Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

debitare mdf boxe

turcu_dan

Postări Recomandate

MDF-ul riflat se cumpara ca atare. Trebuie ajutat de niste coaste, precum cele de la barca. Mai exista si placajul mulabil.

Riflatul asta se lipeste "spate" in "spate", santuri la santuri, decalat, ca sa ramana rigida coaja...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

7

• CBI

5

• dj_bryz

5

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cutiile sunt bine proportionate dpmdv pt bookshelfuri in 2 cai si sunt potrivite pt midbasi de 17-18cm si tweetere de 10-13cm

In cazul acesta m-am gandit la :

http://www.partysound.ro/difuzor-bass-hifi-monacor-sph6m-p-8681.html

http://www.partysound.ro/tweeter-hifi-monacor-dt300-p-1586.html

http://www.partysound.ro/atasament-horn-monacor-wg300-p-6684.html

In nu am introdus datele wooferului in winsid, programul nu are in baza de date woofer-ul , sper sa reusesc diseara. Insa daca impartim Fs la Qes, respectiv 39/0.35= 111.42, deci se preteaza pentru o incinta bas-reflex.  Sper ca nu am gresit pana aici. Daca credeti ca s-ar potrivi mai bine alt tip de difuzoare astept indicatii.

Link spre comentariu

daca as alege pt mine as lua sph-175hq cu dt-140

sau sp6-108pro cu dt-28n ,pt ceva mai puternic daca poti renunta f putin la basii de jos,pt ca oricum la aceasta aceasta marime,nu o sa loveasca basul oricat ai cauta

dt300 este bun cand ai wofere mari ca merge taiat jos,pt wofere care urca nu vad rostul unui tweter mare pt ca rezolva o parte din pbme dar aduce altele

Link spre comentariu

Am facut o simulare, insa nu sunt sigur daca am introdus bine parametrii in program. In special valoarea din dreptul campului "dia" 0.144mm, am considerat ca fiind diametrul membranei, insa am estimat valoarea. Pun si un printscreen. La "Box type" am ales vented > din program rezulta o incinta de 6.6l, 52.8Hz. Asta la niste dimensiuni mici ale cutiei, cum se vad si in printscreen, date automat de program. De unde se alege frecventa la care vrei sa fie acordata incinta?

@CBI o sa arunc o privire si o sa iau in considerare si varianta propusa de tine.

post-211087-0-19001400-1421950806_thumb.jpg

post-211087-0-29366100-1421951236_thumb.jpg

post-211087-0-99058200-1421951386_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ai fs difuzor 39. Scrie manual un 42Hz in casuta corespunzatoare, si te reglezi cu volumul, pana obtii un grafic relativ liniar. O alta varianta e sa mentii click apasat cu pointerul in desenul de sectiune al incintei, si misti de mouse. O sa vezi ca se intampla niste modificari in timp real, si poti regla "vizual" graficul... volum pe orizontala si frecventa pe verticala.

P.S. Am incercat eu... cam greu. Orice volum, 15-20L net, la un 42Hz, ar fi ok, nu ideal, si destul de discutabil...

Link spre comentariu

Se schimba tot, frecventa acord, volum, pana reglezi cum doresti curba de raspuns... iar la port, diametrul. Restul este o "consecinta"... viteza aerului prin port, lungimea acestuia...

Link spre comentariu

ochiometric, dupa Qts mic si Vas mic as zice ca volumul optim pt el este de bookshelf mic,gen 10-12L la 50hz , mai mare doar ii creste latenta in jurul frecventei de acord

ce nu imi place la el e ca are Mms cam mare pt un con de plastic

celalalt ,pe langa conul de hartie net superior dpmdv,are si Sd mai mare si Mms mai mic

ce nu inteleg e cum are 70w cu o bobina mai mica fata de 60w ai celui de plastic care are bobina mai mare(probabil si de aici mms mai mare,dar e cam mare totusi).Poate sunt ceva greseli la parametrii,nu am rabdare sa-i verific.

Ideea e ca softul e o unealta ajutatoare si nu gandeste pt voi,nu face totul de unul singur si am zis de atatea ori ca daca nu intelegeti initial ce inseamna cifrele acelea care descriu difuzorul,mai bine nu va complicati cu simulari sa iasa aiureli.Nu cred ca multi stiu ca materialul fonoabsorbant si rezistenta bobinei serie schimba factorul de calitate(Q-ul) al incintei..neluate in considerare de maretul winisd...printre altele

Link spre comentariu

Am reusit sa fac o simulare si pentru driverul SPH-175HQ propus de colegul @CBI, ca si volum incinta se apropie de 20l, ar merge cu incintele propuse de @nomikos. Pana la urma cred ca acesta va ramane driverul de bass. Insa la simulare se pare ca rezulta un tub-vent aproape cat adancimea incintei, daca nu cu putin mai mult. Mai e putin de bibilit....

post-211087-0-61274500-1421966326_thumb.jpg

Link spre comentariu

O sa mai incerc diseara cu 2 tub-uri, merci de indicatie@nomikos, chiar nu m-am gandit la varianta asta. Mai jos atasez un tabel cu parametrii driverelor pe care le am in vedere. @CBI, mai sus spui ca ai merge pe varianta sph-175hq cu dt-140. M-am oprit la aceasta, pentru ca sph-175hq ar avea avantajul conului de hartie si Fs 39Hz, insa, la tweeter as fi rezervat pt ca din specificatii reiese faptul ca are impedanta 4ohm. Boxele as vrea sa fie la final pe imprdanta de 8ohm. Deci nu se mai potriveste acest dt-140? Sau se poate rezolva din filtre?

post-211087-0-20483200-1421997377_thumb.jpg

Link spre comentariu

Micsoreasa-i diametrul... incearca si cu default-ul din program, si cu ce gasesti in prealabil pe piata (dimensiuni tuburi). O sa fie suficient sa ti-l scurteze... sa nu ai "vent mach", viteza aerului prin tub, peste 0.15. Sa ramana sub 0.1, pe cat posibil...

Doua tuburi pui doar daca sunt niste valori absurde pe acolo. Nu cred totusi sa fie cazul la tine...

Link spre comentariu

la port pune cate un br-60tr per cutie,netaiat,este la fix pt 18-20L ,nu este nevoie de 7cm la diametru pt bookshelf

inaltele trebuie atenuate,ghici cu ce,pt ca midwoferul nu o sa treaca de 86-87db in cutie,adica spl-ul final al boxei

sper doar ca nu ai de gand sa procedezi asa pe nimereala pana la finalizarea lor,pt ca s-ar putea sa fii dezamagit de rezultate raportat la investitie

cauta pe net poate gasesti ceva proiecte din care sa te inspiri,cu firimituri primite pe forum nu e suficient

http://www.waveguide-audio.de/satellitenbox-wg-1.h-mit-monacor-sph-175hq.html

http://heissmann-acoustics.de/samuel-hq-sph175hq-xt300-xt25/

sau alege un(alt) proiect documentat si testat si de altii pe care sa-l reproduci,calea cea mai sigura

la 60-70E poti gasi midwofere si la alte firme gen SBAcousticcs,Seas,Wavecor,SSpeak,Audax etc etc care sunt utilizate mai preponderent

google stie' tot

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări