Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnal din VCR in monitor?

laur+

Postări Recomandate

Buna ziua, am o nedumerire: posed un videorecorder antic care are si un tuner tv integrat, singurele iesiri sunt pe 2 rca-uri (video out si  audio out).

Exista vreo modalitate sa conectez un monitor de calculator la vcr pentru a folosi intreg ansamblul ca tv? Monitorul binenteles are doar mufa dvi, este un lcd.

Pana acum am folosit tv tuner extern, chiar 2 bucati dar nu prea rezista, ambele au decedat din cauza retelei de curent electric- am salturi de tensiune in intervalul 190-230v. Multumesc in avans!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laur+

2

• briobit

1

• BUGHIU

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Simplu nu prea merge!! Din VCR iese un semnal analogic(rca) iar in lcd pe mufa DVI e nevoie de...digital!! Si ca sa fac un ''copy paste'',cititi :

Nu exista cablu rca->dvi pentru ca rca si s-video sunt niste semnale analogice mai simple decat semnalul vga (analogic), pe cand dvi este digital + optional analogic (vga)

Ai nevoie de un convertor activ s-video/composite to vga , adica sa converteasca acel semnal analogic in semnal compatibil cu vga. Apoi, optional, poti folosi un cablu vga-> dvi daca monitorul tau are mufa DVI-I (adica dvi care accepta si semnal analogic vga prin mufa dvi).

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Presupun ca nu merge nici video analog- vga, uitandu-ma cu atentie monitorul are si mufa vga. Semnalul ce intra in vga stiu ca este compus, cele 3 culori+ ceva iesire/intrare date; oricum se pare ca nu pot scapa de un convertor interpus intre video si vga.

Link spre comentariu

de la rca sau scart la vga eram si eu interesat acum vreo cativa ani...gasisem si niste scheme, le-am pus in practica dar nu vroia sa mearga montajul. posibil sa fi gresit eu pe undeva. nici nu am mai incercat.

de la rca la monitor ai putea doar cu un tuner tv sau chiar o placa de captura . stiu ca aveam un tuner care avea asa ceva. placile de captura merg sigur pentru ca am incercat niste dvd-uri si chiar telefonul care avea iesire video. in cazul asta trebuie sa iti mearga si pc-ul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări