Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Salut ! Sunt in cautarea unor midbasi pentru masina care sa aibe un spl cat mai mare. Momentan in usi am niste Alpine date cu 88 db la 2.8 v ( adica undeva la 85 db ) si ma gandeam sa le inlocuiesc cu Visaton BG 17. Din toate difuzoarele de 6.5 pe care le-am gasit astea sunt cam singurele care au spl multumitor si au adancimea de 60 mm ( mai adanci nu intra din cauza geamului ) .Intrebarile mele sunt : cum suna aceste difuzoare si au spl-ul declarat ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 In masina, intr-un mediu deosebit de greu de cotrolat acustic, SPL-ul nu e atat de important, precum nici detaliile de mare finete nu sunt importante, ca nu le auzi in harababura aia. Asta daca nu cumva ai un MB, Lexus, whatever... Capabilitatea in putere cumulat cu raspunsul cat mai extins spre joase, rezistenta la un mediu cu mari si bruste schimbari de temperatura si umiditate, etc., astea sunt criterii de judecata... un SPL mare, in absenta celor de mai sus, atrage mai mult probleme. Am cautat si eu foarte foarte mult, niste difuzoare pentru masina mea. M-am oprit la doua; Focal Access 165 A1 si Focal IS 165 Daca ai o configuratie mai particulara, poti lua in considerare Monacor Neoset-165, care au bobina duala... Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Le auzi daca exista, ca masina mai sta si pe loc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Lasand la o parte amplasamentul intr-un automobil, precum si pozitionarea ascultatorului... asta daca ipotetic are capacitatea, conditiile, bugetul, sa scape de zgomotele parazite specifice aplicatiei, si nu zdrangane toate tablele si plasticele pe ea, poate sa auda si cateva detalii corespunzatoare unei diferente de 1-2dB. In unele cazuri, astfel de tratamente acustice costa cat pretul actual de vanzare al masinii. Scuze de paranteza! @Pufuletz; Focalurile au peste 92dB, si nu numai. Daca vrei, n-ai decat sa cumperi varianta propusa de tine. Raspunsul meu este NU. In ce masina se vor montate? Pe ce element? Deduc ca in usi. In general, la automobilele serioase, din conceptie, pe difuzoarele OEM, sau cu inele adaptoare, exista totusi o adancime posibila destul de mare... este studiata problema bine? Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Nu sunt in cautarea audiofiliei in masina pt ca asa ceva nu e posibil (cel putin cu un buget mic) Difuzoarele pe care le am acum se aud ok doar ca nu au destul spl sa tina pasul cu difuzoarele de pe polita ( ceva no name ) si cu subwooferul. Difuzoare mai adanci nu incap, pe testate, deci trebuie sa aibe cel mult 60 mm.Focalurile propuse de tine au 92 db la 2.8 v pe 4 ohmi, deci in realitate au 89 db. Editat Ianuarie 22, 2015 de pufuletz Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Buna observatie, scuze, mea culpa. Spor in alegerea pe care o vei face... ! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Nomikos, de avioane putem vorbi pana maine. Asta nu inseamna ca in momentul in care astepti cu masina pe cineva mai dai sa cante ceva si te bucuri de cei 200 lei dati in plus pe niste difuzoare mai decente, decat niste ciurucuri. O masina relativ noua care se tine bine e suficient cat sa simti diferenta, fara nici un tratament. Vorbesc aici de realitatea faptica, nu de cea inchipuita. Nu toti visam hi-end-uri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Difuzoarele alea n-au ce cauta intr-o masina... si asta e parerea mea. Evident, el are libertatea sa le foloseasca in aplicatia asta. Si asa, am inceput sa raspund intr-unul din topicurile alea in care chiar vorbim de "avioane". Nu stim ce sursa, ce amplificator, ce configuratie a lantului audio, ce automobil, ce asteptari, ce stiluri muzicale, ce posibilitati de integrate, de tratament acustic, etc. Ca la bodega... Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 (editat) Eu nu am cerut recomandari la alte difuzoare ci doar am vrut parerea oamenilor care au ascultat acest difuzor. Bun ca sa nu mai fie topic in care vorbim de "avioane" lantul audio este format din: LG LCS500 http://www.lg.com/africa_en/car-audio/lg-LCS500 Infinity Reference 7541a http://www.crutchfield.com/S-Nypl94ToABt/p_108R7541A/Infinity-Reference-7541a.html Masina este o Skoda Fabia 5J fara nici un fel de tratament acustic Muzica este de la rock, pop rock, punk, jazz, pana la trance, dnb, dubstep si alte avioane Din CD-Player pleaca 2 seturi de RCA catre amplificator care are doua canale in punte pe un subwoofer SAL XPRO 2060 ( care o sa fie schimbat in curand ), iar celelalte doua canale sunt puse pe difuzoarele de pe polita in paralel cu difuzoarele de pe usile din fata. Nivelul midbasilor din usi este cam la genunchi, iar tweeterele sunt pe stalpii ce sustin parbrizul. Difuzoarele de pe polita sunt de pe Maica Domnului care au un sunet destul de ok ( din nou nu am pretentie de HI-FI ) . Problema mea care este defapt, tot sunetul vine dinspre spate datorita SPL-ului mai mare al difuzoarelor, chit ca sunt cu mult mai aproape de difuzoarele de pe usi. Eu as vrea sa mut scena spre fata fara sa elimin difuzoarele de pe polita. Editat Ianuarie 22, 2015 de pufuletz Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum