns 1000 pe visiniu asa ...si verde perlat. O nebunie...
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Unele lucruri se fac la limita, d.p.d.v. ce se doreste ca rezultat. Si aici ma refer la solutii tehnologice, materiale. Au niste domni in spate, care se aduna in consiliu, si nu vor s-auda decat de bani. Trebuie sa faca si ei profit. O dau in balarii cu lucrari speciale, si masele primesc, parerea mea, fix ce le trebuie. Pana la urma, cine vrea mai mult, plateste mai mult, si rezolva necazul.

Link spre comentariu
Atunci ca varianta alternativa ( limitat undeva la suma de 500 ron ), credeti ca la ce difuzoare exista pe piata romanesca pot realiza o pereche de boxe pe 3 cai in acesta suma ?
Detin cunostinte si utilaje de tamplarie ( nu se pune problema de cutie ) aici chiar as dori 100% sa folosescmdf-ul. Ma omoara restul filtrele , difuzoarele.
Putere reala nu vreau mai sus de 60-60 W pe boxa , dar cei 60 de w vreau sa se auda bine si la vol minim si la maxim.
Ca o paranteza pionerr cs 7070 la volum de 10-25 % erau praf, nu aveau bas de loc .
E clar difuzoarele de firma costa f mult, mai ales filtrele , si aici mai pot coagula ceva , sarma de bobinaj am ceva marimi, condensatori nepolarizati mai am ceva masuri, rezistente ceramice .
Inca o data , cutia o pot realiza mult mai bine decat exista pe piata, inclusiv ramfortari, cutie separata de medii daca este cazul , etc .
Astept din partea dumneavostra un sfat, nu mai vreau sa fac greseala pe care am avut-o cu pionerr cs 7070.
Link spre comentariu

Eu spun sa iei ceva de la Tonsil, dar in banii aia iei decat difuzoarele...iar filtrele vor costa si ele destul de mult.

Incintele se fac usor....dar cand vine vorba de finisare ....trebuiesc bani frumosi pentru ceva ok.

Am pus si furnir pe incinte ...am pus si autocolant (care se duce dracu daca il atingi cu ceva ascutit)...dar cel mai bine este sa vopsesti incinta la un service auto....si ai scapat de tot....dar si aici trebuiesc in jur de 400 ron..si depinde de marimea incintelor.

Varul meu a facut un proiect cu difuzoare ciare ,joase de 10" medie dome si tweeter.

Joasele au costat 400ron bucata si etc...lemnul pentru incinte..a fost mdf de 2.5 cu panou frontal dublu +ransforsari si pot spune ca doar mdf-ul a costat 400ron.

Boxele sunt mirifice si totul a dus la putin peste 600euro ..dar deocamdata sunt chele ...cu mdf-ul simplu fara vopsea sau furnir...inca se mai gandeste.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Am avut eu niste basi de 8" exact ca in 3130.....si sincer ..aveau un timbru foarte foarte bun,nu erau lenesi si aveau o voce foarte buna.

Insa ....sasiu de tabla,magnet cat nuca,cursa mica si un spider micut.....dar repet se auzeau bine.

Si acum se fac magnetii cat ligheanu si dupa 2 ani crapa!....de sunet nici nu mai zic...

Daca atat era nevoie pentru acele difuzoare, de ce sa faca risipa.La fel si cu toroidalele.Cele chinezesti sunt cat roata, iar cele de calitate sunt pe jumatate si fac fata de 10 ori mai bine ca rotile chinezesti.Ma uitam zilele astea pe forumuri si la tv`u`rile vechi care tineau cate 15-20 de ani.Acum, daca te tine 5 ani un TV deja e foarte bine!

Nu se mai fabrica nimic, cum era acum 15-20-30 ani......

Editat de lorin
Link spre comentariu

Stiu foarte bine cu sta treaba cu magnetii...eu spuneam ca difuzoarele nu au cursa mare si loveste bobina de fund la putere mare.

TV-urile nu se pot combara cu boxele.....pentru ca acum toate tvurile sunt varza..mai ales la piese.

Acum conteaza ce face un tv ...nu cat tine.

Boxe excelente se mai gasesc si acum dar la preturi mari.

Uneori imi spun...ca daca vreau sa aud o chitara ca si cum ar fi langa mine chitaristul...imi iau una si cant la ea..si ies mai ieftin decat sa dau 10 mii pe o pereche de boxe si suna ca la carte....dar asta cu conditia sa invat toate melodiile care vreau sa le ascult la boxe. :rade:

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Atunci ca varianta alternativa ( limitat undeva la suma de 500 ron ), credeti ca la ce difuzoare exista pe piata romanesca pot realiza o pereche de boxe pe 3 cai in acesta suma ?
Detin cunostinte si utilaje de tamplarie ( nu se pune problema de cutie ) aici chiar as dori 100% sa folosescmdf-ul. Ma omoara restul filtrele , difuzoarele.
Putere reala nu vreau mai sus de 60-60 W pe boxa , dar cei 60 de w vreau sa se auda bine si la vol minim si la maxim.
Ca o paranteza pionerr cs 7070 la volum de 10-25 % erau praf, nu aveau bas de loc .
E clar difuzoarele de firma costa f mult, mai ales filtrele , si aici mai pot coagula ceva , sarma de bobinaj am ceva marimi, condensatori nepolarizati mai am ceva masuri, rezistente ceramice .
Inca o data , cutia o pot realiza mult mai bine decat exista pe piata, inclusiv ramfortari, cutie separata de medii daca este cazul , etc .
Astept din partea dumneavostra un sfat, nu mai vreau sa fac greseala pe care am avut-o cu pionerr cs 7070.

Ia-ti gandul... cu mare MARE indulgenta, daca cumperi 2 basi decenti cu 500 lei...

Link spre comentariu
Da tipic romanesc, eu cer un pret estimativ sa repar o dacie, si-mi recomanda un rulment de mercedes .
Ca o paranteza , ptr difuzoarele de medii si inalte , detin o pereche de difuzoare goodmans, sunt de aprox 30 W rms medii , si 20 w Rms twiter,
Ce parere aveti despre acesta marca de difuzoare , si valori , ptr constructia incintelor de 60 W rms.
Nu prea am auzit de acesta marca :
Link spre comentariu

Da tipic romanesc, eu cer un pret estimativ sa repar o dacie, si-mi recomanda un rulment de mercedes .
Ca o paranteza , ptr difuzoarele de medii si inalte , detin o pereche de difuzoare goodmans, sunt de aprox 30 W rms medii , si 20 w Rms twiter,
Ce parere aveti despre acesta marca de difuzoare , si valori , ptr constructia incintelor de 60 W rms.
Nu prea am auzit de acesta marca :

:tv  Interesant e ca tu vrei o Dacia, cu tinuta de drum a unui Mercedes-Benz... si cand ti se spune ca nu se poate.............................................. eu zic ca in buget de 500, o sa plangi dupa 7070-urile alea. Sper pentru binele tau sa n-am dreptate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări