Vizitator Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Intimplarea este ca eu si Victor sintem prieteni vechi si foarte buni (cel putin asa consider si cred, eu)... Ma mira foarte tare faptul ca raspunde in acest gen: Dacă ai pus releu pe iesire si nu este inclus in bucla de reactie negativa globală ... PA . Încă mai ai de invatat ... Putea foarte simplu sa isi spuna parerea frumos, exemplificind ideea cu o schema, un desen, etc. Nu cred ca i-am raspuns flegmatic sau ironic, pe pagina intii a topicului, nici macar dupa ce i-am explicat functionarea schemei de acolo, si de ce am ales acea simplitate, in pofida uneia mai complicate... Chiar nu ii inteleg acea iesire, poate ne explica el... Si nu, nu voi incerca sa fiu ironic, nu-mi place, prefer daca am de spus ceva, sa spun direct. Am plecat la club sa pun muzica. Daca are cineva chef de o bere sau o tarie si de ascultat trupa live (pop rock coveruri) si apoi muzica anilor 70-80-90, sa dea un tzir. Este in centru pe linga magazinul muzica, vis a vis de hotel Union. 0722 644 663. Chiar si Victor poate suna! Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Uite care e treaba , nici una dintre schemele de mai sus nu este IOC-ul in discuție ... Te înțeleg , încerci sa mentii legenda asupra amplificatoarele tale , este opțiunea ta de marketing si PR , conform skill-ului tau . Nu-mi place amplificatorul tau sau al lui Raimond , dar îmi plac rezultatele acustice si măsuratorile acestor amplificatoare . Da , am folosit Crest si QSC ca sursă de inspiratie, dar iti garantez ca nu poti identifica un anume produs care sa fi fost copiat sau clonat de la acei producători celebri ... Pentru ca nu există . Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Daca ai chef de rautacisme in uichend , e momentul sa te desfasori . Cat despre schema amplificatorului tau , stii foarte bine ca i-am bagat in fibrilatii pe toti userii care asteapta sa " rasufle " cate ceva despre subiecte " sensibile " . Da , este vorba despre o schema generica , aparuta comercial prima oara in urma colaborarii nemtilor de la DUAL cu japonezii de la ROTEL , preluata ulterior de americani ( cum ar fi Leach si de francezul ala cu nume grecesc ) . Toate comentariile mele anterioare au rolul de a va sensibiliza in scop constructiv , modificarile sugerate de mine fiind exagerat de simple . Nu este sfarsitul lumii , puteti ignora ca de obicei parerea mea , nimeni nu obliga la nimic , este o parere personala si atat . Referitor la amplificatorul de la fostul MOZAIC , nu este facut de mine ... primul meu proiect a fost cu racire activa , cu o schema de inspiratie CREST , carcasa CREST si racire activa gen PEAVEY sau MIR RA800 . Primele de amplificatoare Realizate la MENADI cu racire pasiva erau variante QUAD 405 cu doua perechi de finali sau http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/10741-easy-build-600w-power-amp-5.html#post3784241 , care consider ca este varianta pe care ati folosit-o la MOZAIC ! Da , m-ai vizitat la birou cu nea Sica Gradisteanu in 1995 ( pe vremea cand aveai numele de scena " Uscatul " , chiar daca nu erai nici gras , nici uscat ci musculos , si chiar daca ai 175cm si 80Kg iar eu doar 163cm si putin peste 80Kg si daca mai ma contrazici , tot te dovedesc , pentru ca sunt mai bazat ) si aritmetica a hotarat ca ne cunoastem , total intamplator de ceva ani , cam fix de vreo 20 la numar . Or fi multi , or fi putini , cine poate stii ? Sa-i intrebam pe dnul injiner mAXENTE sau pe Marian ... PS : Marian , si eu am mers pe drumul pe care mergi tu , testand scheme fara simetrie totala , cu finali MOSFET ... aici are ceva dreptate chiar si insusi maretul ZAL . Raimond stie toate astea ... sunt fumate de mult . Dar , daca eu am o obsesie cu cuplajul termic al tranzistorilor din intrare , cei de la CREST AUDIO la seria CA au desavarsit solutia tehnica , la prima varianta cu componente THT folosind niste piese de cupru pentru contact termic intim , iar la varianta inca in productie folosind o arie de tranzistori 2xNPN +2xPNP( MPQ6700 sau varianta SMD ) , ambele variante avand DC servo , cu constanta de timp optim aleasa in asa fel incat DCservo sa functioneze si ca filtru subsonic ... dar astea sunt fineturi pentru userii care casca gura pe aici , crezand ca pot invata una-alta fara studiu individual ... Tot respectul pentru Marian , care se chinuie sa devina perfectionist incetul cu incetul . Daca ai stii cat m-am bucurat cand Motorola a renuntat la gunoaiele de MJ 15022 /15023 la care pur si simplu li se desprindea chip-ul de pe ambaza ... pai tranzistorii tip MJ15003 / 15004 si MJ 15024 / 15025 te scuteau de toate problemele de service . Pana si 2N3773 sau KD503 sau KD607 erau mai bune ... dar SDT-urile 9207 de la IPRS erau nemuritoare . Tot respectul pentru lucrul romanesc realizat constiincios ! M-am chinuit sa inteleg fenomenele ce guverneaza SOA intr-o perioada istorica in care nu existau informatii sub nicio forma ... cred ca nu aveti cum sa intelegeti acest lucru . Eu aveam experienta doar in asamblarea / reglarea amplificatoarelor IEI A350 si similare , aveam contact permanent cu Cristian Popoiu , proiectantul de geniu a lui IEI A350 si a majoritatii amplificatoarelor IEI ( fiind intamplator ... seful meu ) dar erau anumiti parametri ( in special cei legati de sarcinile reactive si disipatie ) pe care nu-i stapaneam . Solutia a fost : Am mers din aproape-n aproape , modificand orice : ventilatia , superdioda , debitul ventilatorului si controlul debitului acestuia , alimentarea sau contactul termic cu radiatorul etc , si cred cu tarie ca LECO este ultrasuperjupan pentru ca radiatoarele folosite de el au o rugozitate in zona montarii finalilor de maxim 0,8 fata de de 3,2 sau rareori 1,6 , limita de precizie in prelucrarea rugozitatii la radiatoarele extrudate produse la fosta ALRO SLATINA . De altfel , a fost motivul principal pentru care am ales solutia racirii active si un radiator tip PEAVEY / MIR RA800 . Scuze pentru aceste amintiri ... este o mica istorie a celor peste 3000 de amplificatoare realiyate de mine la MENADI . Cele de la IEI nu se pun ... asta pentru intrebarile pe care si le pune dnul injiner mAXENTE si altii ca el . Puteti oferi oricate LIKE-uri celor care credeti ca ma dusmanesc , voi veti ramane fix la fel de inteligenti . Sper ca va place rima asta ! Editat Ianuarie 24, 2015 de Victor Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Da, imi aduc aminte bine cind am venit cu Sica, era un amplif desfacut pe o masa, cu filtraje Frolyt parca, de 10000uF/100Vcc si parca Ieff de 22,5A/100Hz (ce am reusit sa vad), si multe MJ-ri de salivam, la ele. Ampliful de care discut (Menadi caruia ii picase canalul din dreapta), era cu traf toroidal si avea cite 6 finali pe brat KT8101A si 8102A alimentat pe la 2x75Vcc, avea butonul de power jos in dreapta si era rosu cu bec cu neon. Radiatoarele erau cit tot lateralul statiei (cite 1 pe canal) iar cutia era 3U. Asta e tot ce-mi aduc aminte. Cit despre schema pe care o folosesc am mai spus, era un amplificator full simetric fara generatoare de curent constant (rezi serie si zenner) pentru polarizarea diferentialelor, si era cvasicomplementar, dublet, iar protectia clasica bloca VAS-ul catre prefinali. Restul am transformat in timp pentru ca pe vremea aia nu te atingeai de 2Sa 2Sc 2SB si 2SD-uri si nici echivalente nu stiam la ele... Asemenarea cu alte scheme este simpla deoarece multe seama intre ele, cu Leach, cu Motorola, cu mai stu care. Un etaj diferential clasic, necascodat alimentat de generatoare de curent constant, si un VAS ce da in dublet sau triplet, arata cam la fel la multe amplifuri simple. SIMPLU cum este si cel facut de mine. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Da , am folost filtraje FROLYT 10,000uF / 100V de la inceput ( 1995 ) pana la sfarsit ( 2000 ) ,,, la peste 3000 de amplificatoare si mixere cu putere . Ai retinut cifra corecta ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Hai ca ii dam lui Sharky de facut curat... E asta e, mai sarim calul, mai bem o gura de bere (eu acum la club)... Ma gindesc si la voi! @ Vic, am memorie vizuala (inca). Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Mda , sunt si cafegiu inrait . Mareane , priveste aici ceva care tu nu puteai visa la ora respectiva dar invata din experienta altora : Ca sa fie treaba clara , simularea SPICE a fost facuta de un user neimplicat in discutiile noastre niciodata , fara interese materiale ... Dnule injiner m-axinte , te iubesc ca-n prima zi ! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Pfoaaai deci iti dai seama ce ai fost tu Victor in stare sa faci, adica te-ai chinuit tu sa pui cu manutele tale in simulator un amplif simetric, culmea cu finali mosfet pe care nu mai demult de azi i-ai incriminat, ai mai pus si niste scheme pe forum...deci asta da munca mai LE: Acuma am observat ca tu te lauzi cu simularile altora, hai ca esti tare men.... :85 Vorba ta ( din nou ) "sper ca stii de gluma"...eu ma retrag aici, nu meriti mai multa atentie, am transmis ceea ce vroiam sa transmit, in primul rand aprecierea catre munca lui Leco, mai zic doar atat: sunt dezamagit ca ti se permite ( sau mai bine zis ti s-a permis ) sa-ti bati joc de munca lui Raimond, e pacat, a ajuns sa renunte el doar ca sa scape de gura ta, si de fapt asta arata maturitate din partea lui, ceva ce tu nu ai aratat pana acum deloc. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Bugetareee du-te tati si lasa-ne ! Pune mana si simuleaza tu cu mana ta nu mai lua simularile altora Link spre comentariu
Letcon Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Ai ma ne-a Victore daca tot te-ai laudat tu ca ai fost ciumeg, cum se face ca nu esti in stare sa lipesti 3 rezistente, cum se face ca nu ai facut nici-un montaj la PSA-ul ala si ne minti ca pe prostii scolii ca ai prototipul gata facut si merge ??? Daca nu postezi imagini sau filmulete pe forum nu inseamna neaparat ca nu faci nimic...fara sa tin partea nimanui Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) @Letcon cam de cand intrii tu pe acest forum ??? Eu refuz sa cred ca de cand intrii pe forum nu ai observat activitatea acestui individ pe unde posteaza Daca tu te minti singur si crezi ca acest user a mai si facut ceva practic in afara de a posta aroganta, scarba, dispret... inseamna ca te inseli amarnic Daca individu asta ar mai fi putin ocupat cu testul practic a cea ce posteaza, crede-ma ca nu ar mai avea chef si timp de toate rautacismele postate de ani si ani pe forum Iti dau un indiciu ''proectu'' PSA iti spune ceva ??? MAi tii minte ce circ se facea de cate ori un moderator redeschidea subiectul ??? Sa nu mai vorbim de oamenii intapati la buzunar de ''proectu minune'' Editat Ianuarie 24, 2015 de maxente Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Pfoaaai deci iti dai seama ce ai fost tu Victor in stare sa faci, adica te-ai chinuit tu sa pui cu manutele tale in simulator un amplif simetric, culmea cu finali mosfet pe care nu mai demult de azi i-ai incriminat, ai mai pus si niste scheme pe forum...deci asta da munca mai LE: Acuma am observat ca tu te lauzi cu simularile altora, hai ca esti tare men.... :85 Vorba ta ( din nou ) "sper ca stii de gluma"...eu ma retrag aici, nu meriti mai multa atentie, am transmis ceea ce vroiam sa transmit, in primul rand aprecierea catre munca lui Leco, mai zic doar atat: sunt dezamagit ca ti se permite ( sau mai bine zis ti s-a permis ) sa-ti bati joc de munca lui Raimond, e pacat, a ajuns sa renunte el doar ca sa scape de gura ta, si de fapt asta arata maturitate din partea lui, ceva ce tu nu ai aratat pana acum deloc. Exemplul de mai sus a fost un exemplu didactic 100% , special pentru a intelege care sunt adevaratele probleme ... esti un user in pantaloni scurti , fara nici cea mai mica sansa de a evolua vreodata ... amin . Ti-am aratat calea, dar esti blocat in zona legata de castigurile materiale , conform semnaturii pe care o ai . Dacac rationezi asa , esti condamnat sa mori incepator sau debutant pe acest forum ... parerea mea . Mareane ,vai de posibilii clienti care iti cad in plasa manipularii ultrajegoase ... daca esti moderator la o anumita sectiune nu inseamna ca te pricepi la altceva decat la trance sau manele conform semnaturii ... parerea mea . Sper sa ma insel si peste ceva timp sa prezinti un proiect 100% original , asa cum pretinzi . Cat despre prestatia lui M-axinte , e jalnica , face gargara perpetua . Editat Ianuarie 24, 2015 de Victor Link spre comentariu
Letcon Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 @Letcon poftim caracter la acest user care uita mereu sa isi ia pastilele Da,urmaresc din umbra mai toate topicurile de pe prima pagina de la sectiunea amplificatoare,cunosc istoria PSA...(din ce s-a vazut pe forum),recunosc de la o posta postarile lui Victor,dar ce putem face?Ne apucat de taiat capete?Ignoram si mergem mai departe daca nu ne convine...ce-i drept ca sare calu' destul de des cu replici acide si sfidatoare Sa vezi cand intra sharky si vede ce balamuc am facut pe topicul lui Leco Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 (editat) Eu am simpla vina ca am intiat un anume proiect , adica PSA150 , transformat ulterior in proiectul " comun " AE150S . Eu nu am primit nicio compensare materiala , sau de stimulente materiale , ca urmare le iau ....... tuturor userilor celor care ma invinovatesc de castiguri materiale . Sunt vizati in mod special anumiti useri rauvoitori . Cei care au bun simt , stiu ca nu am nicio vina ... Editat Ianuarie 25, 2015 de Sharky corectura Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Ma insel eu sau e prima data cand folosesti smd-uri la kiturile tale? Nu imi amintesc sa fi vazut smd-uri la kiturile SMPS sau Leco V1 si V2. Link spre comentariu
Postări Recomandate