Vizitator Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Cele mai frumoase incinte DIY, pe care le-am vazut in viata mea... http://www.loudspeakerbuilding.com/Magazin/Loudspeakermagazine-2013/November-2013/_Duetta-Top-in-a-dream-dress_8636,en,901159,7753 Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Totuşi dizăineala nu are legătură cu ''sunetul'', multe astfel de realizări sînt doar artistice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Aici e secretul. Ca in forma sa existe argumente de ordin acustic... cel putin la prima vedere, exista. Form follows function... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Subscriu la parerea lui @Zal, e mai degraba o lucrare artistica, cu tematica ( a nu se ignora corzile din fata si puntea ce le sustine ), un soi de instrument cu corzi reprodus sub forma de boxe, poate unul cu arcus judecand dupa prezenta acelei punti, interesant si poate si frumos, dar nu neaparat performant ( am indoieli temeinice stiind cat de pretentioasa este proiectarea unei boxe profesionale ). Vorba lui Botezatu, "frumusetea, este o forma in fond..." Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Noi despre ce discutam aici? Mi se tin lectii de design si estetica, cumva? Cititi articolul complet, cu atentie, si reluam? P.S. N-am inteles-o p-asta cu boxa profesionala... Link spre comentariu
adrian lucian Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Artizanat! Numai cine a pus manutza pe niste scule poate sa-si imagineze ce-i acolo, ore-om, materiale, ore-masina...Zic ca pentru 10-12000 euro m-as baga la lucrare. Termen :18 luni Link spre comentariu
Vizitator paull Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Scumpete mica... Aia au estimat 500-1000 euro... Editat Ianuarie 22, 2015 de paull Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Frumoase, dar nu-s de acord cu faptul ca a vopsit conurile difuzoarelor. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Să nu se înţeleagă că resping conceptele futuriste, dar uneori e extrem de greu să împaci designul cu funcţionalitatea corectă, mai de grabă funcţionalitatea trebuie să primeze şi designul doar s-o ajute estetic, conform definiţiei simpliste de ''forme industriale''. Acuma, cine are un pic de talent în unele domenii artistice şi meşteşuguri, poate obţine aproape orice formă pe care materialul ales o suportă structural. Cîtă muncă implică e altă poveste, nu toţi sînt Michelangelo să vadă trupurile în blocul de marmură.. Ca să contribui cu ceva, nişte boxe ''transparente'', cred că au mai fost pe forum. Am totuşi îndoieli că şi funcţionează corect, nici o capitonare nu se vede pe tot traseul ''goarnei''. Mă cam bate gîndul că e doar o randare bine realizată. Editat Ianuarie 22, 2015 de zal Link spre comentariu
VTP Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 (editat) Hornurile transparente prezentate mai sus "merg" f.bine fara material amortizant. Suprafetele sunt perfect lise si nu se nasc turbioane sau unde stationare. Forma hornului este studiata si corectata prin auditii multiple, cum se procedeaza in regim industrial. Personal, le consider o realizare interesanta si as fi foarte curios sa vad functionarea lor cu un mid-woofer cu Xmax mare, comparativ cu Fostex! Cat priveste celelalte incinte prezentate mai sus, realizarea artistica este reusita, dar aprecierea depinde de gustul fiecaruia. Forma nu ajuta in mod deosebit fondul ca sa justifice aceasta forma. Forma este putin asemanatoare cu Blade de la KEF ( care aduce cu sculptura lui Brancusi ). Cat sau ce se castiga acustic este relativ. Editat Februarie 12, 2015 de VTP Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum