Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie boxe hi-fi

lorin

Postări Recomandate

Bugetul meu maxim, ar fi de 2500 lei.Eu m-am oprit la modelul de la Monitor Audio MR6.

Daca as putea gasii ceva mai bun in pretul asta, rog pe cineva sa ma ajute cu un sfat.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Mai bun este un termen relativ. Nu ai precizat cum o sa fie compus intregul lant audio. Ce tip de incinta doresti... ?

Ce amplificator, ce sursa de sunet, ce dimensiuni are incaperea si in ce masura are materiale/piese de mobilier/suprafete absorbante, cum vor fi pozitionate in incapere, ce muzica asculti in general, ce asteptari generale ai de la ele, ref. la nivelul sonor, detalii, etc.

Boxele astea nu se aleg asa, pur si simplu.

P.S. Studiaza si;

Heco Victa Prime 702

Magnat Monitor Supreme 2002

Taga Harmony TAV-806F

Link spre comentariu

Tocmai asta este problema, ca nu am deocamdata nimic nici amplificator nici nimic altceva, vreau sa le iau pe rand.Camera e de 4/4 si ca muzica in general muzica country, dar si un modern talking, goombay dance band, cc catch, etc.

Ca amplificator ma gandeam la un harman kordon hk 6800/6900, dar poate stii ceva mai bun pana pe la 1500 lei.La fel si o sursa de semnal pana pe la 1000 lei, un cd-player in special.

Nu vreau ceva extraordinar, dar decat sa dau banii pe nenorociri de sisteme de 2 lei gen akai, mai bine intreb.

LE:Imi fac cu ochiul si Taga Harmony TAV-806F, mai ales ca au difuzoare de 8".Le-ai ascultat cumva?

Editat de lorin
Link spre comentariu

Profit de topic-ul deschis si pun o intrebare asemanatoare (poate il ajuta pe intemeietorul acestui subiect).

Eu caut 2 boxe de podea (desi as opta si pentru niste boxe de raft) care sa aiba o putere de pana 150W (RMS) si pana in 2500 lei.

Ca amplificator folosesc un vintage Akai AM-2350, iar ca sursa de semnal utilizez calculatorul, magnetofonul, tunerul, picup-ul si Ipod-ul.

Dimensiunea incaperii unde voi asculta muzica are circa 20 mp. Elemente de mobilier sunt destul de multe, inclusiv un covor "lânos".

In privinta pozitionarii, eee, aici am o problema. Actualele boxe (Tento 10W) sunt plasate pe dulap (intre tavan si mobilier) in 2 colturi ale camerei. Mobila actuala nu ajunge pana in tavan ci imi permite un spatiu de 45 de cm. Ca urmare am putut monta cele 2 incinte existente fara probleme. Actuala pozitie a boxelor este deficitara deoarece basul il simt doar daca stau cu urechea la aceasi inaltime cu incinta. De asemenea inaltele sunt atenuate foarte mult in pozitia in care se afla acum boxele.

Muzica pe care o ascult este una linistita si imi place sa aud cat mai multe detalii la o melodie. Nu sunt fanul zgomotului si nici a "basului manelistic".

Motivul pentru care doresc sa fac upgrade este ca difuzoarul de bas al unei boxe a inceput sa isi arate varsta si nu imi place cum suna.

Am studiat pe avestor niste boxe si din ce am vazut, mi-au starnit interesul urmatoarele: Mission Mx4, Magnat Monitor Supreme 2002, Heco Victa Prime 702.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu

In acest buget, pentru "audiofilie", SH... Cu 2500 ron, imi iau mama si tata incintelor de ani '90...

Pentru balamuc, Magnat Monitor Supreme 2000. Ca un melanj intre capra si varza, Heco.

Taga are review-uri excelente. Nu le-am auzit, dar si eu sunt tentat...

Link spre comentariu

Eu am de un an aproape ,o pereche de boxe Taga Harmony Platinum F-120 , pot sa zic ca suna exceptional desi sunt de 6 Ohmi impedanta ,au 93 dB SPL-ul ,puterea e 20-240W RMS merg foarte bine si pe amplifuri cu lampi . Cu cabluri a urcat undeva la 3800 Roni ,iar ca sursa de semnal am un player FIIOX1 de care sunt supermultumit conectat in lantul audio, ca si sursa de semnal,reda format flac.si altele  . In concluzie ,daca mai pui 250Roni poti sa-ti cumperi fratele mai mic ,F-100 care e la fel de performant ....... 

Link spre comentariu

Prefer sa ma feresc de SH-uri. Nu de alta, dar nu am de unde sa stiu cum s-a purtat proprietarul cu ele.

In trecut m-am ars cu niste boxe Yahama. Le-am probat la fata locului, dar ulterior am vazut ca una din membranele difului de bas era "restaurata". Norocul mi-a fost ca il cunosteam pe vanzator si am putut sa le returnez (ulterior mi-a recunosc si el ca un dif. a fost restaurat, desi initial a spus ca sunt ca noi).

Cat despre Mission nu exista o parere?

P.S. majoritatea boxelor Taga sunt pe 6 ohmi, prefer sa fie minim 8 ohmi.

Link spre comentariu

Intre timp am sunat la conrad si mi s-a comunicat ca se fac livrari si in romania. Taxa de transport este de 8 euro.multam fain nomikos de link-uri, mai salvat de niste certuri cu sotia.Interesant este faptul ca in afara preturile sunt cu 50% mai mici decat aici...

P.S. poate si din cauza ca unele modele sunt mai vechi

Editat de ChRS
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări