Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY la superlativ...

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Marian

1

• adrian lucian

1

• TESSLA

1

Subscriu la parerea lui @Zal, e mai degraba o lucrare artistica, cu tematica ( a nu se ignora corzile din fata si puntea ce le sustine ), un soi de instrument cu corzi reprodus sub forma de boxe, poate unul cu arcus judecand dupa prezenta acelei punti, interesant si poate si frumos, dar nu neaparat performant ( am indoieli temeinice stiind cat de pretentioasa este proiectarea unei boxe profesionale ). Vorba lui Botezatu, "frumusetea, este o forma in fond..." :rade:

Link spre comentariu

Noi despre ce discutam aici? Mi se tin lectii de design si estetica, cumva?  :nas:

Cititi articolul complet, cu atentie, si reluam?

P.S. N-am inteles-o p-asta cu boxa profesionala...

Link spre comentariu

Artizanat! Numai cine a pus manutza pe niste scule poate sa-si imagineze ce-i acolo, ore-om, materiale, ore-masina...Zic ca pentru 10-12000 euro m-as baga la lucrare. Termen :18 luni

Link spre comentariu

Să nu se înţeleagă că resping conceptele futuriste, dar uneori e extrem de greu să împaci designul cu funcţionalitatea corectă, mai de grabă funcţionalitatea trebuie să primeze şi designul doar s-o ajute estetic, conform definiţiei simpliste de ''forme industriale''. Acuma, cine are un pic de talent în unele domenii artistice şi meşteşuguri, poate obţine aproape orice formă pe care materialul ales o suportă structural. Cîtă muncă implică e altă poveste, nu toţi sînt Michelangelo să vadă trupurile în blocul de marmură..

Ca să contribui cu ceva, nişte boxe ''transparente'', cred că au mai fost pe forum. Am totuşi îndoieli că şi funcţionează corect, nici o capitonare nu se vede pe tot traseul ''goarnei''. Mă cam bate gîndul că e doar o randare bine realizată.

Editat de zal
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Hornurile transparente prezentate mai sus "merg" f.bine fara material amortizant. Suprafetele sunt perfect lise si nu se nasc turbioane sau unde stationare.

Forma hornului este studiata si corectata prin auditii multiple, cum se procedeaza in regim industrial.

Personal, le consider o realizare interesanta si as fi foarte curios sa vad functionarea lor cu un mid-woofer cu Xmax mare, comparativ cu Fostex!

Cat priveste celelalte incinte prezentate mai sus, realizarea artistica este reusita, dar aprecierea depinde de gustul fiecaruia.

Forma nu ajuta in mod deosebit fondul ca sa justifice aceasta forma. Forma este putin asemanatoare cu Blade de la KEF ( care aduce cu sculptura lui Brancusi ). Cat sau ce se castiga acustic este relativ.

Editat de VTP
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări